Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Etkinliklerde aşk kokusu var
HABERİ PAYLAŞ

Etkinliklerde aşk kokusu var

Sevginin ayı Şubat geldi çattı. Bu ay 14 Şubat Sevgililer Günü’ne kadar bolca kalp temalı etkinlik yapacağız. Startı ben vereyim dedim. Çocuklarımızla sevgi üzerine konuşabileceğimiz, sevginin formlarını ona anlatabileceğimiz harika bir fırsat bu. Hepinize aşk dolu etkinlikler diliyorum.

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi

Eros’un Oku Kapı Süsü Yapımı

Etkinliklerde aşk kokusu var

Bugünkü etkinliğimizde çocuklarımızın kapısına asabileceğimiz Sevgililer Günü Temalı bir süs yapıyoruz. Eros yani Aşk Tanrısının okunu yapıp kalplerle süsleyeceğiz. Umarım beğenir ve sizler de yaparsınız.

Haberin Devamı

Etkinliklerde aşk kokusu var

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

Kırmızı ve beyaz kağıt

Bir adet çöp şiş veya çubuk

İp veya yün

Yapıştırmak için silikon tabancası veya sıvı ya da stick yapıştırıcı

Makas

Çizmek için kalem

Etkinliklerde aşk kokusu var(Resim 3)

İlk olarak kırmızı kağıttan okun ucunu ve kuyruğunu kesip çubuğumuza yapıştıralım. Okumuzun üstüne bir parça ip bağlayalım. Bu parça kapıya ya da duvara asacağımız kısım olacak. Ardından beş parça ipi çubuktan sallanacak şekilde bağlayalım.

(Etkinliklerde aşk kokusu var

Kırmızı ve beyaz kağıtlarımızdan boy boy kalpler keselim. Kalplerin düzgün olması için önce kalemle çizebilirsiniz. Sonra üst üste koyup birden fazla kalbi aynı anda kesebilirsiniz

Etkinliklerde aşk kokusu var

Son olarak kalplerimizi sarkan iplere yapıştırmak var. Hepsi bu. Süsümüz hazır!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Şelaleden Düşen Gemiler

Etkinliklerde aşk kokusu var

Bu hafta anne etkinliği olarak hem çocuklarımızın hoşuna gidecek hem de görenleri etkileyecek dekoratif bir süs yapacağız. Silikonla şelale yapıp kartondan düşmek üzere olan gemiler yapacağız.

Etkinliklerde aşk kokusu var

İhtiyacınız olan malzemeler:

Karton parçası

Beyaz, kahverengi ve mavi boya ile fırça

Bir tane çöp şiş veya çubuk

Birkaç adet kürdan

Yeşil kağıt veya boya

Makas

Silikon tabancası

Etkinliklerde aşk kokusu var

İlk olarak kartonumuzdan iki adet daire keselim. Sonra çöp şişimizi ya da çubuğumuzu dairelerden birine yapıştıralım. Dairelerimizi aralarda maviler olacak şekilde beyaza boyayalım ve su efekti verelim. İnce şeritler halinde beyaz kağıtlar keselim. Bu kağıtları ortası boş kalacak şekilde “n” şeklinde önceden çubuk yapıştırdığımız daireye aralıklarla yapıştıralım. Aralarına bolca silikon sıkıp su görünümü yaratalım. Kartondan küçük parçalar kesip kahverengine boyayalım. Bunlar minik kayalarımız olacak ve yanlarına yeşil kağıtla veya boyayla bitkiler yapın.

Haberin Devamı

Etkinliklerde aşk kokusu var

Kartondan küçük gemiler yapacağız. Üç numaralı fotoğrafta gördüğümüz gibi kartonu kesip kenarlarını yapıştıracağız. Dışını kahverengine boyayacağız. Beyaz kağıttan yelkenler yapıp kürdanlara geçireceğiz ve gemimize yapıştıracağız. Çubuk olmayan dairemize de kağıttan ve silikondan deniz dalgası yapacağız.

Etkinliklerde aşk kokusu var

Gemilerimizi dairemize yapıştıracağız ve dairimizi de çubuğumuza. Gemilerden birini iyice uca doğru yapıştıracağız ki tam düşmek üzereymiş gibi görünsün.

Etkinliklerde aşk kokusu var

Son olarak üstteki daireden alttaki daire akacak şekilde bolca silikon sıkacağız. Böylece şelaleden akan suyumuzu yapmış olacağız. Ve hazırız! Umarım beğenirsiniz.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Evimizdeki Canavar / Nura Abbas El-Huwari & Hüseyin Sönmezay / Ketebe Çocuk

Etkinliklerde aşk kokusu var

Ne kadar çok toplarsak o kadar çok dağılan evlerin kraliçeleriyiz. Özellikle de aile bireylerinin daha çok evde olduğu bu dönemde hiç bitmeyen bir temizlik ve derleyip toplama çabası içindeyiz. En azından ben öyleyim. Peki evdeki bu dağınıklığın sebebi çocuklarımız mı, eşimiz mi yoksa evin diğer fertleri mi? Ketebe Yayınları’ndan çıkan Evimizdeki Canavar kitabını elime ilk aldığımda beni bu kadar etkileyecek bir hikaye ile karşılaşacağımı hiç beklemiyordum. Kapaktaki “Canavar” kelimesini görünce kitabın çocukların kaygı ve korkularıyla ilgili bir içeriğe sahip olacağını düşünüştüm. Ama sayfaları çevirdikçe sadece oğlum için değil benim için de harika mesajlar buldum. Çünkü bu kitaptaki canavar bir dağınıklık canavarı. Her geçen gün büyüyen ve evde hareket etmeye yer bırakmayan bir canavar. Kaynağı ise ihtiyacımızdan fazla eşyaya sahip olmamız. İlerleyen sayfalarda aile fertlerinin bu canavarla nasıl başa çıktığını, ihtiyaçları olmayan eşyalardan kurtulurken, yardım kolilerini doldururken nasıl rahatladıklarını okuyacaksınız. Çocuklarımıza hem ihtiyacımızdan fazla hiçbir şey almamamız gerektiğini anlatması hem de kullanmadıklarımızı ihtiyacı olan başkalarına ulaştırmanın önemini göstermesi en çok hoşuma giden yanlarından biri. Öte yandan sadece çocuklarımıza değil bize de bu mesajı hatırlatması evimizdeki gereksiz kalabalıktan kurtulmamız için bir teşvik aslında. Tüm ebeveynlere ve çocuklara öneririm!

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@teacherzeynep/ Zeynep Uslu

Etkinliklerde aşk kokusu var

Beni tanıyanlar oğlumla bir yaşından beri İngilizce konuştuğumu bilir. Yaşadığımız dönemde İngilizce bilmek bir ihtiyaçtan çok zorunluluk oldu. 18 yıllık iş hayatımda İngilizceyi sonradan öğrenmeye çalışanların kurumsal hayatta ne kadar zorlandığını gördüm. Yabancı dil eğitimi veren okulların ateş pahası olduğu bu çağda çocuklarımızın İngilizce eğitimine ne kadar erken başlarsak ileride o kadar rahat edeceklerine inanıyorum. İşte tam da bu yüzden bu hafta önereceğim sayfa gibi sayfalara çok önem veriyorum. Zeynep Uslu iki çocuklu bir öğretmen. Sayfasında çocuklarımıza İngilizce öğretebilmek için çok keyifli videolar ve içerikler paylaşıyor. Özellikle yabancı dil eğitimini oyunla birleştirerek çocukların ilgisini çekecek öneriler sunmasını çok beğeniyorum. Siz de benim gibi çocuğunuza erken yaşta İngilizce öğretmek ve öğrendiği İngilizceyi evde pekiştirmesini sağlamak istiyorsanız @teacherzeynep sayfasını takip etmenizi öneririm.

https://www.instagram.com/teacherzeynep

Sıradaki haber yükleniyor...
holder