Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Evde etkinlik, ev için etkinlik
HABERİ PAYLAŞ

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Virüsü dışarıda eğlenceyi evde tutmaya devam etmemiz gereken bu günlerde moralimizi bozmadan ev içi etkinliklere yönlenmeye devam ediyoruz. Bu hafta evde yaptığımız etkinliklerimizi evimiz için yapalım diye düşündüm. Çocuklarımızın odasına renk katacak aynı zamanda da yaparken bizleri oyalayıp eğlendirecek önerilerimi beğenmenizi umarım...

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Işıklı Bulut Lamba Yapımı

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Bu hafta çocuklarımızın odası için bulut şeklinde bir lamba yapacağız. Basit malzemelerle keyifli bir etkinlik olacak ve sadece çocuklarınız değil gören herkes çok sevecek.

Haberin Devamı

Evde etkinlik, ev için etkinlik

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Boş plastik bir kap
  • Yastık içinden çıkaracağınız elyaf yoksa pamuk
  • Pilli led ışık
  • Bir parça ip
  • Yapıştırmak için silikon tabancası

Evde etkinlik, ev için etkinlik

İlk olarak led ışığımızı yakıp plastik kabımızın içine koyalım. Eğer kabımız tam kapanmıyorsa kenarlarından bantlayabilirsiniz.

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Asmak için kullanacağımız ip ya da misinayı plastik kabımıza bağlayın. İsterseniz yapıştırabilirsiniz de ama ben sağlam olması için bağlamayı tercih ettim.

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Şimdi sırada elyaflarımızı, (yoksa pamuklarımızı) yapıştırmakta. İstediğiniz bulut şeklini elde edene kadar elyafları yapıştırın. Ve işte hazırsınız umarım beğenirsiniz.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Çöp Şişlerden Duvar Süsü Yapımı

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Bu hafta anne etkinliği olarak çöp şişlerden çok sevimli bir duvar süsü yapacağız. Az malzeme ile çok keyifli bir etkinlik olacak.

Evde etkinlik, ev için etkinlik

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Çöp Şişler
  • Makas
  • Silikon tabancası

Evde etkinlik, ev için etkinlik

İlk olarak çöp şişlerimizin hepsini aynı boyutta olacak şekilde kısaltalım. Kare olacak şekilde uçlarından birbirlerine yapıştıralım. Aynı işlemi beş kez tekrar edip beş kare elde edelim.

Evde etkinlik, ev için etkinlik

10 adet çöp şişişi yan yana gelecek şekilde birbirine yapıştıralım. Ardından hazırladığımız kareleri şekilde gibi bir alt bir üst gelecek şekilde birbirine yapıştıralım.

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Son olarak dikdörtgen olarak hazırladığımız parçayı araya yerleştirelim. Sağlamlaştırmak için onu da silikonlayalım. Ve işte hazırız. İstediğiniz aksesuarı ekleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Umarım severek kullanırsınız.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Lui / Büşra Tarçalır Erol &Nesibe Çelebi / MasalPerest Yayınları

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Çalışkanlığın hayvanlar dünyasındaki sembolü nedir diye sorsam hepimizin aklına ilk olarak karıncalar gelir. Peki çalışkanlıkları ile nam salmış karıncalardan biri çıksa ve “Artık çalışmak istemiyorum, ben tembel olmak istiyorum” diye isyan etse ne olur? Diğer karıncalar ne tepki verir? Dengeler nasıl bozulur? Sonunda isteğine kavuşan tembel karınca mutlu olabilir mi? Büşra Tarçalır Erol’un yazdığı Nesibe Çelebi’nin çizdiği ve Masalperest Yayınları’ndan çıkan Lui en sevdiğimiz kitaplardan biri. Çünkü sadece oğlum değil ben de sorumluluklarımın olmadığı, istediğim zaman istediğimi yaptığım, tüm gün yatıp hiçbir şey yapmak zorunda olmadığım günlerin özlemini duyuyorum. Bizim dile getiremediklerimizi dile getiren Lui’ye bayılıyoruz. Renkli çizimleri ve eğlenceli hikayesinin sonunun mutlu bitmesi bizi de mutlu ediyor. Çünkü sonunda istediği kadar tembellik yapma fırsatını bulan Lui aslında istediğinin bu olmadığını anlıyor. Aslında bizim haylaz karınca da hepimiz gibi sadece ara ara es vermeye ihtiyaç duyuyor. Hayatın hiçbir şey yapmadan ne kadar sıkıcı olacağını bize gösteriyor. 4 yaş üstü çocukları olan tüm ailelere şiddetle tavsiyemdir.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

Haberin Devamı

@dyt.sanemapadogan/ Sanem Apa Doğan

Evde etkinlik, ev için etkinlik

Önce sevdiklerini ve çocuğunu besleyen çoğu kadının gündeminde sağlıklı ve doğru beslenme konusu vardır. Kaç kilo olursa olsun ya kendi kilosuyla derdi vardır ya da çocuğunun yeterli ve/veya doğru beslemesi konusunda sıkıntıları. Bu dönemlerde insanın en büyük yardımcısı diyetisyenler ve sağlıklı beslenme uzmanlarıdır. Bu hafta size önereceğim sayfanın sahibi Uzman Diyetisyen Sanem Apa Doğan’ı tanıyalı birkaç yıl oldu. Doğum kilolarını veremeyen anneler için bir seminer düzenlemiştik beraber. Daha ilk selamlaşmamızda o sıcacık enerjisi ve gülümsemesi içime işledi. Kendisi de yeni anne olmuş ve henüz doğum kilolarını atamamış bir diyetisyen olarak bizi en iyi o anladı. Ulaşılabilir hedefler ve pratik önerilerle hayata ve doğru beslenmeye bakışımızı değiştirdi. Eğitimi, tecrübeleri, yüzlerce danışanından aldığı geri bildirimleriyle hepimizi büyüledi. Koskoca kurumsal firmaların danışmanlığını yapan bu pozitif kadınla geçirdiğimiz 2 saat onu daha çok tanıma, daha çok sevme ve daha çok görme isteği uyandırdı hepimizin içinde. O gün bugündür sosyal medyada Sanem Apa Doğan’ı takip ediyorum. Gerçek, içten, samimi ve faydalı paylaşımlarına bayılıyorum. Her takipçisine aynı özende yaklaşmasına ve cevap vermesine hayranım. İster kendinizi ister aileniz ve/veya çocuğunuz için faydalı paylaşımlarını takip edebilirsiniz. Kesinlikle pişman olmayacağınız, daha yakın tanımak isteyeceğiniz efsane bir kadın ve çok değerli bir uzman. Şiddetle tavsiyemdir.

https://www.instagram.com/dyt.sanemapadogan

Sıradaki haber yükleniyor...
holder