Rükzan Sağır Demokrasi perisi Kanada’da son durum: Muhalefetin bedelini köpeğinin hayatıyla ödersin
HABERİ PAYLAŞ

Demokrasi perisi Kanada’da son durum: Muhalefetin bedelini köpeğinin hayatıyla ödersin

Neler oluyor? Bir ülke, hükümete karşı gelenleri, evcil hayvanlarını öldürmekle tehdit ediyor. Bu ülke, dünyanın en güçlü beşinci demokrasisi olan Kanada! Kanada Başbakanı Justin Trudeau, politik kariyerinin en büyük çuvallamasını yaşıyor. Kamyoncuların pandemi kısıtlamaları ve aşı zorunluluğuna karşı başlattığı sınır ablukası eylemlerine önce orantısız müdahale yapıldı. Yani toplum sağlığı karşıtı bir grup büyük ölçüde haksızken neredeyse haklı hale geldi. Şimdi de akıllara zarar bir karar alındı.

Haberin Devamı

NAYIB BUKELE’DEN TEPKİ

Eylemde olduğu için evcil hayvanlarına bakamayan kamyonculara mühlet tanındı. Dendi ki “Hayvanınızla bu eylemler nedeniyle ilgilenemiyorsanız alıp barınağa yerleştireceğiz. 8 gün tutacağız. Tüm masrafları da size yazacağız. 8 günün sonunda anlaşma sağlanmazsa hayvanınızdan vazgeçtiğinizi varsayacağız.” Aslında, hayvana öldürmek dahil istediklerini yapabileceklerini söylüyorlar. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele haklı bir tepki verdi. “Bu insan ve hayvan hakları ihlalini lanetleyecek ‘uluslararası topluluk’ nerede?” dedi.

HİNDİSTAN GİBİ OLAMADI

Bukele, “Bu durum herhangi bir Latin Amerika ülkesinde hükümet tarafından muhalifler için uygulansaydı neler olurdu?” diye sordu… Bu arada demokrasi sıralamasında 53’üncü sırada olan Hindistan’da boykot yapan çiftçilerle yetkililer 11 kez görüştü.

Kanada’da ise kamyoncularla görüşülmedi. Hindistan’da kimse tutuklanmadı, Kanada’da 100’den fazla eylemci gözaltına alındı, eylemcilerin banka hesapları donduruldu; Hindistan’da mesele mahkemeye taşındı, Kanada’da olağanüstü hal ilan edildi…

TRANS SPORCU DEĞİL, KADIN DÜŞMANLIĞI

ABD’de Pennsylvania Üniversitesi’nin yüzme takımındaki trans kadın yüzücü Lia Thomas’ı birkaç kez bu sayfada işledik. Kendisi 19 yaşına kadar erkekler takımında yarışıyor. Adı William iken yakaladığı en başarılı seviye 462’nci olmak.

Daha sonra kadın gibi hissettiğini bildirip Lia adını alıyor ve sadece ‘beyan’ ile kadınlar takımında yarışma izni alıyor. Bu süreçte sadece hormon tedavisi alıyor. Yani fiziksel olarak halen erkek kalmaya devam ediyor. Lia, üst üste hiçbir kadın yüzücünün kıramayacağı rekorları kırmaya başladı. Çünkü hormon tedavisi almak doğuştan gelen özelliklerini değiştirmemişti.

Haberin Devamı

AMELİYAT YETMİYOR

Örneğin, erkeklerin akciğer kapasitesinin kadınlara göre daha fazla olması, kalplerinin ve dolaşım sistemlerinin, iskelet sistemlerinin daha büyük olması ve daha az yağlı olmaları hiçbir ameliyatla değiştirilemez. O nedenle, Lia’nın kazandığı tüm yarışların esas birincisi, tam arkasında ikinci gelen biyolojik kadın sporculardır.

Bunca yıl sporda kadın ve erkek diye iki kategori olmasının nedeni cinsiyet ayrımcılığı değil, biyolojik farklılıklar ve ADIL yarışılmasını sağlamak zaten. Esas kadın düşmanlığı, şu an sadece birkaç ilaç alarak kadınların yerine geçmeye çalışan erkeklerin yaptığı oluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder