Saadet Algan Uzaktan eğitim döneminde veli olmak
HABERİ PAYLAŞ

Uzaktan eğitim döneminde veli olmak

Pandemi dönemiyle olağandışı şekilde hayatımıza giren uzaktan eğitim sistemine, okula dönüş döneminde olağan şekilde giriş yaptık.

Tüm ebeveynlerin beklediği bir süreçti aslında. Hiç kimse okulların açılacağına zaten ihtimal vermiyordu. Ancak itiraf ediyorum, pandemide eşimin evde olması, uzaktan eğitim sürecini benim için oldukça kolaylaştırıyormuş.

İlkokul döneminde iki çocuk, iki ayrı odada online eğitim derslerindeyken hangisine bakacağımı, hangisi için yazıcıdan çıktı alacağımı şaşırmışken, bir de internet evi terk edince tam bir kaos içinde buldum kendimi. Uzaktan gelen inşaat gürültüsü de işin cabası..

Haberin Devamı

Bir de üstüne, "İnternet gitti, ben derse girmiyorum" diyen oğlumu, telefonumdan bağlamak için ikna etme çabaları... Ben ilk günden yoruldum sevgili anneler...

Günlük ev işleri, yemek, şahsi işlerim derken uzaktan eğitimin ilk günü düşündüğümden daha zor ve yorucu geçti.

Uzaktan eğitim döneminde veli olmak

Kendi eğitim hayatımdan hatırladığım en önemli şey, derslerden ziyade okula gitmek, arkadaşlarımla sosyalleşmekti.

Üniversiteye başlarken babamın bana ilk öğüdü, derslerden çok üniversite havasını solumak, iyi arkadaşlar edinmek, üniversite yıllarının tadını çıkarmaktı.

Ne üzücü ki, şimdi tüm çocuklar evden eğitim ile bizim yaşadığımız o sosyal hayattan mahrum kaldılar.

Biz bu travmayı nasıl atlatacağız?

Bu durumdayken aklımda hep aynı sorular döndü durdu: Okullar açılacak mı? Açılsa da gönderebilecek miyiz? Bu süreç ne kadar sürecek?

Hem bizim için, hem çocuklarımız hem de öğretmenlerimiz için zor olan bu durum ne kadar sürecek cidden?

Hepimiz bu soruyu birbirimize sorup duruyoruz.

"Okullar açılınca göndereceğim, göndermek zorundayım" diyen veliler bir yanda, "Açılsa da virüs etkisini kaybedene kadar göndermeyeceğim" diyenler diğer yanda, tam bir bilinmezlik içinde sürükleniyor gibiyiz.

Çocuklarımıza akademik olarak, uzaktan eğitimin ne kadar yeterli geldiği de ayrı bir konu.

Şahsen çocuklarımın uzaktan eğitim sürecinden memnun ve öğretmenlerimize minnettar olsam da, şundan çok eminim ki, hiçbir okul uzaktan eğitim ile örgün eğitimin yerine dolduramaz.

Haberin Devamı

Velhasıl biz veliler, hem çocukların sağlığı hem de eğitimleriyle ilgili soru işaretleriyle dolu yeni bir öğretim yılına merhaba derken, kafamızda deli sorularla ertesi günkü uzaktan eğitim serüveni için biraz yorgun, biraz kaygılı kafamıza yastığa koyduk..

Hakikaten, biz bu travmayı nasıl atlatacağız? Daha da önemlisi, hiçbir şey olmamış gibi pandemi öncesi normal hayatlarımıza dönebilecek miyiz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder