Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Öyle bir dönemden geçtik ki hepimiz biraz biraz yalnızlaştık. Evden çalışanlar, uzaktan eğitim görenler, kapıdan kafasını dışarı çıkaramayanlar derken büyük bir çoğunluğumuz sosyalleşmeye ve doğaya hasret kaldık. Normalleşme süreci ile inşallah bu açığı yavaş yavaş kapatacağız. Yine de henüz tam anlamıyla kendini sokaklara ve doğaya bırakamayanlar için bu hafta gerçek hayattan esinlendiğim keyifli bir çocuk etkinliği önermek istedim size. Hem yaparken hem oynarken çok eğlenmenizi umarım.

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Haberin Devamı

Süt Sağma Oyunu

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Bu hafta çocuklarımızla kartondan bir inek yapıp ardından süt sağma oyunu oynayacağız. Yapması çok keyifliydi ama bittikten sonra oynaması daha da keyifli oldu. Umarım siz de bizim kadar keyif alırsınız.

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Bir büyük bir küçük koli
  • Plastik eldiven
  • Dört adet boş kağıt havlu ruloları
  • Siyah ve beyaz boya
  • Fırça
  • Makas
  • Maket bıçağı
  • Silikon tabancası

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

İlk olarak kolilerimizi ve havlu kağıt rulolarımızı beyaza boyayıp üzerlerine siyah benekler yapıyoruz. Ardından büyük kolimizden dikdörtgen şeklinde bir parça kesip çıkarıyoruz.

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Küçük kolimize bir inek kafası çiziyoruz. Ben hazır bir resmin çıktısını aldım ama eğer yazıcınız yoksa siz kendiniz de çizebilirsiniz. Kağıt havlu rulolarımızı ayakları olacak şekilde büyük kolimizin altına yapıştırıyoruz. Plastik eldivenimize süt doldurup ağzını bağlıyoruz ve onu kolimizde kestiğimiz kısımdan sarkacak şekilde yerleştiriyoruz. (Kolinin üstünden küçük bir delik açıp eldivenin ucunu geçirip üstünden düğüm atarak sağlamlaştırabilirsiniz.)

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Son olarak kafayı çizdiğimiz ya da yapıştırdığımız küçük koliyi de büyük kolinin üzerine yapıştırıyoruz. Toplu iğne yardımıyla eldivenin parmaklarına küçük delikler açıp ineğimizden süt sağmaya başlayabiliriz! Keyifli oynamalar dilerim!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Halat Desenli Duvar Süsü Yapımı

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Bu hafta evlerimiz için çok pratik bir duvar süsü yapacağız. Biraz karton ve halat ip ile az maliyetli ama şık bir tasarım olacak!

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Halat ip
  • Jüt ip
  • Çuval kumaşı
  • Yapay ya da kuru çiçekler
  • Bir adet boncuk veya ahşap top
  • İki boy kapak (şekil çizmek için)
  • Silikon Tabancası
  • Makas

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

İlk olarak çuval kumaşımıza iki boy daireler çizip etrafını jüt iple kaplayacağız. Sonra o daireleri keseceğiz. Uçlarını silikon yardımıyla birbirine yapıştıracağız. Önce büyük daireleri yapıştırdığımız uçlardan birbirine yapıştıracağız.

Haberin Devamı

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Şimdi de küçük daireleri büyüklerin ortasına yapıştıracağız. En ortaya da bir boncuk veya top yapıştırdık mı dekoratif çiçeğimiz hazır olacak. Ardından yuvarlak kestiğimiz kartonumuzun etrafına iki sıra halat yapıştıracağız. Halat iple iki daire dolayıp uçlarını alta gelecek şekilde kartonumuza yapıştıracağız. Uçlardan birini uzun bırakıp halat kısmını çözüp püskül gibi alta doğru sarkıtacağız.

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Son olarak çuval kumaşından yaptığımız çiçek ile yapay çiçekleri ekleyip halattan en üste asmak için bir parça yapıştırdık mı hazırız demektir! Umarım siz de beğenmişsinizdir!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Tuhaf Kuş / Michel Streich/ Puis Yayınları

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Çocuklara bir şeyler anlatırken mümkün olduğunca yalın bir dil kullanmanın önemini tüm anne babalar bilir. Konuyu ne kadar uzatırsanız veya ne kadar detaylandırırsanız çocuk ana fikirden o kadar uzaklaşır. Bu nedenle az kelimeyle çok şey anlatan çocuk kitapları benim favorimdir. Bu hafta size önermek istediğim kitabı bu yüzden çok ama çok sevdim. Michel Streich’in hem yazıp hem de çizdiği bu kitapta kuşlarla dolu bir kafese bir gün yeni bir kuş ekleniyor. Ama bu kuş diğerlerinden hem farklı görünüyor hem farklı şarkı söylüyor. Diğer kuşlar bu durumdan hoşlanmıyor ve bu tuhaf kuşun yanına yaklaşmıyor. Kafese gelip bu durumu fark eden biri, “Hepiniz birbirinizden farklı kuşlarsınız” dedikten sonra yeni kuşa bir şans veriyorlar ve tüm farklılıklarına rağmen onunla arkadaş olabileceklerini görüyorlar. O kadar yalın bir dille ve eğlenceli çizimlerle o kadar değerli mesajlar içeriyor ki bu kitabı sevmemek mümkün değil! Artık yeni ortamlara girmeye hazırlanan çocuklarımıza hem kendilerini yalnız hissetmemeleri hem de kendilerinden farklı olan çocuklara şans vermelerini daha iyi ne anlatabilir bilmiyorum. Yeni bir ortama girdiğinden çekingen kalan, diğerleriyle hemen kaynaşamayan çocuklar için “Zamanla sen de uyum sağlayacaksın, seni de tanıdıklarında çok sevecekler” demenin harika bir yolu. Öte yandan da “Karşındaki kişi ne kadar farklı olursa olsun onu tanımak için fırsat vermelisin çünkü tüm farklılıklarınıza rağmen aslında aynı olan yönleriniz de çok” mesajını da vermesi cabası. Puis Yayınları’ndan çıkan bu kitabı tüm çocuklara ve ebeveynlere şiddetle tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@bebekkoala/ Dilan Güzenge

Gerçek hayattan esinlenen etkinlikler

Her fırsatta doğallığa ne kadar değer verdiğimi yazıyor ve anlatıyorum. Bu hafta size yine doğal olarak başarıyı yakalamış bir anne blogger sayfası önereceğim. Dilan Güzenge’ye ait olana Bebek Koala sayfasını yıllardır takip ediyorum. Onu keşfettiğimde tek bir oğlu vardı ardından ikincisine hamile olma sürecine tanık oldum. Şimdi ise iki erkek annesi oldu. Sağlıklı ve pratik bebek ve çocuk tariflerine bayılıyorum. İki çocuklu hayatın hem zorluklarını hem keyifli yanlarını tüm içtenliğiyle aktarmasını da çok seviyorum. Önerileri her zaman aklımın bir köşesinde kalıyor. Hem içten hem bizden biri olmasından dolayı onu çok seviyorum. Her paylaşımı bir dergi kapağından fırlamış gibi değil de hayatın göbeğinden gelmiş gibi olduğu için onu kendime çok yakın hissediyorum. Eğer Dilan Hanım’ı hala takip etmiyorsanız bakmanızı öneririm.

https://www.instagram.com/bebekkoala

Sıradaki haber yükleniyor...
holder