Rükzan Sağır İşte şimdi Oscar’ı 'Hak ettin' Will Smith!
HABERİ PAYLAŞ

İşte şimdi Oscar’ı 'Hak ettin' Will Smith!

Chris Rock’a attığı tokatla dünya gündemine oturan Will Smith’in nasıl oyuncu olduğunu biliyor musunuz? 21 yaşındayken liseden arkadaşı James Lassiter’e dünya yıldızı bir oyuncu olmak istediğinden bahsediyor. Sonra iki arkadaş oturuyorlar. Tüm zamanların en çok izlenen 10 filmini izliyorlar.

Bu filmlerdeki ortak özellikleri bulmaya çalışıyorlar. Hit filmlerde en çok özel efektler, yaratıklar ve bir aşk hikayesi olduğunu belirliyorlar.

İşte şimdi Oscar’ı Hak ettin Will Smith

İşte bu yüzden Will Smith’in kariyerinin başında oynadığı hit yapımlar bu özellikleri dikkate alarak seçtiği filmler. ‘Kurtuluş Günü’ (1996) ve ‘Siyah Giyen Adamlar’da (1997) başrol olması tesadüf değildi. Ama Will ve menajeri olan James şunu atlamıştı. Bu tür gişe filmleri ona bir Oscar kazandıramayacaktı. Çünkü Oscar dağıtan Akademi, bu tür filmleri sevmiyordu.

Haberin Devamı

İşte şimdi Oscar’ı Hak ettin Will Smith

AÇIK EVLİLİK

Samuel L. Jackson ve Harrison Ford’un bu nedenle hiç Oscar’ı olmamıştı. Gerçek insanları canlandırmaya başladı. Muhammed Ali’yi oynadığı 2002’de ve iyi baba Chris Gardner’ı oynadığı 2007’de En İyi Oyuncu Oscarı’na adaylık kazandı. Tenis yıldızları Serena ve Venus Williams’ın babası Richard’ı oynadığı rol ile de bu yıl Oscar’a aday gösterildi. Bu kez de özel hayatı, başarısının önüne geçmeye başladı. 25 yıllık eşi Jada Pinkett’in başkasıyla ilişki yaşadığı iki yıl önce ortaya çıkmıştı ve hâlâ konuşuluyordu. Will bu durumu anlayışla karşıladığını söylemişti. Açık bir evlilik yaşıyorlardı. Ama Akademi lobisinde hem ileri yaşta hem de muhafazakar görüşten üyeler çoğunluktaydı...

İşte şimdi Oscar’ı Hak ettin Will Smith

MAÇO İMAJININ UZANTISI

Smith çifti, yaşam tarzlarının Oscar için engele dönüştüğünü fark edince hemen krizi kurtarma operasyonu başlattılar. Oscar öncesi tüm ödül törenlerine birlikte gittiler. Güçlü aile pozları verdiler. Oscar gecesinde de eşi Jada’nın kelliği ile ilgili espri yapan Chris Rock’a ‘kurgu dozu yüksek’ o tokadı atıp küfretmesi, kendini kaptırdığı ‘maço aile babası imajı’nın bir uzantısı oldu. O an henüz Oscar’ı kazandığı açıklanmamıştı. Ama Akademi’nin kutsal bulduğu aile bağlarına ne kadar düşkün olduğunu kanıtlamıştı! En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nı kazandı.

Haberin Devamı

İşte şimdi Oscar’ı Hak ettin Will Smith

BİR BEN DEĞİLİMDİR HERHALDE...

Dünyanın huzurunda tokat yiyen birinin şikayetçi bile olmamasında bir dümen hisseden,

Tüm yıl törenlerde evliliği esprilere malzeme olan Will Smith’in tepki göstermek için Oscar’ı seçmesini şüpheli bulan,

‘Will Smith’in karşısında bir kadın olsa tokat atabilir miydi?’ denilince, aklına hiçbir kadının bir başka kadın için böyle bir espri yapmayacağı gelen,

Tokat anında Oscar ekibinin kendi aralarında neler konuştuğunu dinlemek için üzerine para vermeye hazır olan,

Netflix’in bu tokat olayını Will Smith’in çocukluğuna bağlayıp belgesel çıkarma hazırlığında olduğuna emin olan,

Emily Ratajkowski’nin karın kaslarının Elsa Hosk’tan daha seksi ve kadınsı göründüğünü düşünen,

Dila Tarkan’ın düğünündeki konukların şıklığının Oscar kırmızı halısını 10’a katladığını düşünen

Sıradaki haber yükleniyor...
holder