Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı
HABERİ PAYLAŞ

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Gündemimiz pandemi değilken bile her günümüz bir etkinlikle geçerdi. Çocuklarımızı oyun gruplarına, spor veya sanat derslerine, doğum günü partilerine veya festivallere götürür, hiçbirini yapamazsak parka indirir ve dakikalarca koşturturduk. Pandemiyle çoğu etkinliği eve veya sanal ortama taşımak zorunda kaldık. Böylece içimizdeki etkinlik canavarlarını beslemeyi hiç bırakmadık. Çok da iyi yaptık. Çünkü böylece hem kaliteli zaman geçirmeye hem de eğlenerek öğrenmeye hep devam ettik. Bu hafta size yine ve yeni öneriler sunarak bu süreci biraz daha kolaylaştırmayı umuyorum.

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Oyuncak Arabalardan Duvar Süsü Yapımı

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Hepimizin evinde çocuklarımızın artık oynamadığı, kırılmış veya eskimiş oyuncaklar olduğuna eminim. Bu oyuncakları varsa etrafınızdaki ihtiyaç sahipleriyle buluşturmak dünyanın en büyük zenginliği. Ama bazen çocuklarımız o oyuncaklarla vedalaşmaya henüz hazır olmayabiliyor. O zaman da o oyuncaklar hem oynanmayan hem de gereksiz yer kaplayan yükler haline geliyor. Bu hafta size bu tip oyuncakları değerlendirmek için bir örnek sunmak istedim. Biz bu örneği oyuncak arabalarımızla yaptık. Ama siz isterseniz, hayvan figürleri, Legolar veya bebeklerle de yapabilirsiniz. Hem eğlenir hem de eskileri değerlendirerek harika bir aksesuar elde edebilirsiniz.

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Varsa boş tuvaller veya karton parçaları (Yoksa kırtasiye ve yapı marketlerde çok uygun fiyata bulabilirsiniz)

• Çocuğunuzun odasına uyumlu renk boyalar ve fırça

• Kullanmadığınız, eski veya kırık oyuncaklar

• Yapıştırmak için silikon tabancası

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

İlk olarak tuvalinizi veya kartonunuzu istediğiniz renge boyayın. Boyama işlemini mümkünse çocuğunuza yaptırın. Hatta renkleri de ona seçtirin.

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Oyuncakları çocuğunuzun adının ve soyadının baş harfleri olacak şekilde tuvalinize veya kartonunuza yapıştırın. Ya da sizin de çocuğunuzun adı benimki gibi kısaysa direk adını da yazabilirsiniz. Yapıştırma işlemini yapmadan önce çocuğunuzla harfler üzerinde konuşabilir. Harfleri oyuncaklarla onun oluşturmasına izin verebilirsiniz.

Haberin Devamı

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

İşte hepsi bu. Çocuğunuzun adının baş harfleri veya adıyla oluşturabileceğiniz duvar süsünüz hazır. Hem pratik hem eğlenceli hem de şık bir tasarım oldu. Umarım beğenirsiniz.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Ev Yapımı Dönence

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Bu hafta Anne Etkinlikleri köşemizde bebeklerinizi ve/veya küçük çocuklarınızın odası için bir dönence yapacağız. Yapması çok basit ve görseli çok sevimli olacak.

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Varsa ahşap bir daire yoksa aynı boyda bir kaç kartonda daire kesip üst üste yapıştırabilirsiniz

• Misina

• Makas

• Keçe ve/veya Eva kağıtlar

• Silikon tabancası

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Ben teme olarak ay, yıldızlar ve bulutları seçtim. Bunun içinde ortaya büyük bir hilal ve etrafına irili ufaklı bulutlar ve yıldızlar kestim. Burada önemli olan her şekilden ikişer tane kesmemiz.

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Sırada farklı boyutlarda kestiğimiz misinayı dairemizin etrafı bağlamak var. Ben sağlam olsun diye bağladığım yerlere birer damla da silikon sürdüm. Böyle kaymalar olmadı. Misinaları yerleştirdikten sonra kestiğimiz parçaları yapıştıracağız. İlk olarak bir parça bulut üstüne misina ve silikon ve onun da üstüne aynı boyuttaki diğer bulutu yapıştırın. Bu işlemi tüm parçalar için tekrarlayın

Haberin Devamı

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Son olarak kestiğimiz ayı da ortadan sarkacak şekilde yapıştırın. Ve işte hazırsınız. Ben siyah, beyaz ve gri gibi nötr renkler seçtim. Ama siz istediğiniz renklerde yapabilirsiniz. Misina hafif bir malzeme olduğu için astığınız her parça yavaş yavaş dönecek ve çocuğunuzun ilgisini çeken bir görüntü yaratacak.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Sincap ve Dökülen Süt / Haifa Mohareb Sawarka / Nar Çocuk Yayınları

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

“Sütü kim döktü? Vazoyu kim kırdı? Televizyonu kim açık bıraktı? Kitabı kim yırttı?” soru ne olursa olsun cevabı çoğu evde hep aynıdır “Ben yapmadım!” Bu cevap çoğu zaman biz ebeveynleri çileden çıkarır. Halbuki bazen sorun cevapta değil de sorudadır. Evdeki herkes o hatayı kimin yaptığını bilir. Önemli olan o hatanın nasıl telafi edileceği, o sorumluluğun nasıl yerine getirileceği değil midir? Özür dileyerek, temizlenerek veya bir daha yapmamaya özen gösterilerek çözüme gitmek... İşte bu döngüyü bize ve çocuklarımıza harika bir dille ve hikayeyle anlatan bir kitap önereceğim bu hafta sizlere. Nar Çocuk Yayınları’ndan çıkan Sincap ve Dökülen Süt kitabı oğlum da ben de çok beğendik. Çünkü içinde bizim evin hallerinden örnekler bulduk. Ve örnekler yaşandığında nasıl davranmamız gerektiğini anladık. Hikaye küçük sincabın bir sabah yere koca bir kase süt dökmesiyle başlıyor. Babası o sütü kimin döktüğünü merak ediyor ve yavrusuna nasıl olsa kimin döktüğünün ortaya çıkacağını, çünkü dökülen sütün döken kişinin şeklini alacağını söyleyerek işe gidiyor. Tabii bizim yavru sincap sütü kendi döktüğünü gayet iyi biliyor ve süt birikintisinde kendini görmeye başlıyor. Dökülen süt sürekli şekil değiştirerek ona en sonunda paspası gösteriyor ve sincabımız sonunda kendi hatasını nasıl temizleyeceğini anlıyor. Hatalar çocuklarımızın gelişip büyümesinin önemli bir parçası. Ve daha da önemlisi çocuklarımızın o hatalarla başa çıkmayı ve telafi etmeyi öğrenmesi. Sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi. Yaşına ve gelişimine bağlı olarak çocuklarımıza bazı sorumluluklar vermek ve bu sorumlulukları yerine getirmesini beklemek onların özgüvenli bireyler olmasını sağlamanın ilk adımlarından. Bu nedenle Sincap ve Dökülen Süt kitabını tüm annelere ve çocuklara keyifle tavsiye ediyorum.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@gamzeliedizz/ Gamze Arsıman Çıdamlı

İçimizdeki etkinlik canavarını besleme zamanı

Sosyal medyada birini takip etmenin pek çok sebebi olabilir. Kimimiz sevdiğimiz ünlülüleri, ve hayatlarını merak ettiklerimizi takip ederiz kimimiz de hayatlarından kendimizden bir şey bulduklarımızı takip etmeyi severiz. Bu hafta size önereceğim @gamzeliedizz sayfasının sahibi Gamze Arsıman Çıdamlı’yı takip etmek için birden fazla sebebiniz olabilir. Mesela sizin de üç çocuğunuz vardır ya da sizin de ikizleriniz doğmuştur ya da sadece içten ve gerçek bir anneyi takip etmek hoşunuza gidiyordur. Her günün ayrı bir macera olduğu çok çocuklu bir evde hayatın nasıl geçtiğini merak ediyorsunuzdur... Ya da hem çocuklarına hem kendine nasıl vakit ayırabildiğini görmek istiyorsunuzdur... Kullandığı ve önerdiği ürünlerden veya yöntemlerden feyz almak istiyorsunuzdur... Veyahut sadece Gamze Hanım’a ve güzel ailesine bakıp bolca pozitif enerji dolmaya ihtiyacınız vardır. Ben takip ettikçe her geçen gün daha çok seviyor ve takdir ediyorum kendisini. Ben bir çocukla baş edemezken onun ikizleri ve büyük oğluyla paylaşımlarından güç ve enerji topluyorum. Eğer hala takip etmiyorsanız her annenin kendinden bir şeyler bulabileceği bu rengarenk sayfaya bir göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.

https://www.instagram.com/gamzeliedizz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder