Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler
HABERİ PAYLAŞ

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyunu hatırlıyor musunuz? Ben gözümü kapatınca kendimi abim ve kuzenlerimle uzay gemisi olduğunu varsaydığımız koltuğumuzda maceradan maceraya koşarken hatırlıyorum. Ya da en yakın arkadaşımla elimizde taraklar Mustafa Sandal şarkılarına playback yapıp klip çekerken. Bunlar gibi pek çok anı geliyor aklıma ve hepsinin ortak noktası içlerinde hiç oyuncak olmaması. Tabii ki benim de oynamayı sevdiğim bir dolu oyuncağım vardı ama görünen o ki en güzel anılarımı onlarla değil, hayal gücümü kullanarak oynadığım oyunlarla elde etmişim. İşte bu yüzden ben de kendi çocuğumla böyle oyunlar oynamaya ve o oyunlara dekor olacak malzemeler üretmeye çalışıyorum. Bu hafta size önereceğim etkinlik tam da bunun için...

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Kartondan Çamaşır Makinesi ve Kirli Çorap Yapımı

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Bu hafta çocuklarımızla kartondan bir çamaşır makinesi yapıp birlikte evcilik oynayacağız. Yine kartondan yaptığımız kirli çoraplarımızı koklayıp “Iğğğy çok kötü kokuyor bak kokla” deyip onları yıkayacağız. Ufak bir öneri eskiden çamaşırı yıkarken hareket eden çamaşır makinelerini anlatıp onu da canlandırırsanız bol bol kahkahayla karşılaşırsınız.

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Orta boy bir karton

• Karton/koli parçaları

• Boyama kalemleri veya sıvı boyalar

• Kavanoz kapakları

• Alüminyum folya

• Şeffaf bir plastik

• Biraz ip

• Makas

• Koli bıçağı

• Silikon tabancası

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

İlk olarak kavanoz kapaklarımızı boyayalım. Sonra karton parçalarımızdan çorap şekilleri kesip onları da boyayalım. Ardından kartondan içi boş bir daire keselim ve şeffaf plastiğimizi de aynı boyutta keselim.

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

İçi boş dairemizi alüminyum folyo ile kaplayalım ve arkasında plastiğimizi yapıştıralım. Karton kolimizin ortasından bu daire kadar bir parça kesip çıkartalım. Küçük bir kartonu tutacak olacak şekilde folyo ile kaplayalım.

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Tutacak olarak yaptığımız parçayı dairemizin bir tarafına yapıştıralım. Ardından diğer tarafa iki küçük delik açalım. Aynı deliği kolimize de açıp içinden bir geçirip kapağımızı sabitleyelim. Böylece kapak düşmeyecek ama açılabilecek. Kavanoz kapaklarımızı ve çamaşır deterjanı koyulabilecek gibi gözüken bir karton parçayı da üste yapıştırdık mı hazırız! Keyifli oynamalar dilerim!

Haberin Devamı

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Pipetlerden Ferforje Görünümlü Mumluk Yapımı

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Bu hafta yapacağımız etkinliği Instagramda @melike_blogg1 sayfasında görüp çok beğendim. Yapımı oldukça pratik bu dekorasyon ürününü elinize almadıkça ve yakından bakmadıkça pipetlerden yapıldığına inanması güç. Umarım sizler de beğenirsiniz!

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Kalın Pipetler

• Siyah Sprey Boya

• Tahta Çöp Şişler

• Silikon Tabancası

• Makas

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

İlk olarak pipetlerimizden bazılarını ortadan ikiye keselim. Sonra silikon yardımıyla aynı boyutta dört adet dikdörtgen oluşturalım. Köşelerinden çarpı olacak şekilde çöp şiş çubuklarını yapıştıralım.

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Dört dikdörtgenimizi de birbirine yapıştıralım. Üst kısımlarına üçgen prizma olacak şekilde kısa pipetler yapıştıralım.

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Son olarak sprey boya ile her yerini boyadık mı hazırız demektir! Umarım sizler de beğenirsiniz!

Haberin Devamı

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Sayende Babacığım / Kobi Yamada & Natalie Russell / Nar Çocuk Yayınları

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Bu Pazar malum Babalar Günü. Ne zamandır bu kitabı önermek istiyordum ama doğru zaman bu haftaya nasip oldu. Çok da iyi oldu çünkü bu çocukların babalarıyla okuması için harika bir hediye. Yazdığı her kelimeyle beni büyüleyen Kobi Yamada’nın kaleminden. Nar Çocuk’tan çıkan Sayende Babacığım kitabını oğluma okurken tabii ki kendi babamı da çokça düşündüm. Bana birey olarak kattıklarını, en çok ihtiyacım olduğu zamanda yanımda oluşlarını ve varlığı için ne kadar minnettar olduğumu. Genç kızlığımda fark etmiştim iyi bir babanın ne kadar önemli olduğunu ve hep evleneceğim adamın iyi bir koca kadar iyi bir baba olması gerektiğini de düşünmüştüm. Nitekim öyle de oldu. Bu kitabı önce eşinize sonra çocuğunuza hediye etmenizi öneririm. Birlikte okurlarken babanın bir çocuğun hayatındaki rolünü birlikte hatırlayacaklar. Baba olarak zaten yaptığı şeylerin önemini ve anlamını görecek eşiniz. Ve büyük ihtimalle yapmaya devam etmek için de cesaretlenecek. Kobi Yamada yalın ve temiz cümlelerle hem çocuğunuzun hem babasının kalbine dokunacak. İki yaş üstü tüm çocuklara uygun olan bu kitabı önerirken tüm babaların ve baba sevgisini kalbinde taşıyanların da babalar gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@bybernabilir / Berna Bilir

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

Beni takip edenler ve tanıyanlar bilir içimde ne yaşarsam yaşayayım dışarıya hep pozitif enerji yansıtmaya çalışırım. Bu hayatımın her zaman güllük gülistanlık olduğu anlamına gelmiyor elbette ki. Ama hepimiz zaten hayatın sınavlarıyla baş etmeye çalışıyoruz en azından birbirimizden iyi enerjiler alalım diye düşünürüm. Bu nedenle de bana pozitif enerji veren sayfaları takip etmeye bayılırım. Bu hafta size önereceğim @bybernabilir tam da böyle sayfa işte. Berna Bilir ve kızı Ada’nın maceralarını izlemeye bayılıyorum. Hep güler yüzlü hep eğlenceli ve hep pozitif. Önerileri, oyunları, etkinlikleri ve ilişkilerini hep gülümseyerek izliyorum. Sanırım sosyal medyadan beklediğim tam da bu. Bana keyif vermesi, bilgilendirmesi ve eğlendirmesi. Bu açıdan Berna Bilir’in sayfası çok temiz ve içten. Üstelik youtube videoları da bir o kadar faydalı! Eğer hala Berna Biliri’i keşfetmediyseniz hem instagram’da hem de youtube’da onu bulmalısınız. Hiç ama hiç pişman olmayacaksanız!

https://www.instagram.com/bybernabilir

Sabanur Kıraç ile 1 Anne, 5 Soru, 5 Cevap

Pınar Altuğ Atacan

Evcilik oyunları için yaratıcı etkinlikler

1- Anne olmanın en çok neyini sevdiniz?

Anne olmanın her şeyini ama her şeyini çok sevdim, Sevgisinin büyüklüğünü, endişesini, gururunu, yorgunluğunu.... Hepsini!

2- Sizce anneliğinizin en zor sınavı neydi?

Bende anne olmak top yekun hep zor, hep kalp çarpıntısı, hep yürek ağızda..

3- Anne olduktan sonra asla yapmam dediğiniz bir şeyi yaptınız mı?

Beni araba tutar ve asla arka koltukta oturamam (oturamazdım!) Su doğduktan sonra öyle güzel oturdum ki!

4- Çocuğunuzdan duyduğunuz ve sizi en çok güldüren şey neydi?

Aaa zor soru! Yıllar geçtikçe hep bir şeyler yaşanıyor!

5- Çocuğunuzla oynamayı en sevdiğiniz oyun hangisiydi?

Biz aktivite yapmayı çok severdik hala da çok severiz. Bu konuda asla büyümeyeceğiz. Boya, el işi gibi. Anne kız zamanlarımız en sevdiklerimiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder