Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Etkinliğin adı, karantinanın tadı
HABERİ PAYLAŞ

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Kimimiz zaten bir yılı aşkın süredir evdeydi, kimimiz ise yavaştan yavaştan normalleşmişti. Bugün itibariyle hepimiz 17 günlük bir karantinayla kapılarımızı dış dünyaya kapatıyoruz. Dile kolay 17 gün evdeyiz. Zaman nasıl geçecek? Bu çocuklar nasıl oyalanacak? Tabii ki yine etkinliklerle. Bu birkaç hafta etkinliklerin dozunu biraz daha arttırıp, evde birbirimizi eğlemeye devam etmekten başka şansımız yok. Bu süreçte tüm ebeveynlere sabır, çocuklara da akıl diliyorum...

HAFTANIN EVDE YAPILACAK ÇOCUK ETKİNLİĞİ ÖNERİSİ

Haberin Devamı

Unicorn Duvar/Kapı Süsü Yapımı

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Bu hafta çocuklarımızın odası için unicorn şeklinde bir süs yapacağız. Unicorn çılgınlığının kıyafetlerden oyuncaklara, nevresimlerden ayakkabılara kadar taştığı bugünlerde bizim de çorbada bir tuzumuz olsun dedim. Umarım sizler de severek yaparsınız.

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Bir parça karton

• Renkli yün veya jüt ip

• Kurdele

• Bir parça altın rengi simli eva

• Makas

• Varsa yapay çiçekler

• Çizmek için kalem

• Yapıştırmak için silikon tabancası

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

İlk olarak kartonumuza bir at kafası çiziyoruz. Boynuz kısmını eva kağıttan keseceğimiz için boynuzu çizmemize gerek yok. Renkli iplerimizi veya yünlerimizi aynı boya gelecek şekilde yan yana getiriyoruz. Başka bir kızım yün veya ipi de örgü olacak şekilde hazırlıyoruz.

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Önce evadan kestiğimiz boynuzumuzu atımızın kafasına yapıştırıyoruz. Sonra yele olacak şekilde ayırdığımız yünlerimizi yapıştırıyoruz. Üstüne örgü yaptığımız yünlerimizi ekliyoruz. Kalemle unicornumuzun gözünü çiziyoruz. Son olarak da asmak için kurdelemizi yapıştırıyoruz. İşte hazırız!

HAFTANIN ANNE ETKİNLİKLERİ ÖNERİSİ

Strafor Toplardan Duvar Süsü Yapımı

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Bu hafta anne etkinliği olarak çöp şişlerden ve strafor toplardan bir duvar süsü yapacağız. Az malzeme ile çok keyifli bir etkinlik olacak.

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Strafor Toplar

• Çöp Şişler

• Sprey Boya

• Maket bıçağı

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

İlk olarak büyük boy strafor topumuzu ortadan ikiye keselim. Kalan toplarımızı çöp şişlerimize geçirelim.

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Çöp şişlerimizi de kestiğimiz yarım straforumuza saplayalım.

Haberin Devamı

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Her yerini sprey boya ile boyayalım. Sprey boya straforun şeklini bozabilir hiç endişelenmeyin. O da farklı bir görüntü olacaktır. Ve hazırız!

HAFTANIN ÇOCUK KİTABI ÖNERİSİ

Gölgem ve Ben/ Cansu Sabetrasekh & Volkan Akmeşe/ Ketebe Yayınları

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Son günlerden benim beş yaşındaki afacan oğlum gölgesiyle savaş halinde. Bunca zaman karanlıktan ve/veya gölgelerden korkmayan Ata Bey, bu aralar gölgesini görmek istemiyor. Sürekli bana neden gölgesi olduğunu sorup duruyor. Tam da böyle bir dönemde adı “Gölgem ve Ben” olan bir kitap görünce üzerine atladım tabii. Cansu Sabetrasekh’in yazdığı ve Volkan Akmeşe’nin çizdiği bu kitabın ana kahramanı da gölgesiyle sorunlar yaşıyor olabilir mi diye düşündüm hemen. Ama Ketebe Yayınları’ndan çıkan bu kitapta durum bambaşkaymış. Kitabımızın kahramanı gölgesinden kaçmıyor aksine gölgesine yardım etmeye çalışıyormuş. Kitapta haylaz olan da çocuk değil meğer gölgenin ta kendisiymiş. Bu haylaz gölge sürekli saklanmak istiyormuş. Zavallı çocuk da ona yardım etmeye çalışıyor, ne yaparsa yapsın gölgesini saklayamıyormuş. Sonunda ona görünmekten korkmaması gerektiğini anlatmakta bulmuş çareyi. Ne tatlı ne yürek ısıtan bir hikaye olmuş. Tam yerinde ve tam zamanında kitaplığımıza katıldı. Onun sayesinde benim gölge düşmanı oğlum da gölgesiyle barışmaya karar verdi. Benim en çok hoşuma giden kısmı ise kitabı okuduktan sonra korkular üzerine yaptığımız konuşma oldu. Korkularımızla yüzleşmenin ne demek olduğunu sordu oğlum. Anlattım. Bazen çok korktuğunu söyledi. Nelerden korktuğunu sordum. Sonra ona onun yaşındayken benim de aynı şeylerden korktuğumdan bahsettim. Yüzündeki ifadeden rahatladığını anlayabiliyordum. Harika bir dille yazılmış, eşsiz çizimleri olan bu kitap anne oğul dertleşmemize ve gevşememize sebep oldu. İşte tam da bu sebeplerden tüm çocuklara ve ailelerine tavsiyemdir Gölgem ve Ben kitabı...

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@buketozyer/ Buket Akdağ

Etkinliğin adı, karantinanın tadı

Instagram’da çok kişiyi takip ediyorum, takip ettiklerimin bir kısmını da hiç tanımıyorum. Bundan birkaç yıl önce “İnsan tanımadığı birini niye takip eder” diye sorsanız “Bence de” derdim. Ama bugün verebileceğim birkaç cevap var. Mesela hiç tanımadığım halde @buketozyer i neden takip ediyorum hemen anlatayım. Çünkü sadece fotoğraflarına bakarken bile ekranım sanki biraz daha aydınlanıyormuş gibi hissediyorum. Bana inanılmaz pozitif bir enerji veriyor. Oğlu Metehan ile ilgili tüm paylaşımlarını zevkle takip ediyorum. Sunduğu önerileri dikkatle okuyor, içtenliğine güveniyorum. @iyikianneyiz adlı hesabına da ayrıca bayılıyorum. Süt kokulu paylaşımlarını gördükçe ikinci çocuğu yapasım geliyor (gerçi kocamı ikan edemiyorum ama olsun.) Uzun lafın kısası anne olmasaydım da Buket’in sayfalarına bayılırdım gibime geliyor. İşte tam da bu sebeplerden eğer hala takip etmiyorsanız @buketozyer sayfasına bir bakmanızı şiddetle öneriyorum.

https://www.instagram.com/buketozyer

Sıradaki haber yükleniyor...
holder