Rükzan Sağır Elveda düdük paçalar! Centilmenliğin dönüşü
HABERİ PAYLAŞ

Elveda düdük paçalar! Centilmenliğin dönüşü

‘Erkeklere kısa dar paça yakışıyor/yakışmıyor’ tartışması bir gecede tarih oldu. Venedik Film Festivali’ne gelen erkek yıldızlar Yıldız Tilbe’yi bile zamanında isyan ettiren ‘düdük paça’ akımıyla vedalaştıklarını dünyaya duyurdu. Hepsi sözleşmiş gibi bir dönem centilmenliğin sembolü olan takımlarıyla arz-ı endam etti. 1960’lar ve 1970’lerin takımları döndü. Valentino ve Armani’nin başlattığı bu akımın kırmızı halıdaki ilk temsilcileri Jake Gyllenhaal ve Matt Smith oldu. Bu tarzın kodlarını bol (oversize) kalıplar, kendiliğinden kemerli pantolon belleri, gömlek ile ton uyumu yakalamak, hata kabul etmeyen terzi işçiliği dikim, yaka mendili, kravatsız ve jilet gibi ütülenmiş takımlar oluşturuyor. Daha soğuk havalarda takımların içine balıkçı kazaklar makbul.

Haberin Devamı

"SON GÖRÜLMENİ SADECE BANA AÇ AŞKIM"

WhatsApp son görülme seçeneğini düzenliyor. Son kez ne zaman çevrimiçi olduğumuzu istediğimiz kişiler görebilecek. Bu özellik birçok gönül ilişkisinde aşılamayan sorunlardan birine dönüştü. Birçok çift kavgaya yol açtığından bu özelliği kapalı tutuyor. Şimdi çiftlerin sadece birbirinin çevrimiçi durumlarından haberdar olabilmesi mümkün. Gerçekten bu kadar hayati bir soruna dönüşmeli mi bu? Bilmiyorum, bence değil. Kendine saygısı olan kimse başkasının çevrimiçi durumunu dert edinmemeli. Ama görünen şu ki güven bağı içine artık teknolojik erişimde ayrıcalık da dahil oluyor. Mahkemelerde güven zedeleyici delil olarak sunulursa şaşırmamak gerek.

600 GÜN SONRA KAPALI ALANDA MÜZİK

Avrupa’da kapalı alanda konser deneylerini merakla izledik. Paris’te 4 bin kişilik mesafesiz ama maskeli konserde virüsün bulaşma riski yüzde 0.2 çıkmıştı. Avrupa’daki konserlerde aşı kartı, negatif test veya COVID-19’u yeni atlatmış olma şartı aranıyor. Bizde de aynı şartlar uygulanarak kapalı alanda müzik keyfi başladı. Levent Yüksel de bu sayede dinleyicisiyle 600 gün sonra Jolly Joker’de eski maskesiz günlerdeki gibi buluşabildi.

TEMİZ HAVA İLE HAVALANDIRMA

Kapıda HES kodu göstermek zorunlu. Aşısızlardan en geç 48 saat önce yapılmış PCR testinin negatif sonucu isteniyor. Mekan yarı kapasitesinde kullanılıyor. Çalışanlar maske takıyor ama konuklara zorunlu değil. Masaların mesafe aralığı geniş bırakılıyor. Mekana hem temiz hava hem de ısıtma ve soğutma desteği sağlayan bir havalandırma sistemi var. Çalışanların sağlık durumu kontrol ediliyor. Zorlu Performans Sanatları Merkezi de yüzde 50 daha düşük kapasitede hizmet veriyor. Havalandırmada yüzde 100 temiz hava ile çalışan UVC teknolojisi kullanılıyor. Konukların HES kodu veya en geç 48 saat öncesinden negatif test sonucu bildirmesi zorunlu. Ekip ve sanatçılara düzenli olarak PCR testi yapılıyor. İç mekanlarda konuklardan verilen maskeleri takmaları isteniyor.

Haberin Devamı

NOT: AYRICALIK ÖLDÜRÜR

En ufak bir riskiniz varsa kalabalığa karışmayın ve ayrıcalık talep etmeyin. COVID-19 varyantı Delta’nın bir kişiden 8-9 kişiye bulaştığını ve aşılı kişilerin de taşıyıcı olabildiğini hatırlatalım

Sıradaki haber yükleniyor...
holder