Rükzan Sağır İlk buluşmada soru kriterleri değişti: Bebekken anne sütü aldın mı?
HABERİ PAYLAŞ

İlk buluşmada soru kriterleri değişti: Bebekken anne sütü aldın mı?

İlk buluşmada karşınızdaki insana dair en çok neler merak edersiniz? “Nerede büyüdün?”, “Nasıl bir iş yapıyorsun?” gibi sorular sizi anında çağdışı bırakabilir. Bilimin ilerlemesi, bilincin artması ve zihin sağlığının her geçen gün daha önemli hale gelmesi ilişkilerde de belirleyici oluyor.

İlk buluşmada soru kriterleri değişti: Bebekken anne sütü aldın mı

Aktris Megan Fox, -artık nişanlısı olan- MGK ile ilk buluşmalarında “Bebekken anne sütü emdin mi?” diye sormuş. Kendisi de bir anne olan Megan, “Muhteşem bir soru. Çünkü bebekken alınan anne sütü, psikolojiniz ve mizacınızda çok etkili oluyor. Ben bu tür sorular soruyorum. Daha derine inmeyi seviyorum” diyor. Anne sütü konusu çok tartışmalı.

Haberin Devamı

İlk buluşmada soru kriterleri değişti: Bebekken anne sütü aldın mı

DAVRANIŞ TURNUSOLU

Faydası veya doğruluğu yanlışlığı bakımından değil, sütü gelmeyen annelerin yaşadığı stres ve anne sütü alamayanların gördüğü ayrımcılık nedeniyle. Ama sormaya değer bir soru olduğu da gerçek. Çünkü birçok araştırma anne sütü ile gelişmiş zihinsel beceriler, kolay beyin gelişimi ve daha az antisosyal davranış gösterme arasında bağlantı olduğunu gösteriyor. Hayatımıza eşlik edecek insanın huylarını anlamak için iyi bir ipucu özelliği taşıyor. Yeni nesil ilk buluşmalarda bilimsel verilerin de oyuna dahil olmasını, insanların gerçekten vakitlerine değecek, sağlam bağlar kurma arayışı olarak yorumlayabiliriz.

İlk buluşmada soru kriterleri değişti: Bebekken anne sütü aldın mı

JÜPİTER HANIM MARS BEY KUŞAĞI

Çocuğuna ‘Leo’, ‘Luna’, ‘Venüs’, ‘Soley’ diye seslenenleri siz de sık duyuyor musunuz? Ben kısıtlı zamanda bulunduğum birkaç farklı ortamda hep yeni bebek isimleriyle karşılaştım. Ülkemize özel bir durum değil bu. Dünyada bir trend. İngiliz şarkıcı Ed Sheeran ile Cherry Seaborn çifti, kızlarına Jüpiter adını verdi. Yönetmen Can Evrenol ile tasarımcı Elif Domaniç de oğullarına Mars adını vermişti. Scarlett Johansson ile Colin Jost çifti de oğullarına ‘Cosmo’ (Kozmo) adını verdi. Şimdiye kadar bahsettiğim isimlerin tamamının ortak özelliği gökyüzü, astroloji ve mitolojiye dair olmaları.

İlk buluşmada soru kriterleri değişti: Bebekken anne sütü aldın mı

SATÜRN VE URANÜS YÜKSELİŞTE

Gezegenler arasında Satürn ve Uranüs isimleri de yükselişteymiş. Bu trend, yalnızca uzay turizmi, uzay teknolojisi yarışının etkisi ile açıklanamaz. Aileler arasındaki farklı isim yarışı da tek başına yeterli bir neden değil. Belirsizlik dönemlerinde insanların en çok başını çevirdiği yer olan gökyüzüne bakarak umutlanmaları ve çocuklarını bu umutla yaşatmak istemelerinin payı oldukça büyük.

Haberin Devamı

İlk buluşmada soru kriterleri değişti: Bebekken anne sütü aldın mı

KIM VE KYLIE İSTEDİ INSTAGRAM GERİ ADIM ATTI

Instagram CEO’su Adam Mosseri geçenlerde artık video içeriklerini daha çok destekleyeceklerini açıkladı. Yani TikTok benzeri format olan ‘Reels’ içeriklerini kullanıcıların sayfalarına daha çok düşüreceklerini ilan etti. Ama hiç ummadığı bir engelle karşılaştı. Instagram’ın mega ünlüleri Kim Kardashian ve kardeşi Kylie Jenner, başlatılan “Eski Instagram geri dönsün. TikTok gibi olmasın. Arkadaşlarımın tatlı fotoğraflarını görmek istiyorum” yazılı bir kampanyayı paylaşanlar arasına katıldı. Instagram, 327 milyon takipçisi olan Kim ve 360 milyondan fazla takipçisi olan Kylie’yi karşısına alamadı, video destekleme planından vazgeçtiğini açıkladı. Malum 2018’de Kylie, artık Snapchat uygulamasını kullanmadığını açıklayınca şirketin hisseleri yüzde 8 düşmüş, piyasa değeri 1 milyar dolar erimişti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder