Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Bir gün değil, her gün etkinlik
HABERİ PAYLAŞ

Bir gün değil, her gün etkinlik

Mevsimler değişse de, okullar açılsa da, açılmasa da; evde etkinlik yapmaktan hiç vazgeçmemeliyiz. Çünkü çocuğumuzla yaptığımız bu faaliyetler sadece onların el becerilerini geliştirmek için değil ailece geçirdiğimiz zamanın da kalitesini arttırmak için çok değerli. Çocuğumuzla birlikte ortaya bir şeyler çıkarmak hepimize hep çok iyi gelecek. O yüzden bir gün değil her gün etkinlik yapmaya devam edelim. Ne dersiniz?

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Evde sticker/yapıştırma yapımı

Bir gün değil, her gün etkinlik

Sanırım sticker/yapıştırma sevmeyen çocuk yoktur. İzin versem benim oğlum sadece odasının her santimetrekaresini değil beni bile sticker ile kaplayabilir. Sevdiği tüm kahramanları ve resimleri bir yere yapıştırmak istediği için her kırtasiyeye gidişimizde ona onlarca sticker alırdık. Ama evde kaldığımız günlerde çok daha hesaplı ve eğlenceli bir şey keşfettik. Artık kendi stickerlarımızı yapıyoruz! Kimi zaman birlikte çekilmiş bir fotoğrafımızı kimi zaman dergilerden kestiğimiz parçaları kimi zamanda kendi çizimlerimizi alıyor ve onları stickera çeviriyoruz. Bu hafta size bunu nasıl yaptığımızı anlatmak istedik.

Haberin Devamı

Bir gün değil, her gün etkinlik

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Mutfaklarda kullandığımız yapışmaz fırın kağıdı
  • Stickera çevirmek istediğimiz görseller
  • Koli bandı
  • Makas

Bir gün değil, her gün etkinlik

Öncelikle yapışmaz fırın kağıdımızda bir parça kesiyoruz. Üzerine bir kat koli bandı yapıştırıyoruz. Burada önemli olan bant ile kağıt arasında boşluk veya çizgi kalmaması. O yüzden dikkatlice ve yavaşça yapıştırmanızı, kağıdın altında düz ve temiz bir zemin olmasına dikkat etmenizi öneririm. Ardından sticker yapmak istediğimiz fotoğrafları veya resimleri bu kağıdın üzerine yerleştiriyoruz.

Bir gün değil, her gün etkinlik

Şimdi işin en zor kısmı. Yerleştirdiğimiz resim ve fotoğrafların üzerinden bir kat daha koli bandı geçeceğiz. Zor olan yine hava bırakmamak ve çizgi olmadan pürüzsüzce yapıştırmaya çalışmak. Sonraki adımımız resim ve fotoğraflarımız dikkatlice kenarlarında azıcık boşluk bırakarak kesmek.

Bir gün değil, her gün etkinlik

Ve hazırız. Fırın kağıdını resimlerinizin arkasından çıkarttığınızda stickerlarınızı istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. İster bizim gibi bir defter süsleyin isterseniz duvarlarınızı.

Haberin Devamı

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Kozalaklardan çelenk yapımı

Bir gün değil, her gün etkinlik

Havalar hala güzelken oğlumla bol bol yürüyüş yapıyoruz. Bana göre yürüyüş ona göre keşif tabii. Yollarda gördüğümüz her şeyi inceliyoruz. Taşları topluyor, böceklere bakıyor, kuşlara selam veriyoruz. Bu haftaki keşif yürüyüşümüzde biraz kozalak topladık. Ve tabi eve gelince onları güzelce boyadık. Bu güzel kozalaklardan da harika bir duvar/kapı süsü yaptık. Üstelik de çok pratik oldu. İşte yapılışı...

Bir gün değil, her gün etkinlik

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Kolilerden keseceğiniz bir daire
  • Kozalaklar
  • Boyamak için boya ve fırça
  • Yapıştırmak için silikon tabancası

Bir gün değil, her gün etkinlik

Öncelikle karton dairemizi tek bir renge boyuyoruz. Ben yeşili tercih ettim. Ama siz isterseniz farklı bir renk de kullanabilirsiniz.

Bir gün değil, her gün etkinlik

Sırada kozalaklarımızı boyamak var. Benim gibi kozalakları birden fazla renge boyayabilirsiniz ya da isterseniz tek renk yapabilirsiniz. Boyadıktan sonra altın rengiyle gölgeler vermek de oldukça şık görünüyor. Arzı ederseniz makasla bazı kozalakların yapraklarını azaltabilirsiniz. Ya da bazı kozalakların arkasını boyayabilirsiniz.

Bir gün değil, her gün etkinlik

Şimdi tek yapmanız gereken boyadığınız kozalakları dairemize güzelce yerleştirmek. Arzu ederseniz birkaç kozalak yaprağını farklı renklerde boyayıp dairenin boş kalan yerlerine de yapıştırabilirsiniz. Umarım beğenmişsinizdir!

Haberin Devamı

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Bir Kavanoz Mutluluk/ Davide Cali & Marco Soma / Uçan Balık Yayınları

Bir gün değil, her gün etkinlik

Zamanın başlangıcından beri insanlar onun peşinde! Mutlu olmak için yapıyorlar her şeyi. Kimi ömrü boyunca koşuyor peşinden kimi elde etse de elindekinin kıymetini kaybedene kadar anlamıyor. Herkes mutlu olmak istiyor. Ebeveynler ise mutlu olmanın yanı sıra mutlu etmek için de çabalıyor. Peki mutluluk satın alınabilir mi? Eğer biri mutluluğu kavanozlayıp satsaydı bu kavanozlara ne kadar verirdiniz? Ve kaç kavanoz alırdınız? Aldığınız bu kavanoz dolusu mutluluğu kimlerle paylaşırdınız? Bu soruları ve cevaplarını düşünürken mutluluğun değerini ve aslında gerçekten satın alınıp alınamayacağını çocuğunuzla birlikte hem de eğlenceli bir şekilde sorgulamaya ne dersiniz? Tudem Yayın Grubunun Uçan Balık Yayınlarından çıkan Bir Kavanoz Mutluluk kitabı çocuklarımıza her şeyin maddiyat olmadığını anlatmak için harika bir eser. Davide Cali’nin yazdığı bu kitabın çok keyifli bir konusu var. Üstelik bu kitabı okurken çocuğunuza sorabileceğiniz ve anlatabileceğiniz çok önemli ve derin dersler içeriyor. Marco Soma’nın olağanüstü çizimleri sizi de çocuğunuzu da kitabın içine çekecek, sayfalardan ve detaylardan gözlerinizi ayıramayacaksınız.

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: @parlakcocukakademisi / Parlak Çocuk Akademisi /Berrak Tosyalıoğlu

Bir gün değil, her gün etkinlik

Dört yıl boyunca anneler ve çocuklar için etkinlik, seminer ve festivaller düzenlerken birbirinden tatlı ve değerli kadınla tanıştım. Kimi anne olunca kariyerine ara vermiş kimi anne olduktan sonra yeni bir kariyer yoluna girmiş. Berrak Tosyalıoğlu işte o harika kadınlardan biri. Kendisini düzenlediğim seminerlerde tanımış, dünyalar güzeli oğluna ilk görüşte aşık olmuştum. Zaman ilerledikçe onun da bir çocuk gelişimci olduğunu kendini sadece oğluna değil tüm çocuklara adadığını öğrendim. Çocuklar için düzenlediği atölyelerin yanı sıra ebeveyn ve aile koçluğu da yapıyor. Parlak Çocuk Akademisi oluşumu da böyle doğuyor. İşte bu yüzden Berrak Tosyalıoğlu’nu ve birbirinden keyifli ve öğretici etkinlikler paylaştığı instagram sayfasını takip etmenizi canı gönülden tavsiye ederim.

https://www.instagram.com/parlakcocukakademisi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder