Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için
HABERİ PAYLAŞ

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Son bir yılda hayatlarımız nasıl da değişti? Yaşanan onca olumsuzluğa rağmen bu değişim içinde bana umut veren bir şey oldu. Ne biliyor musunuz? Birey olarak, toplum olarak ve aile olarak ayak uydurma, uyum sağlama gücümüz! Hayatın bize sunduğu ekşi limonları alıp en tatlı limonatalara çevirebilmemiz bana umut veriyor. Bu süreci hem aileleri hem çocukları için en iyi şekilde geçirmek adına uğraşan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü tüm kalbimle kutlarım. İyi ki varsınız!

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Haberin Devamı

Üç Boyutlu Anneler Günü Kartı Yapımı

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Malum bu Pazar Anneler Günü. Çocuklarımızla ister anneleri ister büyük anneleri için yapabilecekleri eğlenceli biri tebrik kartı çalışması yapalım istedim. Bu seferki etkinliğe babalar yardım ederse anneler için güzel bir sürpriz de olabilir. Ne dersiniz?

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Renkli kağıtlar (Yoksa beyaz kağıtları da boyayabilirsiniz)

• Makas

• Boyama kalemleri

• Yapıştırmak için sıvı/stick yapıştırıcı veya silikon tabancası

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

İlk olarak kağıtlarımızı üç eşit parça olacak şekilde keselim. Kestiğimiz parçayı ortadan katlayalım ve onu da iki eşit parçaya keselim. Elimizdeki parçayı kare olacak şekilde katlayalım.

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Kare parçamızı ortadan katlayıp üçgen yapalım. Üstünden makasla bir yarım oval keselim. Bunu yedi kez tekrarlayalım. Farklı renklerden yararlanırsanız daha renkli bir tasarım çıkabilir ortaya. Kestiğimiz kağıtları açıp, yaprak kısımlarından birini kesip çıkaralım. Bunu tüm çiçeklerimiz için yapalım.

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Boyama kalemiyle çiçeklerimizin etrafını ve ortasını boyayalım. Ardından boş olan kısım kapanacak şekilde iki ucu üst üste gelecek şekilde yapıştıralım. Böylece çiçeklerimiz oluşacak. Çiçekleri ortasından katlayarak yapıştırmak için hazırlayalım.

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

İlk çiçeğimizi ortaya koyalım. İki yanına sadece uçları denk gelecek şekilde iki çiçek daha yapıştıralım. Sonra ortaya bir çiçek daha yapıştıralım. Yapıştırıcıyı sadece uçlara gelecek şekilde sürelim. Ortadan ikiye katladığımız kağıdımızın ortasına çiçekler gelecek şekilde yerleştirelim. Sadece dış yaprakları kartımıza yapıştıralım. İşte hazırız. Açıldığında çiçeklerimiz üç boyutlu olarak çıkacak. İsterseniz kartımızın kapak sayfasına “Canım Annem’e” gibi bir notla kartınızı kişiselleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Kadehlerden Mumluk Yapımı

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Bu hafta anne etkinliği olarak evde kullanmadığım kadehlerden bir mumluk süs yaptım. Altılı serinin üçü kırılmış kalan üçle ne yapsam diye düşünürken eğlenceli bir etkinlik çıktı. Umarım siz de beğenirsiniz.

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Boş kadehler

• Beyaz eva kağıt

• Mumlar

• Jüt ip

• Silikon Tabancası

• Makas

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

İlk olarak mumlarımızın etrafını ve kadehlerimizi jüt iple kaplayalım. Ben yapıştırmak için silikon tabancası kullandım isterseniz beyaz tutkal da kullanabilirsiniz ama kuruması uzun sürebilir.

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Beyaz eva kağıdımızdan iki boy altışar adet yarım daireler keselim. Bu yarım daireleri yaprak şekli alacak şekilde birbirine yapıştıralım. Oluşturduğumuz çiçeğin ortasına ister inci, ister boncuk koyalım.

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Son olarak iki kadehi üst üste yapıştıralım. Hazırladığımız çiçekleri kadehlerimizi süslemek için kullanalım. En üste hazırladığımız mumları koyalım. Ve hazırız!

Haberin Devamı

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Kanatlarım Var Benim/ Ayşegül Dede & Öykü Akarca/ Timaş Çocuk Yayınları

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Oğlumun kreşe başladığı günü dün gibi hatırlarım. Bensiz hayata ilk adım atışıydı o gün. Gitmek istemedi. Paçalarıma sarılıp dakikalarca ağladı. Benim de onunla kalmam için yalvardı. Bir yandan gözü sınıftaki oyun, oyuncak ve arkadaşlardaydı diğer yandan da beni bırakmak istemiyordu. Halbuki onu sadece bir kaç saatliğine bırakıyordum. O daha ne olup bittiğini anlamadan onu alıp eve götürecektim. Ama o, onu sonsuza kadar terk ediyormuşum gibi hissediyordu. O yüzden ona merak etmemesini söyledim. “Kapının hemen dışındaki bankta oturuyorum. İstediğin zaman yanıma gelebilirsin. Ama ben içeri giremem çünkü içerisi sadece çocuklar ve öğretmenler için” dedim. Önce gitmedi. Sonra yavaş yavaş yaklaştı sınıfa. İçeride olanları merak ediyordu ama beni de göz hapsinden ayırmıyordu. Birkaç dakika içinde sınıfın içine girdi. Hala ara ara koşup yanıma geliyor beni kontrol ediyordu. Derken gelişlerinin arası açıldı. İçerideki eğlenceye ve maceraya kendini öyle kaptırdı ki benim kapının önünde oturduğumu unuttu. Kapının önünde oturan tek anne ben değildim. Benim gibi oturan bir başka anne daha vardı. Ama onun çocuğu sınıfa gitmeyi hep reddediyordu. Ne yapacağını bilemeyen anne ikinci gün çocuğunun ağlamalarına ve inadına dayanamadı ve onu da alıp gitti. O anneyi de o çocuğu da bir daha okulda görmedim. Belki çocuk, belki de anne henüz ayrılmaya hazır değildi. Belki daha doğru bir zamanda tekrar deneyeceklerdi. Sonrasında ne oldu bilmiyorum ama keşke o çocuğu ve anneyi bulup onlara Ayşegül Dede’nin yazdığı Kanatlarım Var Benim adlı kitabı hediye edebilseydim. Yanlış anlamayın bu kitap okula başlama ya da aileden ayrı bir şeyler yapma korkusu olanlar için yazılmış bir kitap değil. Timaş Çocuk’tan çıkan Kanatlarım Var Benim, çocuklara dünyayı keşfetme, merak etme ve özgürlük duygularını anlatıyor. Ama öyle güzel bir dille ve öyle saf bir hikayeyle anlatıyor ki hem çocuklar hem ebeveynler okurken kendi kanatları olduğunu hissedebiliyor. Kitabımızın ana karakteri olan kuş gibi gerçek kanatlarımız olmasa da cesaret ve merak ettiğimiz sürece kanatlarımız varmışçasına özgürleşebileceğimizi gösteriyor. Öykü Akarca’nın harika çizimleriyle dünyayı merak eden bir yavru kuş ile artık içine sığamadığı elmayı bırakmaya korkan bir elma kurdunun hikayesi birden fazla mesajla eşsiz bir deneyim yaşatıyor bize. Öncelikle ailesinin paçalarından ayrılmak istemeyen tüm çocuklara ve çocuklarını özgür bırakırsa başlarına bir şey geleceğinden korkan tüm ebeveynlere ardından da özgürlüğün ne kadar güzel olabileceğini görmek isteyen herkese tüm kalbimle önerimdir.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@gizemtolgaozd/ Gizem

En ekşi limonlardan en tatlı limonataları yapan anneler için

Kendimi bildim bileli kader çok inanmışımdır. Hayatta hiç beklemediğimiz anlarda beklemediğimiz insanların hayatlarımıza girmesini kadere bağlamışımdır hep. Kariyerimi gazetecilik ve pazarlama yöneticiliği üzerine kurmuşken eşim sayesinde bir mekan işletmem, o mekan sayesinde çocuklu annelere dokunmam ve onların ihtiyaçlarından yola çıkarak Anne Etkinlikleri’ni kurmam kaderden başka ne olabilir ki? Bu yolculuğun hayatımı değiştireceğinin farkında bile değilken düzenlediğim etkinliklere gelen her anneye eşit mesafede duruyordum. Hepsine evime gelen bir misafir gibi yaklaşıyordum. O annelerden biriydi Gizem Hanım. Instagram’da binlerce takipçi olduğunu bilmiyordum. Çünkü bunu kimsenin burnuna sokmaya çalışmıyordu. Çok mütevazi, çok içten ve çok güler yüzlü iki çocuk annesi olarak sevdim ilk önce onu. Sonra sayfasını keşfedip takip etmeye başladım. Önerileri, doğallığı, güzeller güzeli kızlarıyla hayatını izlemek içimi ısıttı. Bazı insanların kalbinin güzelliği gerçekten de yüzlerine yansıyor. Gizem Hanım’ın ise hem yüzüne, hem hayatına hem de sayfasına yansımış. Güne onun pozitif enerjisiyle başlamak bana her daim çok iyi geliyor. O nedenle size de @gizemtolgaozd sayfasına bir bakmanızı şiddetle öneriyorum.

https://www.instagram.com/gizemtolgaozd

Sıradaki haber yükleniyor...
holder