Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız!
HABERİ PAYLAŞ

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız!

Uçaklarda yapılan “Oksijen maskenizi önce kendinize sonra çocuğunuza takın” anonslarını çoğumuz biliriz. Neden "Önce siz takın" derler? Çünkü siz oksijen alamazsanız çocuğunuza yardım edemezsiniz. Söz konusu etkinlik oldu mu biz anne olarak hep çocuklarımız için bir şeyler yapmayı düşünürüz. Doğalı da budur. Ama bunu yaparken kendimizi de unutmamalıyız. Neden mi? Kendimiz için zaman ayırmak, evimizi güzelleştirmek için el emeğimizle bir şeyler yapmak bizi öyle rahatlatacak ki, çocuklarımızla ve ailemizle geçireceğimiz diğer bütün zamanların kalitesi de artacak. Biliyorum ev işi, yemek, çocuk, profesyonel hayat derken kendimize ayıracak zaman bulmakta zorlanıyoruz. Bize kalan o kısacık zamanda da ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Ama inanın kendi hobilerimiz için ayıracağımız bir yarım saat hem bize hem ailemize çok iyi gelecek. Sizi kendiniz için bir şeyler yaparken gören çocuğunuz sizi örnek alacak. Yani neresinden bakarsanız bakın bu etkinlikler size büyük fayda sağlayacak. O yüzden konu etkinlik oldu mu evet etkinlik maskenizi önce çocuğunuza takabilirsiniz ama sonra kendinize de takmayı unutmayın!

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Fare labirenti

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Bugünkü etkinliğimizde ceviz kabuğundan bir fare yapacak, altına bir bilye koyup kaydıra kaydıra peynire ulaşmasını sağlayacağız. Yapması da oynaması da oldukça keyifli bu oyunumuzu bakalım beğenecek misiniz?

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Bir büyük parça karton
  • Labirent yapmak için küçük karton parçaları
  • Peynir yapmak için üçgen şeklinde karton parçası
  • Kaplamak için iki farklı renkte kağıt (Ben kırmızı ve yeşil kullandım siz istediğiniz ve elinizde olan renkleri kullanabilir veya kartonu boyayabilirsiniz)
  • Peyniri kaplamak için sarı renk kağıt
  • Peynir deliklerini çizmek için siyah bir kalem
  • Boş tuvalet kağıdı ruloları
  • Silikon tabancası ve yapışıtırıcı
  • Yarım ceviz kabuğu
  • Farenin kuyruğunu yapmak için ufak bir parça ip veya yün
  • Bir adet bilye

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Öncelikle büyük kartonumuzun için renkli bir kağıtla kaplayalım ya da boyayalım. Kenarlarını kıvırıp köşelerini yapıştıralım ve tabanımızı oluşturalım. Ardından küçük karton parçalarımızı da kağıtla kaplayalım ya da boyayalım.

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Küçük üçgenimizin kenarlarını yapıştırıp üstünü sarı kağıtla kaplayalım ya da sarı boyayla boyayalım ve siyah kalemle deliklerini çizelim. Tuvalet kağıdır rulolarımızdan birer parmak şeritler keselim ve onları tünel haline getirip silikon tabancasıyla tabanımıza sabitleyelim. Etraflarına yollar olacak şekilde küçük karton parçalarımızı dik olarak yapıştıralım. Bitiş noktamıza peynirimizi de silikon tabancasıyla sabitleyelim. Ceviz kabuğumuza kulak göz ve bıyık çizelim, ucuna ipimizi kuyruk olması için yapıştıralım. Altına bilyemizi koyalım. Bilye üstündeki cevizin kayarak hareket ettiğini göreceksiniz.

Haberin Devamı

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Başlangıç noktamıza bilyeli cevizimizi koyalım ve tabanımızı hareket ettirerek tünellerden ve yollardan geçirmeye çalışalım. Bakalım peynire ulaşabilecek miyiz veya hangimiz daha hızlı ulaşacağız?

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Kapı süsü yapımı

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Evimizi güzelleştirmek, bu süre içinde biraz oyalanmak sonra da yaptığımız süsü her gördüğümüzde gururlanmak hepimizin hakkı! Anne olarak kendimize ve hobilerimize zaman ayırdıkça çok daha iyi hissedebilir diğer zamanlarda çok daha enerjik olabiliriz.

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Bu haftaki anne etkinliğimizi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

  • Strafor bir daire
  • Biraz doğal ip
  • İstediğimiz kadar kuru, canlı ya da yapay çiçek

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Doğal ipimizi straforumuza sıkıca saralım. Bitirdiğimizde straforun beyaz kısımları hiç görünmesin ve sardığımız ip sıkı olsun ki yapıştırıcı kullanmadan çiçeklerimizi içine sabitleyebilelim.

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Ben sadece bir köşesini süslemek istedim siz isterseniz tüm daireyi çiçeklerle donatabilirsiniz. Çiçeklerinizin saplarını iplerden geçirerek süslemeye başlayabilirsiniz. İpi yeterince sıkı sardıysanız çiçekle düşmeyecektir. İstediğiniz tasarımı yaptıktan sonra hazırsınız evinizin istediğiniz köşesine veya kapısına süsünüzü asabilirsiniz!

Haberin Devamı

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Arkadaşım Kar Perisi/ Deniz Işık & Merve Övünç / Sıfır Yayınları

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Beni tanıyanlar ve takip edenler en karakteristik özelliklerimden birinin Adanalı olmak olduğunu bilirler. Göğsünü gere gere “Adanalıyık” diyenlerdenimdir. Hayatım boyunca Adana’da doğup büyümüş olmaktan büyük gurur duydum. Adana ile ilgili tek şikayetim bu güzelim şehre hiç kar yağmamasıydı. Yağsa bile tutmaması ve bana hiç kardan adam yapma şansı tanımamasıydı. Ailem tatillerde beni ve ağabeyimi kar görmek için Erciyes’e ya da Kapadokya’ya götürse de hiçbir şey kendi yatağımda uyanım penceremden lapa lapa kar yağdığını görme isteğimi tatmin etmezdi. Deniz Işık’ın yazdığı Merve Övünç’ün resimlediği Sıfır Yayınları’ndan çıkan Arkadaşım Kar Peri tam da içimdeki o çocuğun duygularını anlatan bir kitap. Kitabın kahramanı Kayla’nın de yaşadığı şehre hiç kar yağmıyor. Annesi ve babası ona bir kar küresi hediye ettiğinde Kayla bu kürenin içindeki peri ve kardan adamla harika bir maceraya atılıyor. Kar görmeyi, kardan adam yapmayı seven her çocuğun duygularını ve hayal gücünü yansıtan bu kitaba oğlum da ben de bayılıyoruz.

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: Klinik Psikolog İrem Polat/ @Psikolog_irempolat

Etkinlik maskenizi önce çocuğunuza sonra kendinize takınız

Hani bazı uzmanlar vardır onlar konuşurken içiniz ısınır. İşte Klinik Psikolog İrem Polat tam da böyle bir uzman. Bilgisini annelik tecrübesiyle doruk noktasına ulaştırmış bence. Uzmanları eğiten, annelere destek olan, çocukların dilinden anlayan Polat’ın Instagram sayfası da bir o kadar bilgilendirici ve keyifli. Kimi zaman oğluna okuduğu bir kitaptan, onunla oynadığı bir oyundan kimi zamanda paylaştığı uzman görüşlerinden ve videolarından çok şey öğreniyor insan. Üstelik tüm takipçilerine birebir dokunabilen bir tarzı var ki bu tarz beni en çok etkileyen özelliklerinden biri. Eğer çocuğunuz varsa takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

https://www.instagram.com/psikolog_irempolat/?hl=tr

Sıradaki haber yükleniyor...
holder