Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler
HABERİ PAYLAŞ

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Son zamanlarda hava hep yağmurlu veya kapalı. Çocukları alıp parka götüremiyoruz. Açık havada yürüyüş yapamıyoruz. E haliyle tüm ev halkı bir hayli sıkılıyor. Böyle zamanlarda biz ev içi etkinliklere her zamankinden daha sıkı sarılıyoruz. Biraz film keyfi, biraz aile oyun saati ve bolca el işi etkinliği yapıyoruz. Bu paylaşım hepimize iyi geliyor ve havanın kasvetini unutturuyor. Sizlere de tavsiye ederiz.

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Keçeden El Aynası Yapımı

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Bu hafta çocuklarımızla yine hem çok eğleneceğiz hem de çok keyifli bir etkinlik yapacağız. Biraz karton, biraz keçe ve bir aynadan kedi temalı çok sevimli bir el aynası yapmaya hazır mısınız?

Haberin Devamı

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Karton koli
  • Keçeler (Ben sarı bir kedicik yaptım ama siz istediğiniz rengi kullanabilirsiniz)
  • Ayna (Yoksa alüminyum folyo da koyabilirsiniz)
  • Siyah keçeli kalem
  • Makas
  • Silikon tabancası

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

İlk olarak kartonumuzdan kedi kafası şeklinde ve tutacak yeri olan bir parça kesiyoruz. Eğer alüminyum folyo kullanacaksanız tek kat yeterli. Ancak eğer gerçek bir ayna kullanacaksanız aynayı taşıması için en az iki kat karton kullanmanızı öneririm. Kestiğimiz kartonun ortasına aynamızı yapıştırıyoruz. Üstüne de keçemizi. Sonra ayna olan kısmını oval bir şekilde kesip ortaya çıkarıyoruz.

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Sırada kediciğimizin kulakları, gözleri ve burnunu kesmek var. Ardından da bir fiyonk yapacağız. İsterseniz benim gibi evadan bir fiyonk yapabilirsiniz ya da varsa hazır bir fiyonk kullanabilirsiniz.

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Son olarak kestiğimiz parçaları da yapıştırarak kediciğimizi süslüyoruz ve işte hazırız. Umarım severek yapar ve kullanırsınız.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Kartondan İncili Çerçeve ve Monogram Yapımı

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Bu hafta Anne Etkinlikleri köşemizde evimiz için şık birer dekoratif obje yapacağız. Bunlardan biri çerçeve diğeri de bir harf olacak. Ben hem Anne Etkinleri’nin hem de oğlum Ata’nın baş harfi olduğu için A harfini yaptım. Siz tabi kendi baş harfinizi seçeceksiniz. Yapması çok pratik ve keyifli. Umarım sizler de seversiniz.

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Karton parçası
  • İnci taneleri
  • Cetvel
  • Beyaz kağıt, karton ya da eva
  • Kalem
  • Silikon Tabancası
  • Bir parça şeffaf plastik
  • Makas

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

İlk olarak kartonumuza yapmak istediğimiz harfi çiziyor ve iki adet olacak şekilde kesiyoruz. Sonra da yanlarına aynı boyutta ince dikdörtgenler kesiyoruz. Bu dikdörtgenleri harfimizin yanlarına yapıştırıyor üzerine de diğer harfimizi ekliyoruz. Böylece harfimize boyut kazandırmış oluyoruz.

Haberin Devamı

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Şimdi sırada harfimizi incilerle süslemek var. Ardından da çerçevemizi yapmaya geçiyoruz. Yine aynı şekilde kartondan iki kat dikdörtgen kesiyoruz. Sonra için paspartu olacak şekilde beyaz karton veya evadan bir dikdörtgen daha kesip yapıştırıyoruz

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Şeffaf plastiğimizi de yapıştırıp kenarlarını ekliyoruz ve en üstüne diğer dikdörtgen kartonumuzu ekliyoruz. Ve tabii yine incilerle süslüyoruz.

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

İşte sonuç! El emeği göz nuru dekoratif objelerimiz hazır. Umarım evinizin en güzel köşelerinden birinden kendine yer bulur!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Gece Parlayan / Tuba Kumaş & Ahmet Uzun/ Uçanbalık Yayınları

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Gece terörü ile tanıştığımızda oğlum 3,5 yaşındaydı. Bir gece çığlıklar uyandı ve titreyerek yanımıza koştu. Korkunç bir kabus görmüştü. Bu olayın üzerinden tam 2 yıl geçti ama hala o rüyanın etkisi evimizde hissedilir. O gün bugündür örtüsünü başına çekerek uyur bizimki. Gölgelerden korktuğunu söyler. Son zamanlarda ufak ufak ağzını burnunu açmama izin veriyor. Ama her seferinde de mutlaka soruyor “Anne kötü rüyalar beni bu şekilde görebilir mi? Peki ya gölgeler?” Uzmanlar korkunun da diğer tüm duygular kadar normal olduğunu söylüyor. Ama yine de bir anne olarak her seferinde içim burkuluyor. Bu nedenle korkularla baş etmeyle ilgili yazılan çocuk edebiyatı kitapları başlıca ilgi alanlarımdan biridir. Bugün önereceğim kitap da bununla ilgili. Tudem Edebiyat Ödülü sahibi olan Gece Parlayan adlı kitabı Tuba Kumaş yazmış, Ahmet Uzun çizmiş. Uçanbalık Yayınları’ndan çıkan bu kitap bizim kütüphanenin baş köşesini aldı. Çünkü içinde karanlıktan korkan, gece olunca tüm ışıkları yakan bir çocuğun hikayesi var. Bir gece, ayın parlak ışıklarını gölgeleyen bir kurda karşı tüm cesaretini toplayıp savaşan ve gecenin ışıklarını geri kazanan bir çocuğun hikayesi bu. Hikaye çok etkileyici ve akıcı bir şekilde anlatılmış. Çizimler efsane. Yine de elime alınca acaba bu konu oğlumu korkutur mu diye çekindim. Ama tam tersi oldu. Korkularını yenmesi için bir adım oldu. İşte bu yüzden 5 yaş üzeri tüm çocuklara canı gönülden tavsiye etmeyi bir borç bildim. Tuba Kumaş’ın ve Ahmet Uzun’un ellerine sağlık!

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@deryaozel_/ Derya Özel

Havanın kasvetini dağıtacak etkinlikler

Bu hafta size önermek istediğim sayfanın sahibi Derya Özel. Onu bazılarınız Bana Masal Anlat ve Anadolu Masalları kitaplarından bazılarınız Derya Özel ile Renkler ve Çook Yaşa adlı televizyon programlarından bazılarınız da İkizlerle Hayat adlı köşe yazılarından tanıyorsunuz. Anlaşıldığı üzere medya dünyasında elinden her iş gelen hem güzel hem başarılı bir kadın o. Üstelik de ikiz annesi. Onu hiç tanımazken karşıma çıkan hamile fotoğraflarına hayran kalmıştım. O boncuk gözler, o güzellik yıllar içinde hiç değişmedi. Star ışığı gün geçtikçe arttı. Bugünlerde Derya Özel yeni bir proje için kolları sıvamış durumda. Sürprizi bozulmasın; ağzımdan, kalemimden kaçmasın diye bu satırları yazmadan önde ona sormadım. Ama severek takip ettiğim Instagram sayfasında onu ve Gurme Bebek Kurucusu Seda Sümer’i gizemli bir projenin peşinde koşarken izlemeye doyamıyorum. Bu iki harika kadından muhteşem işler çıkacağına eminim. Heyecanla beklerken ikisinin de sayfasını aşındırır oldum. Hem güzel hem başarılı bu annenin sayfasında bolca Anadolu Masalı, keyifli içerik ve rengarenk fotoğraf var. Hem yeni projelerinden haberdar olmak hem de bu keyifli içerikleri takip etmek eminim sizin de çok hoşunuza gidecek. Bu nedenle eğer Derya Özel’i hala takip etmiyorsanız sayfasına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.

https://www.instagram.com/deryaozel_

Sıradaki haber yükleniyor...
holder