Rükzan Sağır Ön kamera dostunuz değildir
HABERİ PAYLAŞ

Ön kamera dostunuz değildir

Aniden açılan ön kamerada kendine hazırlıksız yakalanmak… Son yıllarda hepimizin başına sık sık geliyor. Çoğumuz kendi suretimize şaşırıyor, ön kamerada gördüğümüzden memnun kalmıyoruz. Selfie (özçekim) çekerken açı ayarlıyor, aynada gördüğümüz halimizdeki açıyı bulmaya çalışıyoruz. Oysa hiçbir selfie aynada gördüğümüzü bize vermiyor!

Telefon kamerasının yanıltıcı olduğu kanıtlandı. American Society of Plastic Surgeons (Amerikan Plastik Cerrahlar Topluluğu) dergisinde yayınlanan Southwestern Üniversitesi çalışması çok çarpıcı: Uzmanlar ön kameradan çekilen portre fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ön kamera dostunuz değildir

YÜZDE 17 DEĞİŞİYORUZ!

30 ve 45 santimetre uzaklıktan çekilen selfie’ler ile dijital kamera ile 1.5 metre uzaktan başkası tarafından çekilen portre fotoğraflar karşılaştırılınca gerçekler ortaya çıktı. k 30 cm uzaktan çekilen selfie, burnu olduğundan yüzde 6.4 daha uzun gösterdi. k 45 cm uzaktan çekilen selfie burnu yüzde 4.3 daha uzattı. k Selfie pozlarında çene de yüzde 12 kısaldı. k Yüzün orantısında yüzde 17’lik bir kayıp yaşandı. k Ayrıca selfie’lerde burnun altı daha geniş çıktı.

FİLTRE ÇILGINLIĞI

İnanılmaz! Selfie pozların düzenlenmesi için çıkarılan photoshop uygulamalarının her gün artması boşuna değil. İngiltere’deki bir ankette katılımcıların yüzde 20’si oynanmamış, kırışıklıkları azaltılmamış, teni pürüzsüzleştirilmemiş pozlarını yayınlamadığını söylemiş. Yüzde 37’si de filtrelenmiş yüzünü gerçeğine tercih edeceğini!

Bu veriler, estetik işlemlere olan ilginin artışını da açıklıyor… Kendim dahil herkesi ön kamerasıyla ilişkisini gözden geçirmeye davet ediyorum. Eğer amaç kendimizi başkalarının gözünden beğenmekse şu araştırma sonucunu da ekleyeyim: Rowan Üniversitesi’nin raporuna göre doğal pozlar, filtreli selfie’lerden daha çok beğeni alıyor…

Ön kamera dostunuz değildir

VAY VAY VAY

‘TOKAT DEĞİL İLAÇ REKLAMI MI’

Will Smith’in Oscar töreninde Chris Rock’a çok yapay bir şekilde sinirlenip tokat atması olayı halen şüpheli. En son ortaya atılan iddia çarpıcı. Will Smith, ‘saçkıran’ (alopesi) hastalığı olduğu için saçlarını kazıtan eşi Jada Pinkett’le dalga geçtiği için Chris Rock’a saldırdı.

Haberin Devamı

Biz en azından böyle biliyoruz. Bunun üzerine alopesi üzerine duyarlılık dolu paylaşımlar rekor kırdı. Birçok alopesi hastası da Pinkett’in saçında kronik bir sorun görünmediğini, her kazıtanın alopesi sayılmayacağını söyledi. Sosyal medyadaki bazı kullanıcılar bu tokadın tamamen bir ilaç reklamı için atıldığını öne sürdü!

Ön kamera dostunuz değildir

SPONSORLUK SORGULANDI

Zira Oscar’ın sponsorlarından biri ilaç şirketi Pfizer’dı. Pfizer alopesi için ilaç geliştiriyor. Kullanıcılar tokat ile sponsorluğun tesadüf olmadığını düşünüyor. Ancak Pfizer yetkilileri bu iddiayı Newsweek’e yaptıkları açıklama ile reddetti. Geliştirilen iki ilaç olduğunu, bunların da en erken kullanım onayını 2023’te alabileceğini açıkladılar.

Yine de evinde oturduğu yerden sorgulama yapan birinin dev şirketleri açıklama yapmaya mecbur bırakması iletişim çağının geldiği yer açısından dikkate değer. Bu arada BioNTech ile COVID-19 aşısını geliştiren Pfizer’in geliri 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 95 artmış, 81.3 milyar dolara yükselmişti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder