Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar
HABERİ PAYLAŞ

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Yaz tüm sıcaklığıyla kapımızı çaldı. Herkesin aklı deniz, havuz ve kumsalda. İmkanlar dahilindeyse elbette yaz aylarını suda geçirmek gibisi yok. Ama su oyunları ne kadar çekici olursa olsun günün belirli saatlerini sakin ve eğitici etkinliklere ayırmak gerek. Bu hem çocuklarımızın yaratıcılığı hem de el becerilerini geliştirmek için çok mühim. O yüzden bu hafta da size evdeki malzemelerle hem el oyalayacak hem de eğlendirecek öneriler hazırladım. Umarım beğenirsiniz!

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Haberin Devamı

Civciv Kümesi Yapımı

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Bu hafta çocuklarımızla kartondan bir civciv kümesi ve yünlerden mini minnacık civcivler yapacağız. Yapması çok keyifliydi ama bittikten sonra oynaması daha da keyifli oldu. Umarım siz de bizim kadar keyif alırsınız.

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

· Karton/koli parçaları

· Ayakkabı kutusu kapağı

· Boş tuvalet kağıdı ruloları

· Boş kağıt havlu ruloları

· Sarı yün

· Turuncu ve siyah kağıt

· Makas

· Mısır veya sarı mercimek

· Silikon tabancası

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

İlk olarak sarı yünlerden minik ponponlar yapıyoruz. Ardından bu ponponlara siyah kağıttan gözler ve turuncu kağıttan burun ve ayaklar yapıp yapıştırıyoruz. Kartonumuzdan fasulye şeklinde iki parça kesiyoruz.

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Kartonlarımızdan küçük bir ev, bir merdiven ve bir kaydırak yapıyoruz. Fasulye şeklinde kestiğimiz kartonlarımızdan birinin altına kağıt havlu rulolarımızdan ayaklar diğerinin altına tuvalet kağıdı rulolarımızdan ayaklar yapıştırıyoruz. Yüksek olana yaptığımız evi yapıştırıp ondan alçak olana inen merdiveni ekliyoruz. Alçak olandan aşağıya inmek için de kaydırağımızı koyuyoruz. Süslemek için küçük üçgenlerden bayraklar yapıştırıyoruz.

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Hazırladığımız oyun alanını ayakkabı kutumuza yapıştırıp içine mısır veya mercimeklerimizi koyuyoruz. Yaptığımız minin civcivleri de yerleştirdik mi hazırız demektir! Keyifli oynamalar dilerim!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Hasır Peçetelik Yapımı

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Bu hafta evlerimiz için hem kullanışlı hem de şık bir peçetelik yapacağız. Jüt ip ve halat ile pratik bir şekilde bir araya getireceğimiz bu peçeteliği biz çok sevdik umarım sizler de seversiniz.

Haberin Devamı

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

İhtiyacınız olan malzemeler:

· Jüt ip

· Halat ip

· Silikon Tabancası

· Makas

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

İlk olarak halat iplerimizden eşit boylarda parçalar keselim ve silikonla uçlarını birleştirerek daireler oluşturalım. Ardından bu daireleri silikonla yapıştırıp jüt ip ile birbirine bağlayalım. Üçe üç olacak şekilde tabanı oluşturduktan sonra üçe bir olacak şekilde dört adet daha daire yapalım. Bunlar peçeteliğimizin kenarları olacak.

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Dairelerin birbirlerine değen kısımlarını da silikonla yapıştırıp jüt iple bağlayalım. İçine peçetelerimizi koyup kullanmaya başlayabiliriz. Hepsi bu!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Loren’in Renkli Dünyası / Huriye Baş & Büşra Akbulut / Sola Kidz

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Yaklaşık 15 yıl önce babam geçirdiği bir operasyon sonrası felç oldu. Yani oğlum tekerlekli sandalyenin evin demirbaşlarından olduğu bir eve doğdu. Buna rağmen tekerlekli sandalyede olan bir çocuğu ilk kez özel çocuklar için düzenlediğim festivallerden birinde gördü. Eteğimi çekiştirerek bana “Anne, bu çocuk da dedem gibi yürüyemiyor mu” diye sordu. “Evet canım” dedim. “Onunla oynayabilir miyim” dedi. “Elbette” dedim. Topunu aldı ve tekerlekli sandalyedeki çocuğun yanına gitti. Bir an kalbim duracak sandım. O çocuğun yapamayacağı bir şeyi teklif edecek ve çocuk üzülecek diye aklım çıktı. Oğlum “Top oynayalım mı” dediğinde nefesimi tuttum. Çocuk “Ben top oynayamam” deyince benim minik haylazım “Oynayabilirsin, ben sana atarım sen de ellerinle yakalayıp bana geri atarsın” dedi. Çocuk da kabul etti. Birkaç dakika içinde kıkır kıkır gülüp oynamaya başladılar. O an gözlerim doldu. Minnacık oğlumun tekerlekli sandalyenin ötesini görmesiyle gurur duydum. Benim aklımda çizdiğim sınırları o çizmemişti ve sonuç harika bir arkadaşlığın başlangıcı oldu. İşte tam da bu yüzden Huriye Baş’ın yazdığı Büşra Akbulut’un çizdiği Loren’in Renkli Dünyası adlı kitabı oğluma okurken çok heyecanlıydım. Çünkü biliyordum ki o, tekerlekli sandalyedeki Loren’i benden çok daha iyi anlayacak ve sevecekti. Nitekim de öyle oldu. Cesur, yaratıcı, şefkatli ve rengarenk bir karakter olan Loren’in macerasını okurken bana Loren’in neden tekerlekli sandalyede olduğunu sormasını bekledim. Ama hiç sormadı. Onun yerine Loren’in başka neleri boyamış olabileceğini sordu. “Uçarken eğlenmiş midir, düştüğünde canı acımış mıdır” dedi. Bir kez daha tekerlekli sandalyenin ötesini görmüştü. Çünkü o hayatın gerçek renklerinin farklılıklarımızdan kaynaklandığını çoktan öğrendi. Çocuklarınıza farkındalık kazandırmak, farklılıklar üzerine konuşmak ve kabullenmek için harika bir eser Loren’in Renkli Dünyası. Bu kitabı okuyup üzerine konuştukça duyarlı ve farkında bir birey yetiştirme fırsatı bulacaksınız. Özel ihtiyaçları olan birini gördüğünde gözlerini kaçıran ya da tam tersi gözlerini dikip bakan bir birey yerine o ihtiyaçlardan ötesini gören bir birey olmasını sağlayacaksınız. Üstelik bunu hem renkli hem eğlenceli hem akıcı hem de öğretici bir kitapla başaracaksınız! Sola Kidz’den çıkan Loren’in Renkli Dünyası tüm ailelere şiddetle tavsiyemdir.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@iremgulencbalun / İrem Gülenç Balun

Evdeki malzemelerle eğlenceli oyunlar

Hem özel hayatımda hem sosyal medyada yakınlarımda tuttuğum insanlara baktığımda gördüğüm en belirgin ortak özellikleri doğal olmaları. Elimde değil, ben doğal insanları çok seviyorum. Doğal olarak güzel, doğal olarak akıllı, doğal olarak iyi kalpli kişilere bayılıyorum. Şahsen yakından tanımasam da doğallığıyla beni cezbeden kişilerden biri de İrem Gülenç Balun. İki çocuk annesi olan bu güzeller güzeli kadını tanımadan neden bu kadar çok sevdiğimi düşündükçe hep aynı cevabı buluyorum: çünkü çok doğal. Sayfasında ve paylaştıklarında zorlama veya yapmacık hiçbir şey yok. Hep içten, hep boncuk boncuk gülen içerikler. Keyifle, huzurla ve mutlulukla büyütülen çocuklar, özenle hazırlanmış postlar ve içten cevaplanan mesajlar. Bir insan hem bu kadar güzel olup hem de nasıl bu kadar mütevazi olur bilemiyorum ama İrem Hanımı takip etmeye bayılıyorum. Kalemi güçlü bu blog yazarının rengarenk sayfasını hala takip etmiyorsanız bakmanızı öneririm.

https://www.instagram.com/iremgulencbalun
Sıradaki haber yükleniyor...
holder