Rükzan Sağır Zayıflığın modası geçti! Balık etlilerin devri başladı
HABERİ PAYLAŞ

Zayıflığın modası geçti! Balık etlilerin devri başladı

Bu söz, 20 yaşından bu yana ince fiziğiyle ekranlarda olan İngiliz şarkıcı ve tasarımcı Victoria Beckham’a ait. Yıllarca anoreksik bedene yakın bir zayıflığı olan ve sayısız kadının travma yaşamasına yol açan incelik dayatmasının bayrak tutanı Beckham, artık kadınların daha kıvrımlı ve fit bedenlere sahip olmak istediğini söylüyor.

Zayıflığın modası geçti Balık etlilerin devri başladı

Moda evinde zayıf ve hatları olmayan kadınlara yönelik tasarımlar yapan Beckham, artık balık etli ve dolgun kadınlara özel elbiseler hazırlıyor. Beli kavrayan, kalçayı yuvarlak gösteren kalıplara ağırlık veriyor. Bu sözlerindeki samimiyeti tartışılır.

Haberin Devamı

Çünkü halen 42 beden üzeri için çalışmıyor. Yani ABD kadınlarının yüzde 68’i istese de onun tasarımlarını giyemez… Peki Beckham’ın sözlerinin gerçekliği tartışılır mı? Zayıflık artık eski moda mı? Uzmanlarına sordum…

SPOR ETKİSİ VEREN ESTETİK UYGULAMALAR REVAÇTA

Diyetisyen Büşra Salman: İdeal kilo kavramının bir trend olduğu doğru. Bir dönem ideal beden Marilyn Monroe iken sonra zayıflık moda oldu. Şimdi ise kıvrımlı vücut hatları gözde. Diyet kültürü, zayıflığa ve toplumda kabul gören güzellik algısına sağlıktan daha fazla değer veren bir sistem.

Zayıflığın modası geçti Balık etlilerin devri başladı

Ameliyatsız estetikte sektöre yön veren isimlerden Dr. Ayşegül Saltat Kliniği Body Contouring Uzmanı ve Diyetisyen Büşra Salman

Bu kalıp da zamanla yıkılacak. Çünkü artık ideal beden kavramı deyince aklımıza zayıflık değil, kendimizi içinde iyi hissettiğimiz bir beden geliyor. Bize başvuran kişiler arasında fit görüntü sağlayacak uygulamalar isteyenler artıyor. Örneğin uzandığınız yerden 40 bin mekik/squat etkisi yaratan bir teknoloji uyguluyoruz. Ama bu etkiyi görmek için kişinin belirli bir oranda yağının olması gerekiyor.

ARTIK ÖNCELİK ZAYIFLATAN DEĞİL SAĞLIKLI HİSSETTİREN BESLENME

Beslenme Uzmanı Ebru Zeynep Altay: Güzellik ve incelik algısı gerçekliğini kaybetti. Sanal ortamda kendini daha da incelterek gerçeklikten uzaklaşan bir yapay güzellik algısıyla karşı karşıyayız. Öncelik sağlıklı ve iyi hissetmek olmalı. Yaşam enerjisi olmayan, hiçbir şeyi yapmaya hali kalmayan birinin zayıf olmasının ne önemi var? İyi hissedecekleri kiloda olmaya değer veren insanlar çoğalıyor. Bunun için tüm hormonlarını aktif hale getirip hücrelerinde salgılatacak türden beslenmeye yönelim artıyor. Çünkü artık ruh, beden ve zihin dengesi de güzellik anlayışının bir parçası.

Haberin Devamı

Zayıflığın modası geçti Balık etlilerin devri başladı

Bütünsel Beslenme Uzmanı ile Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu Ebru Zeynep Altay

FİKİR KORSANI ERKEKLERE HAYIR

İngiltere’de sınav düzenleme bürosu Ofqual, çalışanları için hazırladığı el kitabına yeni bir madde ekledi. Erkek çalışanlardan kadın arkadaşlarının fikirlerini çalmamaları istendi. Bunun için de ‘hepeating’ ifadesi kullanıldı. İngilizce ‘erkek’ anlamına gelen ‘he’ ve ‘tekrar etmek’ anlamındaki ‘repeat’ kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor: Tekrar eden erkek ifadesinin açıklamasında da ‘bir kadın tarafından gündeme getirilen fikri sahiplenen erkek’ olduğu yazıyor. İş dünyasında kadınların her şeyi olduğu gibi fikirleri de erkeklere kaptırması yeni değil. Toplantı masasında söyledikleri dinlenmeyen kadının fikirleri görmezden gelinirken sosyalleşilen bir ortamda patrona aynı fikri kendisininmiş gibi sunan erkek terfi bile alabilir… Dilbilimcilere göre kadınlar erkeklerden günde 350 daha fazla kelime kullanıyor. Bu farkı kapatmak için erkeklerin fikir korsanlığını seçmeleri pek şaşırtıcı olmuyor.

Haberin Devamı

Zayıflığın modası geçti Balık etlilerin devri başladı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder