Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

Evin içindeki kargaşayı, bitmeyen işleri ve hep aynı mobilyalara bakmayı kim sevmez ki? Benim sevmediğim kesin! Ufak dokunuşlarla eve renk katmaya çalışıyorum sürekli. Bunu etkinliğe çevirerek bir taşla iki kuş vuruyorum ve oğlumu da oyalıyorum. Bana katılmaya ne dersiniz?

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi

Dönme dolap yapımı

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

Bu aralar oğlumla eski fotoğraflara bakarak pandeminin bittiği ve sokaklarda doyasıya oynayacağımız günlerin hayalini kuruyoruz. Bir zamanlar gittiğimiz parkların ve lunaparkların fotoğraflarına bakıp iç geçiren oğlumu mutlu etmek için onunla bir dönme dolap yaptık. Ve o dolabın içine minik oyuncaklarımızı koyup o oyuncaklar bizmişiz gibi eğlendik. Umarım siz de yapar ve bizim kadar eğlenirsiniz.

Haberin Devamı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı• Dondurma çubuğu (Ben renkli olanlardan kullandım siz doğal olanlarla da yapabilirsiniz ya da kendiniz boyayabilirsiniz)

• Kağıt bardaklar ve onları boyamak için renkli boyalar

• Bir çöp şiş veya çubuk

• Yapıştırmak için silikon tabancası

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

İlk olarak çubuklarımızdan iki adet altıgen yapıyoruz. Sonra tabanı için bir dikdörtgen yapıştırıyoruz. Sağlam olması için kenarlarında çubuklar ekliyoruz.

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

İki çubuğu uç uca yapıştırıp sonra da onları birbirine ekliyoruz. Bu parçayı alt için yaptığımız dikdörtgene dik olarak yapıştırıyoruz. Altıgenlerimizin arasına da çubuklar yapıştırıp birbirine tutturuyoruz.

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

Son olarak çöp şişimizi altıgenlerin arasındaki boşluktan geçirerek altlığımızda havada durmasını ve dönmesini sağlıyoruz. Biz kağıt bardakları kesip boyayarak oyuncaklarımızı oturtacak sepetler yaptık. Böylece daha şirin oldu. Ama siz isterseniz direk dönen bir çark olarak da oynayabilirsiniz.

Haftanın anne etkinlikleri önerisi

Mini Mouse tabure yapımı

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

Beni Instagram’da takip edenler tüm itirazlarıma rağmen oğlumun ve kocamın bir olup eve bir hamster aldığını görmüştür. Hayatta varlığına tahammül edemeyeceğim tek hayvan şu anda evimizin baş köşesinde duruyor. Kocama da dediğim gibi bu dünyada sevip sevebileceğim fare Mickey Mouse ve Minnie Mouse! Buradan yola çıkarak bu hafta Minnie Mouse temalı bir çocuk taburesi yaptım. Umarım beğenir ve yaparsınız!

Haberin Devamı

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanıİhtiyacınız olan malzemeler:

• 1 parça karton

• Dört adet silindir cips kutusu (kapıt havlu rulolarından da olur ama çok kuvvetli olmaz diye düşündüm)

• Siyah, beyaz, sarı ve kırmızı boya ve fırça

• Makas

• Silikon tabancası

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

İlk olarak kartonumuzdan oturacak yer için bir kare, faremizin kafası ve kulakları için daireler ve fiyongu için bir kelebek kesiyoruz.

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

Sonra cips kutularımızı ve farenin kafası ile kulaklarını siyaha, oturacağı yeri ve fiyongu kırmızıya boyuyoruz.

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

Sırada cips kutularının altına sarı şeritler boyama var. Kırmızıya boyadığımız parçaların üzerlerine de beyaz puantiyeler ekliyoruz Cips kutularını ayak olacağı için kırmızı oturma kısmına yapıştırıyoruz. Kulakları ve fiyongu ise büyük dairemize.

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı

Sırt kısmını da yapıştırdınız mı hazırsınız! Çok sevimli oldu. İsterseniz fiyonk kullanmayı direk Mickey Mouse da yapabilirsiniz! Umarım beğenirsiniz...

Haftanın çocuk kitabı önerisi

Semih’in Öfkesi / Sangeeta Bhadra & Marion Arbona / KVA Çocuk

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı(Resim 12)

Çocuklarda öfke seminer yaptığımız dönemlerde belki de en çok konuştuğumuz konulardan biriydi. Bağıran, fırlatan, ağlama krizlerine giren, kendini yerden yere atan hatta vuran çocuklar, annelerin en büyük kabuslarından biri. “Şimdi ne oldu da delirdi bu çocuk” derler. Sakinleştirmeye çalıştıkça daha da sinirlendiklerini görürler. Aslında öfke de mutluluk gibi sağlıklı bir duygudur. Ama çocuk öfkesiyle ne yapacağını bilemez. Bu yüzden de aşırı tepkiler veriri. Anne olarak iş yine bize düşer. “Sanırım bu olay seni biraz öfkelendirdi. Seni anlıyorum. Ben de senin yerinde olsam öfkelenirdim. İstersen gel şöyle yapalım” gibi cümlelerle yaklaşmak çocuğa iyi gelir. Ama bunu yapmak o anki ruh halimizde çok mümkün olamayabiliyor. Krizler genelde kriz anında çözülemiyor. O yüzden krizler doğmadan çocukla iletişim kurmak çok ama çok önemli. Çünkü öfkelenen çocuk sizi duymuyor ve dinlemiyor. Peki krizleri doğmadan nasıl bertaraf edeceğiz. İşte bunun en güzel yolu yine kitaplar. İki yıldır elimizden düşürmediğimiz bir kitabımız var. KVA Çocuk’tan çıkan Semih’in Öfkesi kesinlikle bu konuda yazılmış ve çizilmiş en güzel kitaplardan biri. Semih bir gün oyun parkında oynayacak yer bulamaz ve bu durum onu çok öfkelendirir. Bir anda içindeki öfke büyür ve bir canavara dönüşür. Semih’in Öfkesi tüm çocuklara bağırıp onları korkutur ve kaçırır böylece oyun alanı Semih’e kalır. Bu durum önce Semih’i çok mutlu eder. Öfkesini sevmeye başlar. Ama öfke bir kez serbest kalmıştır. Evde, okulda, dışarıda hiç rahat durmaz. Semih’in başını belaya sokmaya başlar. Ve sonunda Semih öfkesinin verdiği zararı görür ve onu kontrol etmeyi öğrenir. Tüm çocuklarımızın deneyimlemesini istediğimiz bir ders değil mi? Bu kitap oğlumun öfkesini somutlaştırmasını sağladı. Bize çok iyi geldi. O yüzden size de şiddetle öneriyorum!

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik sayfası önerisi

@munhancinar/ Münhan Çınar

Etkinliklerle evimizi şenlendirme zamanı(Resim 13)

Bir kadın hem güzel, hem başarılı hem de iyi kalpli oldu mu onu sevmemek imkansız sanırım. Bu bir ilanı aşk değil “Erkek olsam Münhan Çınar’a aşık olurdum” diye devam etmeyeceğim sözlerime (ki olabilirdim de!) Ama gerçekten sevdiğim, beğendiğim ve ilgiyle takip ettiğim bu hesabı neden takip ettiğimi anlatacağım size. Tabii daha da önemlisi sizin de neden takip etmeniz gerektiğini... Münhan Çınar iki çocuk annesi, güzeller güzeli bir kadın. Ama tüm bunların ötesinde doğal bir kadın. Hem şık, hem yetenekli hem de sıcacık. Tertemiz ve içten bir insagram sayfası var. Güne onun paylaşımlarına bakıp ilham alarak başlamayı çok seviyorum. Bazılarınız onu Youtube’dan tanıyor, ben instagram ile keşfettim. Nasıl tarz, nasıl zevkli nasıl ayakları yere basan bir kadın olduğunu gördükçe de takipten hiç vazgeçemedim. Eğer güzellik, makyaj, dekorasyon hakkında öneriler istiyorsanız en güzeli onun sayfasında var. Yok ben çocuğumla ilgili öneriler arıyorum diyorsanız onun da en güzeli var. Bana sıcak bir gülümseme, içten bir sayfa lazım diyorsanız da doğru adres yine Münhan Çınar. Takip etmiyorsanız hemen bakın derim!

https://www.instagram.com/munhancinar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder