Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Evde sıkılan çocuk kalmasın!
HABERİ PAYLAŞ

Evde sıkılan çocuk kalmasın!

Bir yanda “Anne sıkıldııııım” diyen bir çocuğunuz, öte yanda “Of çok sıkıldım” diyen bir içsesiniz olmasın diye hem sizin hem çocuklarınız için evde etkinlik önerilerimiz son sürat devam ediyor. Bu hafta bir topla iki etkinlik vuracağız. Daha doğrusu bir top ve birkaç raptiyeyle! Aynı malzemelerden önce çocuk etkinliğimizi sonra anne etkinliğimizi yapacağız. İki etkinliğimiz de çok şık ve eğlenceli olacak. Bizim evde tam puan alan bu etkinlikleri sizin de beğenmenizi umarım.

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Hacıyatmaz oyuncak

Evde sıkılan çocuk kalmasın

Bu haftanın evde yapılacak çocuk etkinliğini kazara keşfettim dersem inanır mısınız? Evimiz için yapacağımız dekorasyon önerisini hazırlarken ortaya devrilmeyen bir top çıktı. Onu hemen süsledim ve oğlumu çağırdım. “Ata, bu topun hiç uykusu gelmiyormuş. Ne yaparsan yap uyumuyormuş. Onu uyutmaya, yatırmaya çalışır mısın?” dedim. Benim haylaz hemen koşa koşa geldi. Bir vurdu devrilmedi. Bir daha vurdu tam yatacak gibi olmuşken tekrar ayağa kalktı. Benimki hırs etti, uğraştıkça uğraştı. Ama ne yaparsa yapsın bu sevimli Hacıyatmazları uyutamadı! Yapması inanılmaz basit olan bu oyuncak sizin çocuğunuzun da çok hoşuna gidecek eminim!

Haberin Devamı

Evde sıkılan çocuk kalmasın

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Strafor top (Kırtasiyelerde çok uygun fiyata çeşitli boyut ve şekillerde bulabilirsiniz)
  • Metal raptiye
  • Süslemek için oynar göz
  • Renkli bir kalem
  • Saç yapmak isterseniz biraz renkli yün.
  • Yapıştırıcı

Evde sıkılan çocuk kalmasın

İster yumurta şeklinde ister top şeklinde bir strafor topun altına raptiyelerimizi yerleştiriyoruz. Raptiyeler üst üste gelmeli, yani arada boşluklar gözükmemeli. Yaklaşık dörtte bir kısmını raptiyelememiz yeterli. Sonrasında oyuncağınızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben oynar gözler yapıştırdım. Kalemle burun ve ağız çizdim ve renkli yünlerden saç yaptım.

Evde sıkılan çocuk kalmasın

Hepsi bu kadar. Hacıyatmazlarımız hazır. Ben küçük bir aile yaptım. Oğlumla babasını yarıştırdım. Tabii ikisi de kazanamadı. Çünkü bu yaramazlar hiç yatmadı! Dört yaşındaki oğlum bu basit oyuncağa sihirli bir şeymiş gibi davranıp eve gelen herkese göstermeye başladı. Kısacası hem hızlı hem eğlenceli hem de değişik bir aktivite ile evimiz şenlenmiş oldu. Umarım siz de yapar ve en az bizim kadar eğlenirsiniz.

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Dekoratif top yapımı

Evde sıkılan çocuk kalmasın

Gelelim bu haftanın anne etkinliğine... Sadece iki malzeme kullanarak çok şık dekoratif toplar yapacağız. Biz bu toplara bizim evde 'dinozor yumurtası' diyoruz. Her gören beğeniyor ve nasıl kolay yaptığımı öğrenince de çok şaşırıyor. Ben orijinal renginde kullandım ama siz isterseniz sprey boyayla renklendirebilirsiniz de. İşte yapılışı...

Haberin Devamı

Evde sıkılan çocuk kalmasın

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Çeşitli boylarda strafor toplar
  • Bolca metal raptiye

Evde sıkılan çocuk kalmasın

Strafor toplarımıza raptiyeleri batırıyoruz. Önemi olan raptiyelerin birbirlerinin üzerlerine gelmesi, yani straforun beyaz kısımlarının hiç görünmemesi. Raptiyelerinizi birden fazla kez aynı yere batırmamaya özen gösterin ki delikler büyümesin ve raptiyeler düşmesin.

Evde sıkılan çocuk kalmasın

Tüm topu kapladığınız zaman hazırsınız! Ben çeşitli şekil ve boyutlarda birden fazla top hazırladım ve bunları gümüş görünümlü bir kaseye yerleştirip orta sehpama koydum. Çok şık ve kaliteli bir görünümü oldu. Umarım siz de beğenmişsinizdir!

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Bir Fikirle Ne Yaparsın / Kobi Yamada & Mae Besom / Nar Çocuk Yayınları

Evde sıkılan çocuk kalmasın

Oğlumun o badem gözlerini açarak “Anneeee, bir fikrim var” diyerek yanıma koşturarak geldiği anlarda içim hep bir mutlulukla doluyor. O fikirler bazen çok komik bazen de çok yaratıcı olabiliyor. Ama ne olursa olsun o fikri söylerken duyduğu heyecanı izlemek paha biçilmez. Ona bakarken fikrini söylemekten çekinmenin ve utanmanın öğrenilen bir çaresizlik olduğunu anlıyorum. Birileri hayatın bir yerinde karşınıza çıkıyor ve sizi fikirlerinizden soğutuyor. Fikirlerinizin saçma veya gülünç olduğunu söylüyor ve ne yazık ki siz de onlara inanıyorsunuz. Gün geçtikçe kendinize ve fikirlerinize olan güveninizi kaybediyorsunuz. Ve bir bakıyorsunuz, eskisi kadar yaratıcı ve üretken değilsiniz. Bunu size belki ailenizden biri yapıyor belki de arkadaşlarınızdan biri. Belki isteyerek belki de istemeden! Her kim, hangi niyetle yaparsa yapsın sonunda o heyecanlı küçük çocuğun enerjisini ve cesaretini kaybetmiş oluyorsunuz. Bu dünyada çocuğumun başına gelmesini istemeyeceğim şeylerden biri de bu. O, hep fikirlerine güvensin, o hep fikirlerinin arkasında dursun. Onları büyütsün, beslesin ve geliştirsin isterim. Bu isteğimi ona en iyi anlatmanın yolunu da bu haftanın kitap önerisinde buldum. Nar Çocuk Yayınları’ndan çıkan 'Bir Fikir ile Ne Yaparsın' kitabı elime geçtiğinden beri her fırsatta oğluma okuyorum. Çünkü Kobi Yamada’nın yazdığı ve Mae Besom’ın resimlediği bu kitap çocuklara fikirleriyle ne yapabileceklerini muhteşem bir şekilde özetliyor. Fikirlerini saklamamalarını, onlardan kaçmamalarını, kendileriyle birlikte o fikirleri de büyütmelerini anlatıyor. Ebeveyn olarak çocuklarımıza bu temeli vermek, kim ne derse desin fikirlerine sahip çıkmalarını öğretmek boynumuzun borcu. Çünkü bu dünyayı onların o harika fikirleri değiştirecek ve güzelleştirecek! Uzun lafın kısası lütfen bu kitabı kütüphanenizin başköşesine yerleştirin!

Haberin Devamı

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: 4 Bavul 1 Yol / @4Bavul1Yol

Evde sıkılan çocuk kalmasın

Pilot bir baba, öğretmen bir anne ve iki güzeller güzeli çocuk; yani toplam dört bavul ve hiç bitmeyen bir yol. Onlar çocukla seyahat etmenin eziyet olduğunu düşünenlere yanıldıklarını kanıtlayan bir aile. Blog yazarak başladığı çocukla seyahat serüvenini Instagram’a taşıyan Sinem Çalışkan Parkan’ın @4bavul1yol adlı hesabını çocuklu tüm ailelere öneriyorum. Çocuklarla nereye gidilir, giderken nelere dikkat edilir, nerede kalınır, nerede ne yenir... Merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bu sayfada bulabilirsiniz. Tarafsız ve eğlenceli içeriklerine, rengarenk fotoğraflarına bayılacaksınız. Çocuğu olduktan sonra tatile çıkmaktan korkan, çocukla tatilin ne kadar eğlenceli olabileceğini henüz tatmamış olan anneler; bu sayfa sizi cesaretlendirecek. Halihazırda benim gibi çocuğunu her gittiği yere götüren anneler, siz de bu sayfada yeni yeni öneriler ve harika fikirler bulacaksınız! Hala takip etmiyorsanız hemen incelemenizi öneririm.

https://www.instagram.com/4bavul1yol

Sıradaki haber yükleniyor...
holder