Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Az bütçeyle çok etkinlik zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Mağazalarda gördüğümüz fiyatı yüksek pek çok şeyi evde daha uygun bir bütçeyle yapabilmek bana büyük keyif veriyor. Gördüğüm aksesuar veya oyuncaklara bakıp “Acaba ben bunu nasıl yapabilirim” diye düşünmek, sonra da deneyip benzerlerini yapmak bu dönem hem harika bir hobi hem de kendimi iyi hissetmek için süper bir fırsat oldu. Siz de benim gibi hem boş vaktinizi değerlendirmek hem de keyifli bir etkinlik saati yaratmak isterseniz bu haftaki önerilerimi çok seveceksiniz!

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi: Ev Yapımı Kar Küresi

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Evinde kar küresi koleksiyonu olanlara hep hayran kalırdım. Her küre ayrı bir macera gibi gelirdi bana. Sallayıp içinde yağan karı izlemek insana huzur ve mutluluk veriyor diye düşünürdüm. Siz de benim gibi düşünüyorsanız bugün çocuklarımızla birlikte kendi kar kürelerimizi yapmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • İstediğiniz boy boş kavanozlar
  • İçine koymak istediğiniz objeler (Ben noel baba, küçük bir çam ağacı koydum. Ama bu tip şeyler yoksa şekilli silgiler de koyabilirsiniz)
  • Koyduğum nesneler daha çok gözüksün diye strafor bir top kullandım ama yoksa direk kapağına da yapıştırabilirsiniz unutmayın.
  • Kavanozu dolduracak kadar su
  • Varsa gliserin yoksa bebe yağı (İçine koyacağımız simlerin birbirine yapışmasını engelleyecek)
  • Varsa bir tutam yapay kar yoksa sadece sim yeterli olur
  • Silikon tabancası

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

İlk olarak varsa strafor topunuzu ikiye kesin ve kapağınıza silikon tabancasıyla yapıştırın. Üzerine ekleyeceğiniz nesnelerin alt kısımlarına gelecek yerleri kesebilirsiniz. Böylece nesneler daha iyi yapışır.

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Sırada kar kürenizin içine koyacağınız ürünleri strafora ya da kapağa yapıştırmak var. Silikonla yapıştıracağımız için bu kısmı yapmakta çocuğunuza siz yardımcı olabilirsiniz. Ardından kavanozunun içine bir iki parmak boşluk kalacak şekilde su koyun. Suyun içine az miktarda sim, varsa yapay kar ve gliserin veya bebek yağı koyun. Bu kısım çok önemli sakın çok fazla koymayın yoksa koyduğunuz nesneler gözükmez.

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Son olarak kapağınızı sıkıca kapatın ki su sızmasın. Kar küreniz hazır sallayarak içindeki simlerin hareket ettiğini görebilirsiniz. Umarım siz de çocuklarınız da bizim kadar çok keyif alırsınız.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi: Fotoğraf Çerçevelerinden Mumluk yapımı

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Bu hafta Anne Etkinlikleri köşemizde yapması çok basit ama görüntüsü çok şık bir mumluk yapacağız. Mağazalarda yüksek fiyatlara satılan bu şık aksesuarı çok uygun fiyata mal edip çok de keyifli bir etkinlik yaratacağız. Umarım siz de beğenirsiniz.

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • 4 adet aynı boy fotoğraf çerçevesi
  • İçine koymak için farklı boyutlarda mumlar
  • Biraz çam dalı veya garland
  • Süslemek için biraz yılbaşı süsü kullandım ben siz isterseniz yapay çiçekler de kullanabilirsiniz
  • Bir parça karton
  • Silikon tabancası

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

İlk olarak çerçevelerimizin içindeki kağıtları ve arkalarındaki ayakları çıkartalım. Sadece çerçeve olarak kalsınlar.

Haberin Devamı

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Şimdi çerçevelerimizi köşelerinden birbirine yapıştıralım. Altına da bir parça karton kesip yapıştıralım.

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Sırada süslemek var. İçine mumlarınızı, çam dalınızı ve süslerinizi yerleştirin. Hepsi bu. Hazırsınız! Umarım beğenirisiniz!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi: Ormanda Çay Partisi / Akiko Miyakoshi / Meav Yayıncılık

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Son zamanlarda tekrar tekrar okumaya doyamadığımız harika bir kitap önerim var bugün size. Ödüllü yazar ve çizer Akiko Miyakoshi'nin hem yazdığı hem de çizdiği Ormanda Çay Partisi kitabına oğlumla beraber bayılıyoruz. Çünkü içinde oğlumun sevdiği her şey var. Büyüleyici çizimler, macera dolu bir yolculuk, sayısız hayvan karakteri, utangaç ama cesur bir ana kahraman, arkadaşlık ve yardımlaşma dolu bir mesaj... Meav Yayıncılık’tan çıkan bu kitabı elimize ilk aldığımızda kitabın baş kahramanı Kikko’nun ormanda kaybolacağı, karşısına kötü kalpli biri çıkacağı endişesiyle korkarak çevirdik sayfalarını. Ama onun yerine harika bir kurgu ve ilgimizi her saniye üzerinde tutan çizimlerle karşılaştık. Babasının arkasından koşup büyükannesinin evine kek yetiştirmeye çalışan Kikko’nun arkadan baktığında babası sandığı uzun boylu, paltolu ve fötr şapkalı adamın aslında centilmen bir ayı çıkmasıyla başlıyor macera. Bir anda kendini hayvanlarla dolu gizemli bir evde ve eğlenceli bir çay partisinde bulan Kikko’nun başına gelenleri anlatan bu kitaba siz de bayılacaksınız. Biz her okuyuşumuzda oğlumun “Anne keşke o partiye ben de davetli olsaydım” deyişiyle uzun bir sohbetin içine dalıyoruz. Orda olsa kimin yanına oturmak isterdi, kimle sohbet ederdi, kime ne sorardı ve neli kek yemek isterdi diye konuşurken dakikalar uçup gidiyor. Siz de çocuğunuzla beraber ormanın tüm hayvanlarıyla lezzetli, eğlenceli, sıcacık ve dostluk dolu bir çay partisine katılmak isterseniz bu kitabı mutlaka kütüphanenize ekleyin!

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi: @denizkaradenizegitim / Deniz Karadeniz

Az bütçeyle çok etkinlik zamanı

Oğluma hamileyken sürekli korkular içindeydim. Doğduğunda ona iyi bakabilecek miyim? Hastalandığında iyileştirebilecek miyim? Düştüğünde panik olmadan onunla ilgilenebilecek miyim? Ve en önemlisi acil durumlarda ne yapacağımı bilecek miyim? Sırf bu korkularımı yenmek için bebek ve çocuklarda ilk yardım eğitimi almıştım. O eğitimle beraber kendimi biraz daha hazırlıklı hissetmiştim. Ama günler geçtikçe öğrendiklerimi unutmaktan korkmaya başladım. İşte tam da o sırada tanıdım Deniz Karadeniz’i. Kendisi bir ilk yardım eğitmeni. Öpünce Geçmeyen Uflar İçin İlk Yardım adından bir konseptle bebek ve çocuklarda ilk yardımı anlatıyor. Birlikte sayısız etkinlik yaptık. Her seferinde içinde bulunduğumuz salonu tıka basa doldurdu Deniz Hanım. Çünkü bu konunun ne kadar önemli olduğunu düşünen tek anne ben değildim. Çocuğunun boğazına bir şey kaçtığında, düşüp yaralandığında veya yanma ya da hayvan ısırığı gibi durumlarla karşılaştığında ne yapması gerektiğini bilmek isteyen anneler sınırsızdı. Deniz Karadeniz bu konuları ve daha nicelerini öyle güzel anlatır ki, her seminer sonrası anneler hep çok rahatlamış ve mutlu ayrılır. Aldığı tiyatro eğitimiyle dinleyicilerinin dikkatini saatlerce toplamakta zorlanmaz. Hem esprileri hem bilgileriyle herkesi büyüler. Doğru bildiğimiz yanlışları tek tek anlatır ve doğrularını herkes anlayana kadar detaylı bir şekilde öğretir. Onun verdiği seminerlere ben “Hayat kurtaran seminerler” adını vermiştim. Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun Deniz Karadeniz’i takip etmenizi öneririm. Çünkü bu dönemde çok faydalı canlı yayınlar, paylaşımlar, zoom toplantıları ve radyo programları yapıyor. Hem keyifli hem öğretici hem de çok ama çok değerli bir sayfa onunki. Herkese şiddetle öneririm.

https://www.instagram.com/denizkaradenizegitim

Sıradaki haber yükleniyor...
holder