Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Bizim evde herkes benim bir şeyleri atmaya kıyamadığımı bilir. O yüzden beş yaşındaki oğlum bile “Anne bunu atalım mı yoksa bundan bir şey yapar mıyız” diye sorar bana. Hani derler ya “Bazılarının çöpü diğerlerinin hazinesidir” diye. İşte bunu çok erken yaşta öğrettim oğluma. “Gel bunu atmak yerine boyayalım, ondan oyuncak yapalım” dedim hep. Böylece ileri dönüşüm kavramı hayatına girmiş oldu. Sizler de çocuklarınıza bu kavramı öğretirseniz hem bolca etkinlik yaparsınız hem de hayal güçlerini geliştirmeye fayda sağlarsınız. O yüzden lütfen “İleri dönüşüm”ün gücünü küçümsemeyin. Üstelik bunu yaparken doğaya da faydamız olacağını unutmayın...

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Yoğurt Kabından Kumbara Yapımı

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Bu hafta çocuklarımızla boş yoğurt kaplarından (süzme peynir kabı da olur) bir kumbara yapacağız. Instagram’da @tuyguturgok ün sayfasında görüp bayılmıştım. Ne zamandır yapmak istiyordum. Yapıp ne kadar pratik ve eğlenceli olduğunu görünce sizlerle de paylaşmak istedim. Hem çöpe atacağımız bir maddeyi yeniden değerlendirmenin hem de çocuklarla eğlenip öğrenmenin harika bir yolu umarım siz de beğenirsiniz.

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Boş bir yoğurt kabı (Süzme peynir kabı da olabilir)

• Beyaz eva kağıt

• Siyah, beyaz, pembe (veya ten rengi) boya

• Fırça

• İki adet şişe kapağı

• Makas

• Silikon tabancası

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

İlk olarak şeffaf kapağa bir inek suratı boyuyoruz. Boyama işlemini çocuğunuzun hayal gücüne bırakabilirsiniz.

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Yoğurt kabınızın alt kısmını önce beyaz boyayıp yazıları yok edin. Ardından üzerine siyah boyayla benekler yapıp bir kısmına para geçecek kadar bir delik açın. Eva kağıttan kulak ve boynuzları kesin. Kulakların ortalarını hafif pembeye boyayıp renklendirin.

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Kulakları ve boynuzları yapıştırın. Şişe kapaklarını da altına yapıştırdınız mı hazırsınız. İnek temalı kumbaramızda para biriktirmeye başlayabilirsiniz!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Ahşap Boncuklardan Dekoratif Obje Yapımı

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Anne Etkinlikleri köşemizde bu hafta çok pratik bir önerim var size. Bu aralar “Bubble” yani baloncuk şeklinde objeler çok moda. Pek çok alışveriş sayfasına bu şekilde mumlar ve dekoratif objelere görebilirsiniz. Bu akıma ben de ka.pıldım ve evdeki ahşap boncuklardan bir tasarım yaptım. Umarım siz de beğenirsiniz

Haberin Devamı

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Ahşap Boncuklar veya toplar

• Yapay çiçekler veya çikas

• Silikon tabancası

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

İlk olarak boncuklarımızı şerit olacak şekilde yan yana yapıştırıyoruz. Boncuklarınız büyükse üçer küçükse dörderli şeritler yapabilirsiniz. Ardından şeritleri birbirlerine yapıştırarak küpler elde ediyoruz.

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Boşluklarına yapay çiçeklerimizi veya çikas bitkilerimizi yerleştirdik mi hazırız demektir. Ben ahşabın doğal rengini çok sevdiğim için böyle bıraktım ama siz isterseniz arzu ettiğiniz renge de boyayabilirsiniz.

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Kitapları Sevmiyorum Hiçbir Şekilde Hiçbir Zaman / Emma Perry & Sharon Davey / Puis Yayıncılık

Çocuklara kitap hediye etmeyi çok severim. Bana göre en güzel ve özel hediye hep kitaptır. Ama bazen çocukların suratında “Yine mi kitap” ifadesini görürüm. Sayfasını çevirmeyi bırakın kapağına bile bakmadıklarını görünce anlarım ki o çocuk henüz kitap okuma alışkanlığını kazanamamış. Kitapların o eşsiz dünyasıyla henüz tanışmamış. Bu hafta size önereceğim kitabın kahramanı Mabel da o çocuklardan biri. Ona sürekli kitap hediye ediyorlar. O ise kitapları sevmiyor. Hem de hiçbir şekilde ve hiçbir zaman! Ama o kadar çok kitabı var ki mecburen onları tabure, kızak ya da yükseltici olarak kullanıyor. Ama sayfalarını hiç çevirmiyor. Ta ki bir gün o kitapların sayfalarının içine düşene kadar! Birden en merak ettiği maceraların en heyecanlı yerlerinde buluyor kendini. Ama o kitapları hiç okumadığı için o maceraları hiç tamamlayamıyor. İşte o zaman anlıyor kitapların ne kadar eğlenceli olabileceğini. Ve başlıyor okumaya. Emma Perry’nin yazdığı ve Sharon Davey’nin çizdiği Puis Yayıncılık’tan çıkan Kitapları Sevmiyorum Hiçbir Şekilde Hiçbir Zaman adlı bu kitap öyle keyifli ki zaman zaman sizi ve çocuğunuzu güldürecek zaman zaman da düşündürecek. Üzerine dakikalarca konuşabilecek, kitapların eşsiz faydalarını dolaylı yoldan anlatabileceksiniz. Tüm ebeveynlere gönülden tavsiyemdir.

Haberin Devamı

Çocuklara ileri dönüşümü öğretmenin faydaları

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@istanbulannesi/ Gülay

Sosyal medyanın en sevdiğim yanlarından biri bazı insanları ve hayatlarını kendi evimize taşıması. İster istemez o insanların hayatlarına ortak olmanızı sağlaması. Bu sayede belki gerçek hayatta hiç tanışmadığınız ya da sadece bir kez merhabalaştığınız birini yakın arkadaşınız gibi sevmeniz. İşte ben Gülay Dinçer Çalışkan’ı bu sayede bu kadar çok sevdim. Onu ve önerilerini Instagram’da takip ederken sanki eski bir arkadaşımı izler gibi oldum. Yolda görsem boynuna atlayacak kadar sıcak buldum. Onun önerdiği mekanlara keyifle gittim, tavsiye ettiği ürünleri güvenle kullandım. Çünkü o küçücük ekranda bile bana o güveni verdi. Bu yüzden eğer takip etmiyorsanız @istanbulannesi sayfasına bakmanızı öneriyorum. Doğal, güzel ve içten bir kadın ve anne Gülay Hanım. Kilo verme yolculuğu, mekan deneyimleri, ürün tavsiyeleri hep yüreğinin en güzel yerinden geliyor. Güzel yüzü ve gülüşü sayfasına yansıyor. Tanısanız da tanımasanız da size kendini çok kısa sürede sevdiriyor. Sürekli evde otursanız bile sizi hayata ve sokağa bağlıyor. Ben bayılarak takip ediyorum sizlere de canı gönülden tavsiye ediyorum.

https://www.instagram.com/istanbulannesi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder