Rükzan Sağır Hayattan izole kalanlar güçlerini birleştirdi: Yalnızlığa direniş hareketi
HABERİ PAYLAŞ

Hayattan izole kalanlar güçlerini birleştirdi: Yalnızlığa direniş hareketi

ABD’deki son araştırmalara göre büyük kentlerde yaşayanların yüzde 57 ila 67’si ‘yalnızlık salgını’ndan muzdarip. Ama bu durumun tehlikesini fark edip direnenler artmaya başladı. 10 yıldır New York’ta tek başına yaşayan 37 yaşındaki Katie Skare, 2020’de pandemi başlayınca “Aman Allahım, herkes şikayetçi ama ben yalnız kaldığımda fazla rahatım, tek başıma öleceğim” korkusuna kapılmış ve çevresini genişletmeye karar vermiş.

Hayattan izole kalanlar güçlerini birleştirdi: Yalnızlığa direniş hareketi

Katie, TikTok’ta bir sayfa açtı. Kentin en iyi sandviçlerini denemek isteyenlere çağrı yaptı: “Gelin, birlikte deneyelim. Tanışmış oluruz.” Amacı birkaç kişi kazanmaktı ama bu bir buluşma zincirine dönüştü. Şu an haftada 500 kişi onunla sandviç yemeye gitmek istiyor. O da buluşmaları gruplar halinde düzenliyor. Herkes sandviçler hakkında yorum yapıyor.

Haberin Devamı

SANDVİÇLER BAHANE OLDU

Bu sayede kentteki yeme-içme meraklıları da onlara ilgi duymaya başladı. Katie, bu paylaşımları sayesinde ünlenince, okul arkadaşıyla aynı apartmanda oturduğunu öğrendiğini söylüyor. “Yalnızlaşmanın boyutunu en iyi anlatan tesadüf bu oldu” diyor.

Katie gibi izolasyondan kurtulmak isteyenler çok. Bu buluşmalara, ‘platonik randevulaşma’ deniyor. Üniversite hayatı pandemi yüzünden başlayamayan Benjamin Laufer, San Francisco’ya gidemedi. Onun yerine o da geçen ay Twitter’dan kitap kurtlarıyla buluşma hareketi başlattı. 15 yabancı bir araya gelip bir kitap hakkında sohbet etmeye başladı.

Hayattan izole kalanlar güçlerini birleştirdi: Yalnızlığa direniş hareketi

Geçen yıl da Marissa Meizz (24), arkadaşlarının onu bir partide istemediğini öğrenmiş ve üzüntüsünü TikTok’tan paylaşmıştı. Marissa da ona arkadaşlık teklif edenleri kabul edip ‘No More Lonely Friends’ (Yalnız Arkadaşlara Son) hareketi başlatmış ve karantina kalkınca yabancılarla ülke çapında buluşmalar organize etmişti.

TEK TİP İNSAN MODELİ PROJESİ Mİ BU?

Yüzücü Lia Thomas’ın fiziksel ve biyolojik olarak erkek olmasına rağmen hormon tedavisi ve “Kadın gibi hissediyorum” demesi sayesinde kadınlar takımında yarışması gürültü koparmaya devam ediyor. Biyolojik kadın yüzücülerin yaşadığı haksızlığa ise komiteler sessiz kalıyor.

Haberin Devamı

Bu işte bir gariplik yok mu? Bu hafta, ABD Başkanı Joe Biden’ın Anayasa Mahkemesi yargıçlığı için aday gösterdiği ve bu konuma gelecek ilk siyah kadın olmaya hazırlanan Ketanji Jackson, “Kadınlık nedir?” sorusunu yanıtlayamayacağını söyledi! “Biyolog değilim” dedi. Kadın olarak bulunduğu pozisyona gelmiş bir hukukçu bunu yapıyorsa, yönetmeye talip olduğu adalet sisteminde kadınları bekleyen belirsizlik ürkütücü!

Hayattan izole kalanlar güçlerini birleştirdi: Yalnızlığa direniş hareketi

Cinsiyetsiz moda, cinsiyetsiz dil, akışkan moda, atanmış cinsiyet gibi kavramları eşitlik adı altında uydururken niyetleri bambaşka çıktı! Kadınları silmeye çalışıyorlar. ‘Üst akıl’ın tek tip insan modeli yaratma projesinin ayak sesleri mi yoksa bu yaşananlar?

ANNE YÜREĞİYLE BİLE DOYMAYANLAR

Bu hafta sosyal medyanın en çok paylaşılan görseli, iki oğlu için kalbini soteleyen anne resmi oldu. Üzerine çocukları konuşturan ifadeler ekleyenler yaratıcılıkta sınır tanımadı. Pişenin ne olduğuna bakmaksızın, “Zurna dürüm yok mu?”, “Ranch sos var mı?”, “Benimki az pişmiş olsun” diye annesine talimat veren çocukların resmedildiği düzenlemeler çok komikti.

Haberin Devamı

Bir yandan da her geçen gün daha fazla yüzeyselleşen, her şeye başkalarının sahip olduğu şekilde sahip olmak isteyen insanların doyumsuzluğunu annelerinin yüreğinin bile gideremeyeceğini düşünüp üzüldüm…

Hayattan izole kalanlar güçlerini birleştirdi: Yalnızlığa direniş hareketi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder