Rükzan Sağır Firdevs Yöreoğlu'nun Amerika şubesi Yolanda Hadid mi?
HABERİ PAYLAŞ

Firdevs Yöreoğlu'nun Amerika şubesi Yolanda Hadid mi?

Model Gigi Hadid’in annesi Yolanda Hadid’in damadı tarafından tartaklanması tuhaf bir tartışma yarattı. Damat Zayn Malik’e bazı hayranları sahip çıkıyor. Oyuna geldiğini söyleyenler var. Olayın Gigi evde yokken yaşanmasının da planlı olduğunu savunuyorlar. Eğlence dünyasına uyum sağlayamadığını söyleyen Zayn gizli bir hayatı tercih ediyor. Basına sızan haberlerden kayınvalidesi Yolanda’yı sorumlu tutuyordu. Yolanda’nın, torunu Khai’nin fotoğraflarını çekmesinden bu nedenle rahatsız oluyordu. Şiddete varan son kavga da bu yüzden çıkmış. Eski model olan, ekran dünyasının kurdu Yolanda, entrikalara yabancı değil. Zayn’dan kurtulmak için Aşk-ı Memnu’nun efsane kayınvalidesi Firdevs Yöreoğlu gibi tezgahlar kurabilecek ihtirasta bir kadın. Ama... Zayn’ın kızı için “Sperm artığım” dediğini tüm dünya bu olayla öğrendi.

Haberin Devamı

Torununun ileride yaşayacağı travmayı hesaba katmış olmalı. Zayn’ın maskesinin daha geç olmadan düşmesi için bu olayı gizli tutmaması iyi oldu. Gigi’nin yanında Zayn’ın vasat bir kariyeri var. Açıkçası böyle tiplerin gizlilik takıntısının ilkeli insan olmakla alakası yok. Vasatlıklarına kılıf uyduruyorlar. Öfke kontrol problemi olan Zayn, iyi ki gözlerden uzak duruyor. Çünkü her dışarı çıktığında gergin, olay çıkarmaya hazır. Narsistik kişilik bozukluğu olan erkekler gibi davranıyor. Bu aşk ve bu aile, ona birkaç beden büyüktü zaten.

RAFLARIN BOŞALMASI EN ÇOK ESNAFI VURDU

Pandeminin vurduğu esnafın yüzünü aşı güldürmüştü. Aşı sayesinde sosyal hayatın hızlanacağı, zararın telafi edileceği sanılıyordu. Bu kez de dünya bambaşka bir krizle sınanıyor. Tedarik zinciri krizi. Avrupa’dan, ABD’den gelen boş raf görüntülerinin arkasında ülkelerin yetersizliği değil, küresel sistemin yetersizliği yatıyor. Bu aynı zamanda fiyatların her geçen gün artmasına yol açıyor. Tüketiciler hem artan fiyatlara karşı hem de kıtlık psikolojisiyle stokları eritiyor. Alım gücü var ki rafları boşaltıyorlar. Peki tedarik zinciri neden çöktü?

MALİYET ARTTI FİYATLAR UÇTU

  • Vietnam, Malezya, Tayland gibi ülkelerde pandemi nedeniyle üretim merkezlerindeki iş gücü yavaşladı.
  • Konteyner eksikliği, nakliye giderlerini yüzde 300 arttırdı. Çin’den normalde hava yoluyla dağıtıma çıkan ürünler deniz yoluyla taşınıyor. Bu da liman trafiğini artırıyor.
  • Limanlarda ve kamyonlarda işçi bulmak zorlaştı. İşi bilmeyen part-time çalışanlar aksamaya yol açıyor.
  • Süveyş Kanalı’nın bu yıl altı gün trafiğe kapanması, domino etkisi yarattı.
  • Bu olanların bedelini kim ödüyor? Tabii ki halk. Şirketler, denizaşırı ürünleri nakletmek için şu an normalden 10 kat daha fazla kargo harcaması yapıyor. Bu da etiketlere yansıyor.

Hammadde tedarikinin zorlaşması nedeniyle esnaf da fiyat yükseltmek zorunda kalıyor. Pizzacılar, fırınlar, kuru temizlemeciler, ithal şarap dükkanları, çiçek ve bitki satıcıları, manikür/pedikürcülerde maliyet arttığı için fiyatlar da artıyor. Dışarıda yemek yemek ve içki içmek de pahalandığından zam fırtınasından işletmeciler de nasibini alıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder