Rükzan Sağır "Nüfus artmalı" diyen Elon Musk bu akıma üzülecek! Erkekler baba olmaktan vazgeçiyor
HABERİ PAYLAŞ

"Nüfus artmalı" diyen Elon Musk bu akıma üzülecek! Erkekler baba olmaktan vazgeçiyor

İnsanlığı Mars’a taşımak isteyen Elon Musk, nüfus hızındaki düşüşten hoşnut değil. Bu hafta, “Dünya için yeterli insan olmaması, Mars için de olmaması demektir” diyerek endişesini paylaştı. Bu endişesi yersiz değil. Çünkü iklim krizi ve geçim zorluğu beklenmedik bir akım yarattı. Genç ve çocuksuz erkekler her geçen gün artıyor. Batı’da birçok erkek vazektomi operasyonu yaptırıyor. Yani kendilerini kısırlaştırıyor. Argümanları da “Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum” klişesinden hallice. İngiliz kamu çalışanı Lloyd Williamson (30), çocuklara yaşanması zor bir dünya bırakmanın haksızlık olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

Avustralyalı doktor Nick Demediuk, 1981’den bu yana 40 bin vazektomi yaptı. Son 3-4 yılda her 4 bin hastasından 200’ü hiç çocuğu olmayan 35 yaş üstü erkekler gençler. Demediuk, “Eskiden bu seçim bir hayat tarzının sonucuydu. Gezip eğlenmek isteyen erkekler babalıktan kaçınıyordu. Şimdi dünyaya karşı borçluluk duygusu ile bu kararı alıyorlar” diyor.

MEDENİYET İÇİN RİSK

İngiliz Prens Harry de bu nedenle ikiden fazla çocuk yapmayacağını söylüyor. 2012’de ‘Dünya Vazektomi Günü’ diye bir vakıf kuran ABD’li sinemacı Jonathan Stack (64) bunu daha çok ‘sorumlu erkeklik’ olarak tanımlıyor. Ekonomik dengesizlik ve öngörülmezlikler gençleri bu yönde etkiliyor. Bu istatistiklere bakınca medyanın, siyasi söylemlerin insanlığın geleceği üzerindeki etkisini çok çarpıcı bir şekilde görüyorsunuz.

Bugünkü haberlerle babalıktan vazgeçen gençler, “Çocuk yapmak için harika bir çağa girdik” diye bir haber anonsuyla ikna olabilir mi? Ekosistemin ayarlarıyla oynamak ne kadar tehlikeliyse, medeniyetin ayarlarıyla oynamak da o kadar tehlikeli. Dünyadaki hayat doğal seçilim ile ilerliyor. Yani doğurulacak çocukların daha zeki yaşam sistemleri geliştirmeyeceğini kim bilebilir? Nüfusu gençleşen dünya, eski akıllarla dolu bir dünya kadar çaresiz olmayacaktır.

ŞOV KIYAFETİ TARTIŞMASINA LADY GAGA’NIN YORUMU

Ülkece son aylarda pop yıldızı Gülşen’in Jolly Joker sahnesinde giydiği kostümlerini konuşuyoruz. Sahne onun. İstediği gibi kullanır. Zaten şov dünyasının en büyüleyici yanı da spot ışığının altındaki kişinin enerjisine kapılmaktır. En sansasyonel kostümleri giyen Lady Gaga, bu konuyu bir özetle tartışmaya kapatmıştı: “Sizin neye şok olacağınız hakkında bir fikrim olamaz. Kutsal olduğunu, insan aklını aştığını düşündüğüm yüce bir an, size tamamen aklını kaçırmışlık gibi gelebilir. Ama işte… Bu yüzden ben sanatçıyım, siz de halk.”

Haberin Devamı

BİRKAÇ GÜZEL ŞEY…

  • Gezegene verdiği zararı azaltmak isteyen gençlerin çağrılarına yanıt veren markalar her geçen gün artıyor. Organik ve vegan üretime yer açıyorlar. Kozmetik devi L’oreal, ABD merkezli vegan bakım markası ‘Youth to the People’ı satın aldı.
  • McDonald’s, bitkisel et markası ‘Beyond Meat’ ile ortaklık kurdu. ‘McPlant’ isimli hamburgerin dokusu hayvansal et ile aynı olacak.
  • Türkiye’nin yüzde 100 doğal kaynaklardan elde edilen organik gazlı içeceği var: Organics by Red Bull. Bu yeni içecek sanat, moda, fotoğraf, tasarım, müzik, yemek sohbetlerinin yapıldığı yetenek buluşması ‘Talent District’e de adını verdi. Yenilik avcılarının hayatının tam ortasına konumlandı.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder