Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Bu ayı yeni yıl etkinliklerine ayırdım. Çünkü hayatımızda ve dünyada bu kadar çok iç karartıcı olay varken yeni yıl heyecanının evime ve aileme getirdiği umuda ve enerjiye bayıldım. Hastalıkları, ekonomiyi, siyaseti ve can sıkıntısını kapının dışında bıraktık ve evimizi ışıl ışıl, rengarenk ve umut dolu yeni yıl etkinlikleriyle doldurduk. Hepimize çok iyi geldi. Umarım size de iyi gelir!

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Ayıcık şeklinde yılbaşı süsü

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Bu sene ufak bir yılbaşı ağacını oğlumun odasına koyduk ve üzerini sadece birlikte yaptığımız süslerle doldurmaya karar verdik. Geçen senelerden kalan ve tanıdıklarımızın kullanmadığı eskimiş süsleri aldık ve onları baştan yaratmaya başladık. Bu hafta küçük yılbaşı toplarından sevimli bir ayıcık yaptık. Biz çok beğendik, umarım siz de beğenirsiniz.

Haberin Devamı

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • 6 adet küçük boy yılbaşı topu
  • 2 adet orta boy yılbaşı topu
  • 2 adet oynar göz
  • Burun ve ağız (yoksa kalemle çizebilir veya kartondan kesip yapıştırabilirsiniz)
  • Silikon tabancası

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

İlk olarak orta boy topumuzun altına ayakları olacak şekilde iki küçük topu yapıştıralım. Ardından diğer orta boy topu üzerine yapıştıralım. Şimdi iki küçük topu kolları olacak şekilde diğer iki küçük topu da kulakları olacak şekilde yapıştıralım.

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Gözleri, ağzı ve burnu yapıştırdıktan sonra ayıcık süsümüz hazır. Farklı boy toplardan farklı boyutta ve renkte ayıcıklar yapabilirsiniz. Oynar gözünüz yoksa kağıttan kesip yapıştırabilirsiniz.

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Yılbaşı temalı ev süsü

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Bu hafta anne etkinlikleri köşemizde evde yeni yıl ile ilgili kullanmadığım ne ıvır zıvır varsa bir araya getirerek çok şık bir süs yaptım. Yıllar içinde yılbaşı temalı süsler, mumlar, minik biblolar eminim sizin de evinize girmiş, çekmecelerinizde duruyordur. İlla benimkilerle aynı olması gerekmez. Hadi çekmecelerde ne varsa çıkarıp bir araya getirelim.

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Ben iki adet fanus kullandım ama siz istediğiniz şekilde bir vazo veya kavanoz kullanabilirsiniz.
  • Yapay kar
  • Noel baba temalı mum veya biblo
  • Küçük ev, ağaç, kardan adam ne bulursanız
  • Pilli led ışık
  • Biraz kozalak ve kırmızı pike
  • Ben üstüne bir de parti şapkası koydum ama yoksa kullanmayabilirsiniz

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Eğer varsa küçük bir çam ağacını yoksa bir kozalağın etrafını led ışığınızla çevirin. Ardından kullanacağınız kase veya vazonun içine bir miktar yapay kar koyun. Led ışığınızın pilini yapay karın altına saklayabilirsiniz. Ardından etrafına koymak istediğiniz objeleri yerleştirin.

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Ben iki katlı yaptığım için diğer kata da biraz yapay kar koydum. Üzerine pilli bir mum, minik eve ve ağaçlar ekledim. Son olarak evdeki bir şapkanın etrafını kozalak, garland ve pike ile süsledim.

Haberin Devamı

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Tüm hazırladıklarımı üst üste koydum ve evin en çok ilgi gören süsünü yapmış oldum. Bir bakıma dev bir kar küresi gibi oldu. Eminim sizler çok daha yaratıcı ve şık versiyonlarını yapacaksınız!

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Küçük Mavi Sandalye/ Carry Fagan & Madaline Kleepper/ Uçan Balık Yayınları

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Annem kendimi bildim bileli “Çocuğun eskisi olmaz” der. Ben küçük bir çocukken ağabeyimden kalan giysileri üzerlerine ufak dokunuşlar yaparak bana giydirirdi annem. Ondan kalan oyuncakları en az yenileri kadar severdim. Ben büyüdükçe benden kalanlar kuzenlerime, kuzenlerim büyüdükçe kardeşlerine ve akrabalarına verilirdi. Kendi çocuğum olduğunda hiçbir şeyi atmamayı böyle öğrendim. Oğlumun küçülenleri ve kullanmadıkları hala elden ele dolaşır. Onun giysileri ile şimdiye kadar dört çocuk büyüdü. Oynamadığı oyuncaklarla şimdi kuzenimin bebekleri oynuyor. Sığamadığı yatağına yakın arkadaşımın bebeği yatıyor. Bu durum eminim çoğumuzun evinde böyledir. İşte tam da bu yüzden Küçük Mavi Sandalye kitabının hikayesi hepimizin hikayesi aslında. Carry Fagan’ın yazdığı, Madaline Kleepper’ın çizdiği ve Uçan Balık Yayınları’ndan çıkan bu kitabın ana karakteri adından da anlaşılacağı gibi küçük mavi bir sandalye. İlk sahibi onu yıllarca severek kullanıyor. Sonra büyüyor ve mavi sandalye yeni evini aramaya başlıyor. Uzun yıllar boyunca birbirinden farklı ve eğlenceli sayısız maceraya yelken açıyor bu küçük obje. Tam artık eskidi derken biri alıyor onu yeniliyor ve yeni bir amaçla kullanıyor. Her sahibi onu çok seviyor. Her seferinde biri için büyük önem taşıyor. Ama her seferinde görevini tamamlayıp yeni bir ev buluyor. Oğlumla bu kitabı okurken üzerine konuşacak o kadar çok şey bulduk ki... İlk olarak eşyaların sadece tek bir amaçla kullanılmadığını, küçük bir sandalyenin bazen bir çadır, bazen bir taht, bazen bitkiler için bir yuva olmasından yola çıkarak her nesnenin farklı görevleri olabileceğinden bahsettik. Sonra eskidiğini düşündüğümüz bir şeyin nasıl da başka biri için yepyeni olabileceğini konuştuk. Onun küçülen eşyalarını kullanan akraba ve arkadaşlarımızı andık. Ve son olarak Küçük Mavi Sandalye gibi maceralara atılabilecek evimizdeki başka eşyaları saydık. Harika çizimleri ve sıcacık hikayesi olan bu kitap tam da ihtiyacım olan sonla bittiği için kullandığımız her şeyi dikkatlice kullanırsak hem başkalarının da onu kullanma şansı olur hem de belki bir gün o şey bize geri döner mesajının altını çizebildik. Bu kitap bir çocuk kitabından beklediğim her işlevi gördü. Hem oğluma harika dersler verdi, hem onu içine çekti, hem de her seferinde tekrar tekrar okuma isteği yarattı. Tüm annelere şiddetle tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: @kubraozturkavciekerim/ Kübra Öztürkavcı Ekerim

Çocuklar ve ebeveynler için yeni yıl etkinlikleri

Annelik dünyanın en keyifli yolculuğu. Ama bu yolculukta insanın karşısına çok ilginç zorluklar da çıkıyor. Yine de ne yaşarsanız yaşayın hep pozitif kalmaya çalışıyorsunuz. Çünkü çocuğunuz en ufak bir negatifliği bile hissedecek kadar güçlü radarlara sahip. Hayat her zaman pozitif olmasa da hayatıma aldığım insanlarda ve sosyal medyada takip ettiklerimde hep güzel enerjileri olan kişileri seçmeye çalışıyorum. Çünkü o enerji bir şekilde bana da yansıyor. Benden de tüm aileme geçiyor. Eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız Kübra Öztürkavcı Ekerim’i takip etmenizi tavsiye ederim. Çalışan iki çocuklu bir annenin insanın içini keyifle dolduran bir sayfası var. Üstelik de rengarenk. Bir gün kaktüslerinden aldığı enerjiyle başka bir gün ise çocuklarına pişirdiği mis kokulu tariflerle karşılıyor sizi. Rengarenk tasarımları, umut veren paylaşımlarıyla içinizi ısıtıyor. En sevdiğim yanı ise insana “Bizden biri” olduğunu hissettirmesi. Yani evinde, hayatında ve paylaşımlarından kendinizi bulabilmeniz. Bu nedenle de tavsiye ettiği şeylerden pişirdiklerine, giydiklerinden giydirdiklerine ulaşılabilir ve örnek alınabilir olması. Ben Kübra Hanımı ve paylaşımlarını keyifle takip ediyorum. Size de tavsiye ederim...

https://www.instagram.com/kubraozturkavciekerim

Sıradaki haber yükleniyor...
holder