Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün
HABERİ PAYLAŞ

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Her ne kadar ebeveynlik yolculuğunda her geçen gün ayrı bir macera olsa da hayat iki kirpiğimizin arasında akıp gidiyor. Gözümüzü her açıp kapadığımızda çocuklarımız biraz daha hızlı büyüyor. Hiç geçmez, hiç bitmezmiş gibi gelen her şey biz daha fark etmeden arkamızda kalıyor. Ben ne zaman hamileydim, bu çocuk ne zaman doğdu, ne zaman beş yaşına geldi bazen gözlerime inanamıyorum. O minicik elleriyle hiçbir şeyi tam tutamadığı günler hem dün gibi hem de çok uzun zaman önceydi. Hani derler ya her yaşın ayrı bir güzelliği ve zorluğu var diye kesinlikle doğru. Gözünü açar açmaz oyun oynamak isteyen çocuklarla aynı evde yaşayınca zaman hem zor hem çabuk geçiyor. Her günün kıymetini bilmek her günü dolu dolu yaşamak gerekiyor. Bu hafta da her hafta olduğu gibi size dolu dolu bir gün geçirmeniz için keyifli öneriler hazırladım.

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Kedili Kalemlik/Para Çantası Yapımı

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Bu hafta çocuklarımızda bir oyuncak yapmak yerine günlük hayatta rahatlıkla kullanabilecekleri bir çanta yapacağız. Hem yaparken hem kullanırken keyif alacaklar. Üstelik etrafındakilere “Bak bunu ben yaptım” derken de gururlanabilecekler.

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Renkli Keçeler (Ben gri rengi temel olarak kullandım.)
  • Renkli eva kağıtlar (Ben gözlük için yeşil, kulaklar ve yanaklar için pembe, gözler için siyah kullandım)
  • Bir fermuar
  • Beyaz boya veya kalem
  • Makas
  • Yapıştırmak için silikon tabancası

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

İlk olarak keçelerden kedimizin yüzü olacak şekilde iki parça keseceğiz. Ardından bir gözlük, kulaklar, yanaklar, burun ve gözleri keseceğiz.

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Yüz için kestiğimiz büyük parçaya diğer kestiğimiz küçük parçaları yapıştıracağız. Beyaz boya veya kalem ile göz bebeklerini ve burun deliğini boyayacağız.

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Şimdi sırada fermuarı eklemek var. Bunun için arka kısımdan fermuarımızın boyutundan daha küçük bir delik açmamız gerekiyor. Keçe kaygan ve yumuşak bir malzeme olduğu için ben içine aynı boyutta bir parça da sarı eva kağıt kestim. Bu parçayı eklemeyebilirsiniz ama eklerseniz daha tok bir görüntü elde edersiniz. Fermuarımızı açtığımız deliğe silikon ile yapıştıracağız. Ve son olarak kenarlara silikon sıkıp ortası boş olacak şekilde yüzü ve fermuarlı kısmı birleştirelim. İşte hepsi bu. İster kalemlik ister para çantası olarak kullanabileceğimiz çantamız hazır!

Haberin Devamı

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Dekoratif Hasır Tepsi Yapımı

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Bu hafta Anne Etkinlikleri köşemizde çok şık ve pratik bir hasır tepsi yapacağız. Bizim evdekiler o kadar beğendi ki hemen kahve sehpamızın üstündeki yerini aldı. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Yuvarlak keseceğimiz bir karton parçası
  • Halat ip
  • Makas
  • Silikon tabancası

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

İlk olarak ortadan başlayarak silikon yardımıyla halat ipimizi daire şeklinde kestiğimiz kartonumuza yapıştırıyoruz. Tüm daireyi kapladıktan sonra eğer dışlarda hala karton gözüküyorsa o parçaları makas yardımıyla kesebiliriz.

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Halat ipimizden eşit boyutlarda parçalar keseceğiz. Bu parçaları silikon yardımıyla daire haline getireceğiz. Ve son olarak bu daireleri dik olacak şekilde tepsimizin dışına yapıştıracağız. Daireleri hem tepsiye hem de birbirilerine değen yerlerinden diğer dairelere yapıştırırsanız çok daha sağlam olur.

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

İşte hazırız. Tepsimize istediğiniz süsü, mumu veya çiçeği yerleştirip keyifle kullanabilirsiniz. Umarım beğenmişsinizdir.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Haberin Devamı

Pig Adında Bir Pug / Aaron Blabey/ Beyaz Balina Yayınları

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Bu hafta önereceğim kitap yıllardır kütüphanemizin baş köşesinde yer alıyor. Ata daha üç yaşındayken almıştık bu kitabı. O zaman sadece eğlenceli hikayesi ve renkli görselleri için okumayı seviyordu oğlum. Şimdiyse bu harika kitabın verdiği “Paylaşmanın önemi” mesajı için elinden düşürmüyor. Paylaşmayı yeni yeni öğrenmiş, arada hala paylaşmamak için krizlere giren ve birisi kendisiyle bir şeyi paylaşmayınca üzülen beş yaşındaki oğlum her okuduğumuzda bu kitapta kendinden bir şey buluyor. Her seferinde kıkır kıkır gülüyor ve her sayfada beni durdurup o hafta paylaşmak ya da paylaşamamak hakkında yaşadığı bir deneyimi bana uzun uzun anlatıyor. Biz anneler baktığımızda bir kitabın hangi mesajı vermek istediğini açıkça görebiliyoruz ama çocuklar o mesajı bazen hemen algılayamayabiliyor. Eğer okuduğumuz kitap sadece mesaj içerikliyse çoğu zaman çocuklarımız o kitaptan çok da keyif almıyor. Birden fazla kez okumamızı istemiyor. Günün sonunda o tarz kitaplar çocuklardan çok annelere hitap etmiş oluyor. Ama Beyaz Balina Yayınları’ndan çıkan, Aaron Blabey’in yazdığı Pig Adında Bir Pug adlı kitap çok önemli bir mesajı çok eğlenceli bir anlatımla sunuyor. Bu yüzden çocuklar hem mesajı alıyor hem kitabı seviyor hem de tekrar tekrar okumak istiyor. Pig adındaki Pug cinsi huysuz bir köpeğin, Kurdan adındaki tatlı mı tatlı başka bir köpekle oyuncaklarını paylaşmak istememesini ve sonra başlarına geleni konu alan bu kitabı tüm annelere ve çocuklara keyifle tavsiye ediyorum.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@hassasanne/ Ece Kumkale

Anne – çocuk etkinliklerinde yeni bir gün

Bazı insanları hiç tanımadan seversiniz. Sadece sosyal medyadan takip ettiğiniz halleri bile yeterli olur onları sevmek için. Ben Hassas Anne’yi yani Ece Kumkale’yi uzun zamandır severek takip ediyordum. Geçtiğimiz hafta ilk kez onu görme ve sohbet etme fırsatı buldum. Ortak birçok arkadaşımız olmasına rağmen hiç yüz yüze tanışma şansımız olmamıştı. Instagram sayfasını beğenerek takip ediyor, yorum ve önerilerine büyük önem veriyordum. Aldığı eğitim, hayat tecrübeleri, üç çocuklu içten hayatı beni hep kendine çekiyordu. Onun sayfasında çoğu sayfada bulamadığım bir şeyler olduğunu hissediyordum. Adını tam koyamadığım bu şeyin ne olduğunu onunla tanışınca anladım. Hassas Anne’de başkalarında sıkça rastlamadığım bir doğallık, güç ve dobralık buluyorum. Kocaman ve içten bir gülümseme, bildiğinin ve inandığının arkasında güçlü bir duruş ve bulunduğu ortamı aydınlatan bir enerji var onda. Bulunduğu noktaya çalışarak, başararak, yaşadığı kayıplardan güçlenerek ve öğrenerek gelmiş. Zorlu bir hamilelikle ilk çocuğunu kaybetmiş, anne olmasını, doğum yapmasını riskli kılan tüm teşhislerle savaşmış, çeşitli ve zor ameliyatlar sonrasında üç çocuk annesi olmuş. Acıyı, korkuyu ve diğer tüm olumsuzlukları umudu ve azmiyle boğmuş ve başarmış. O zorlu süreç Hassas Anne’den neler götürmüştür tahmin bile edemiyorum ama uzaktan gözlemlediğim ona harika üç evlat, muhteşem bir güç ve bu dünyanın tüm anneleri ve anne adaylarıyla paylaşılması gereken tecrübeler kazandırmış. Aranızda Hassas Anne’yi hali hazırda takip edenlerin sayısı eminim çoktur. Ben hem severek takip ettiğiniz bu kadını bir de benim gözümle görün istedim hem de henüz sayfasını keşfetmemiş kişilere bir öneride bulunayım dedim. İçten öneriler, gerçek duygular, pozitif enerji, dobra dobra içerikler, düşündüren ve öğreten paylaşımlar için Hassas Anne Ece Kumkale’yi takip etmenizi şiddetle öneririm.

https://www.instagram.com/hassasanne

Sıradaki haber yükleniyor...
holder