Rükzan Sağır Kim bu 'Gavinin anasi'? Yeni medya bu kişiyi gerçek sandı
HABERİ PAYLAŞ

Kim bu 'Gavinin anasi'? Yeni medya bu kişiyi gerçek sandı

Dünya ‘Bitmez’ denilen bir aşkın daha bitişine hüzünle şahit oldu. Shakira ve Gerard Pique, 11 yıllık birlikteliklerini sonlandırdı. Bu ayrılığın perde arkasında ise dünyadaki dezenformasyon çukurunun geldiği yer konusunda ibretlik olaylar yaşandı. Sosyal medyada kendisinin parodi hesap olduğunu belirten bir kullanıcı, Pique’nin Shakira’yı genç takım arkadaşı Pablo Gavi’nin annesiyle aldattığını yazdı. Kaynak olarak da ‘El Periósico’ isimli bir gazeteyi gösterdi.

Oysa böyle bir gazete yoktu. Ayrılığın ihanet nedeniyle yaşandığını öne süren tek İspanyol gazetesi ‘El Periodico’ydu. Orada da Gavi’nin bahsi bile geçmiyordu. Sonra bu yalan çığ gibi büyüdü. Gavi’nin annesinin adı Aurora Belen Gavira.

Haberin Devamı

Kim bu Gavinin anasi Yeni medya bu kişiyi gerçek sandı

ADINI BİLE ARAŞTIRMADILAR

Paylaşımı yapan bir Türk kullanıcı sayfası ise kadını ‘Gavinin Anası’ diye etiketlemişti. İngiliz ve İspanyol tabloid gazeteleri başta olmak üzere birçok internet sitesi bu iddiayı, sanki El Periodico’nun haberiymiş gibi işledi. Dahası Gavi’nin annesinin adını bile araştırmamışlardı. Türk kullanıcının ifadesinden alıntıyla ‘Gavinin Anasi’ diyerek yer verdiler.

İnternet gazeteciliğinde insanların gönlünü hoş tutmak amacıyla konuşulan her şeye reyting veya ‘tık’ kaygısıyla teyitsiz yer vermek normalleşmeye başladı. Haber atlamamak anlaşılabilir bir refleks. Değerli olan, haber atlamayı göze alarak gerçeğin peşinde olmak. Her an ekranlara bildirim düşürme yarışında olan yeni dünya medyasının ahvali budur.

Kim bu Gavinin anasi Yeni medya bu kişiyi gerçek sandı

Daha güzel olsaydı hak etmiş mi olacaktı?

Pique’nin Gavi’nin annesiyle birlikte olduğuna inananlar “Shakira’ya bunu yapan hayat, bize neler yapmaz?” demeye başladı. Pique, Shakira’yı ondan daha ‘güzel’ bir kadınla aldatsaydı, hak etmiş mi olacaktı ihaneti?..

Shakira’nın eski bir röportajına denk geldim. Bu birliktelikte evliliğe sıcak bakmayan kişi hep Shakira olmuş. “Beni karısı olarak görmesini istemiyorum. Beni sevgilisi, aşığı, adeta yasak bir elma gibi görmesini istiyorum. Bir hata yaparsa beni kaybedeceğini bilerek davranmasını istiyorum” demiş…

Kim bu Gavinin anasi Yeni medya bu kişiyi gerçek sandı

30'LARINDA EVLENENE AİLESİ YARDIM ETMELİ Mİ?

Haberin Devamı

İngiltere’de ebeveynlik forum sitesi Mumsnet’te bir tartışmaya denk geldim. Bir anne evlenmeye karar veren kızının düğününe yardım etmek konusunda kararsız kalmıştı. Çünkü 30’lu yaşlarındaki kızı evlenmek istediği erkek arkadaşıyla 10 yıldır birlikte yaşıyordu. Anne “Biz emekli olmadan önce evlenseydi yardım ederdik ama şimdi paramız kısıtlı. Kızımızın düğün masraflarını kendisinin karşılamasını beklemekte haksız mıyız?” diye sormuştu. Bu soru kullanıcıları ikiye böldü. Bazısı anneye hak verdi. Ailelerin 30’larındaki çocuklarının düğününe maddi yardımının demode bir yöntem olduğunu savundular. Bazısı da “Kızının durumu iyi bile olsa, görevini yerine getirmelisin. Bunun paradan çok aile olmakla ilgisi var” diyerek itiraz etti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder