Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin
HABERİ PAYLAŞ

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Geçenlerde oğlum da arabadayken bir lunaparkın önünden geçtik. Tabii ki kapalıydı. Ve ne yazık ki açık olsa da giremeyecektik. Ama bu durum oğlumun heyecanlanmasına engel olamadı. Henüz dört yaşında olduğu için sanırım ilk kez böyle bir yere ilgi duymuştu. Çocukluğu yaşadığı şehrin lunaparkında geçmiş bir anne olarak ben de biraz üzüldüm. Ama elbet bu günler de geçecek ve tüm çocuklar ait oldukları yerlere, yani parklara yeniden kavuşacak. O zamana kadar parkları evlerimize getirmek de biz ebeveynlere düşecek!

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Atlı karınca

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Madem konumuz lunaparklar hadi gelin bu hafta lunaparkların en sevdiğim araçlarından olan atlı karıncayı birlikte yapalım, ne dersiniz? Bu etkinliği yaparken hem birlikte vakit geçirmiş olacaksınız hem de eminim benden çok daha güzle bir atlı karınca ortaya çıkaracaksınız. Aktivitemiz bittiğinde bu atlı karıncayı hemen süs olarak rafa kaldırmayın sakın. Birlikte o atlı karıncada olduğunuzu hayal edin, o atlı karıncaya sizden önce binen çocuklar ve anneleriyle ve hatta binmek için sırada bekleyenlerle ilgili hikayeler uydurun. Eğlenceyi düşeyin ve yaşayın!

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • İkişer adet büyük ve küçük yuvarlak koli parçaları
  • İki adet dikdörtgen koli parçası
  • Dokuz adet üçgen koli parçası
  • 1 adet boş havlu kağıt rulosu
  • Silikon tabancası
  • Maket bıçağı
  • Makas
  • Yeşil, kırmızı beyaz (ve varsa altın rengi ama şart değil) boya ve boyamak için fırça
  • Beş adet pipet
  • Varsa küçük ponponlar yoksa hiç sorun değil
  • Atları kesmek için varsa renkli kağıt yoksa karton kullanıp boyayabilirsiniz

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Öncelikle dikdörtgen karton parçamızı ortasından dikkatlice ayıralım. Ortaya tırtıklı kısmı çıkacak. Bu kısmı yuvarlak büyük kartonumuzun etrafından silikon tabancasıyla yapıştıralım ve ardından diğer büyük yuvarlak parçamızı da üstüne yapıştıralım. Küçük bir davul elde etmiş olacaksınız. Aynı işlemi küçük yuvarlaklar için de yapalım.

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Önce kağıt havlu rulomuzu küçük davulumuzun ortasına gelecek şekilde yapıştıralım. Ardından etrafına eşit uzaklıkta olacak şekilde pipetlerimizi yapıştıralım. Büyük davulumuzu da üstlerine yapıştıralım. Üçgen karton parçalarımızı 7 numara görüldüğü gibi kubbe olacak şekilde birbirine yapıştıralım.

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Kubbemizi küçük davulun üstüne gelecek şekilde yapıştıralım. Sırada boyama işlemimiz var. Tırtıklı şeritleri yeşile, kağıt havluyu ve tabanı kırmızıya boyayalım. Kubbemizi de bir kırmızı bir beyaz olacak şekilde boyayalım.

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Renkli kağıtlardan beş adet at keselim. Renkli kağıdınız yoksa kartondan kesip boyayabilirsiniz. Ponponlarımızı ve atlarımızı yapıştıralım.

Haberin Devamı

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Ben altın renk boya ile şeritler ve motifler yaptım ama altın renginiz yoksa sarı ya da beyazla da aynı işlemi yapabilirsiniz. Ve hazırsınız! Umarım beğenmişsinizdir. Biz bu etkinliği yaparken hem çok eğlendik hem de bittikten sonra oğlumla atlı karınca hakkında hikayeler uydurup oyunlar oynadık.

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Mandallardan balkon süsü

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Bugünkü Anne Etkinliğimiz balkonlarımızı süslemek için. Balkonlarımıza biraz yaz biraz deniz havası katmaya ne dersiniz? Üstelik yapması da çok kolay!

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Ahşap Mandallar
  • Koyu mavi ve açık mavi boyalar ve fırça
  • Bir koli parçası
  • Düzgün bir yuvarlak kesmek için ben pergel kullandım ama siz isterseniz tabak altı da kullanabilirsiniz
  • Biraz deniz kabuğu
  • Maket Bıçağı
  • Silikon tabancası

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

İlk önce ister pergelle ister iki farklı boyut tabak altıyla iç içe iki daire çizelim. Ardından maket bıçağıyla çizdiğimiz şekli keselim. Koyu mavi boyamızla hem karton parçamızı hem de mandallarımızın yarısını boyayalım.

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Açık mavi boyamızla mandallarımızın kalan kısımlarını da boyayalım. Şimdi sırayla mandallarımızı bir aşağı bir yukarı olacak şekilde dairemize tutturalım. Ardından deniz kabuklarımızı yapıştırmaya başlayalım. İşte hazırız! Bence çok şık oldu keyifle balkonlarınızda veya duvarlarınıza kullanabilirsiniz!

Haberin Devamı

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Sen Gerçek Bir Korsan Değilsin / Ruth Quayle & Deborah Allwright / Timaş Çocuk

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Seslendiğinizde hep bir bahanesi olan, “Hemen geliyorum” deyip gelmeyen bir çocuğunuz mu var? Benim var! Adı Ata. Bugüne kadar çağırdığımda hemen geldiğini hiç görmedim! Tıpkı “Sen Gerçek Bir Korsan Değilsin” kitabındaki Deniz gibi. Ruth Quayle’nin yazdığı ve Deborah Allwright’ın çizdiği bu kitabın kahramanı olan Deniz, hiç durmaksızın oyunlar oynuyor. Her seferinde başka bir maceraya atılıyor. Ama Kaptan Oyunbozan onun yeterince oyun oynadığını artık gerçek bir korsan olma zamanının geldiğini düşünüyor. Bu teklif Deniz’i çok heyecanlandırsa da bir türlü maceralarından kopamıyor. “Bir dakikaya ordayım” diyor ama o bir dakikalar hiç bitmiyor! Timaş Yayınları’nın çocuklar için hazırladığı birbirinden güzel kitapları bir araya getirdiği Timaş Çocuk’tan çıkan bu kitap öyle eğlenceli ki ne siz ne de çocuğunuz okumaya doyamayacaksınız. Deniz’in atıldığı maceralardan feyz alıp kendinize yeni oyunlar kuracak, hayal gücünüzü kullanmanın ne kadar keyifli olduğunu bir kez daha anlayacaksınız. Kütüphanenizin baş köşesine layık bu kitabı hemen edinmenizi tavsiye ederim!

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: Aybino / @aybino

Biz lunaparka gidemiyorsak lunapark bize gelsin

Aybino’yu pek çoğunuz tanıyorsunuz aslında. Uzman Psikolog Ayben Ertem’in yarattığı Aybino, buram buram bilgi ve oyun kokan bir sayfa. Uzmanlığı çocuk olan her psikologdan farklı ve değerli bilgiler edinebilirsiniz. Ve Instagram bu bilgilere kolayca ulaşmak için harika bir kanaldır. Çünkü çoğu uzmanın burada güzel içerikler paylaştığı bir sayfası vardır. Aybino bu tür sayfalardan bir tık farklı. Çünkü Aybino bu bilgilerin yanı sıra bilişsel ve duygusal gelişimi destekleyen kart ve board oyunları olan bir marka aslında. Oyunun ve oyun oynamanın çocukların gelişimindeki katkısını bilen ve bunu her fırsatta dile getiren Uzman Psikolog Ayben Ertem, Aybino ile bu gelişimi maksimuma ulaştırmaya çalışıyor. Ben bir anne olarak Az Lakırtı Bol İletişim oyunu ile çocuğumla çok farklı ve keyifli konularda sohbet etmeyi Aybino sayesinde geliştirdim. Ve bu sayfada paylaşılan içerikler sayesinde de oğlumu daha iyi anlar oldum. Bu sayfayı takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum!

https://www.instagram.com/aybino

Sıradaki haber yükleniyor...
holder