Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Kafa Dağıtan Etkinlikler
HABERİ PAYLAŞ

Kafa Dağıtan Etkinlikler

Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bir dönemden daha yaşıyoruz. Sadece ormanlarımız, canlılarımız ve canlarımız değil yüreklerimiz de yandı. Bu süreci çocuklara hissettirmemek pek kolay olmadı. Onları oyalamak için yine ev içi etkinliklere sarıldık. Umarım bu hafta sizler için hazırladığım etkinlikler bu açıdan size de fayda sağlar...

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Ponpon Yarışı

Kafa Dağıtan Etkinlikler

Bu hafta çocuklarımızla hem yaparken hem oynarken eğleneceğimiz bir etkinlik hazırladım. Pipet yardımıyla ponponları deliğe sokabilen kişi kazanacak ve eğlence her oyun da biraz daha artacak! Umarım beğenir ve keyif alırsınız.

Haberin Devamı

Kafa Dağıtan Etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

· Bir ayakkabı kutusu kapağı yoksa bir karton parçası

· Kırmızı, mavi ve sarı boya ve fırça

· Kırmızı, mavi ve sarı ponpon

· Birkaç çöp şiş

· Üç adet boş tuvalet kağıdı rulosu

· Siyah kalem

· Makas

· Silikon tabancası

Kafa Dağıtan Etkinlikler

İlk olarak tuvalet kağıdı rulolarımızı boyuyoruz. Kuruduklarında üstlerini birbirine yapıştırıyor ve altlarından ponponlar geçecek kadar delikler açıyoruz. Ayakkabı kutumuzun bir ucuna yan yana rulolarımızı yapıştırıyoruz. Çöp şişlerimizi de yolları ayıracak şekilde yapıştırıyoruz.

Kafa Dağıtan Etkinlikler

Her renk rulomuzun karşısına o renk yuvarlaklar boyuyoruz. Siyah kalemle boşluklu çizgiler yaparak yollarımızı belirliyoruz. Ponponlarımızı boyadığımız renklerin üzerine koyuyor ve pipetle deliklere sokmaya çalışıyoruz. İyi eğlenceler!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Halat Çerçeve Yapımı

Kafa Dağıtan Etkinlikler

Bu hafta evlerimiz için yine çok keyifli bir aksesuar yapacağız. Yapması oldukça pratik ve ortaya çıkan sonuç çok şık! Umarım sizler de beğenirsiniz.

Kafa Dağıtan Etkinlikler

İhtiyacınız olan malzemeler:

· Üç farklı kalınlıkta halat ip

· Jüt ip

· Bir parça karton

· Silikon Tabancası

· Kullanmak istediğiniz fotoğraf

· Makas

Kafa Dağıtan Etkinlikler

İlk olarak fotoğrafınızı koli parçasına yapıştırın. Kalemle fotoğrafınızın görünmesini istediğiniz kısmına bir daire çizin. İnceden kalına halat ipinizi daire olarak yapıştırın.

Kafa Dağıtan Etkinlikler

Kartonun fazlasını makas yardımıyla kesin. Fotoğrafın üst kısmından çizgi halinde bir delik açın ve jüt ipinizi içinden geçirerek hem dekorasyonu tamamlayın hem de asmak için bir parça oluşturun. Ve hazırsınız!

Haberin Devamı

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Zor Balık / Büşra Tarçalır Erol & Uğur Altun / Redhouse Kidz

Kafa Dağıtan Etkinlikler

Yeni bir eğitim sezonu yaklaşıyor. Çocukların okula ve parklara kavuştuğu bir yıl olmasını ümit ediyoruz hep birlikte. Bir yandan çocuklarımız akranlarıyla bulaşacağı için heyecanlıyız, diğer yandan da bunca aradan sonra oryantasyon süreci nasıl olacak diye endişeliyiz. Ben anne olduğum günden beri oğlumun zorba olmasından mı yoksa zorbalığa uğramasından mı daha çok korktuğumu sorguluyorum. Bu nedenle onu her daim empati yapması için eğitmeye çalışıyorum. Kimsenin duygularını incitmemesini, duyguları incindiğindeyse bununla baş etmesini sağlamaya uğraşıyorum. Çünkü biliyorum ki kimse anasının karnından zorba olarak doğmuyor. Bu aslında bir savunma mekanizması. Zorbalığa uğrayan çocuk kadar, zorbalık yapan çocuk da içinde büyük sıkıntılar yaşıyor. İşte bu hafta sizlere önereceğim kitap adından da anlaşılacağı gibi bu konu hakkında. Uzman Klinik Psikolog Büşra Tarçalır Erol tarafından yazılan ve Uğur Altun’un çizdiği Zor Balık adlı kitapta güçlü olmanın yolunun etrafındakilerle dalga geçmekten geçtiğini sanan bir balığın hikayesi anlatılıyor. Tabii ki Zor Balık bu davranışları yüzünden sonunda yalnız kalıyor ve bu nedenle bir balıkçının oltasına takılıyor. İçine konduğu kovadan yapayalnız ve kendinden büyük ve güçlü bir kedi ile karşılaşıyor. Tüm üstünlük kedide olmasına rağmen kedinin ona zorbalık yapmaması ile aydınlanıyor bizim Zor Balık. Ve o noktadan sonra değişiyor her şeye bakış açısı. Minnacık çocuklarımızın da kocaman bizlerin de anlayacağı kadar açık ve saf ama bir o kadar da güçlü bir mesaj içeriyor. Redhouse Kidz’den çıkan Zor Balık adlı kitabı kütüphanenize eklemek için tam zamanı! Tüm ebeveynlere tavsiyemdir.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@tugba.guldogan/ Tuğba Güldoğan

Kafa Dağıtan Etkinlikler

Hepimizin annelik serüveni bir birinden farklı. Kimimiz bile isteye, kimimiz kazara hamile kalarak başladık bu yola. Bazılarımız için ilk denemede gerçekleşti hayaller, bazılarımız ise uzun ve zorlu bir süreçten geçti. Bu hafta size sayfasını önermek istediğim annenin yavrusuna kavuşması pek de kolay olmamış. Düşükler, tüp bebek tedavisi ve çok zorlu bir hamilelikten sonra dünyalar tatlısı oğluna kavuşmuş Tuğba Güldoğan. Ben onu yıllar önce oğlu daha mini minnacık bir bebekken tanıdım. Nasıl güler yüzlü, nasıl pozitif ve enerjik bir kadın diye düşündüm ilk gördüğüm andan itibaren. Halbuki o günlere gelmeden önce ne zorluklar çekmiş hiç hissetmedim. Ne zamanki Instagram sayfasını ve kendi adıyla yazdığı bloğunu okudum onu bin kez daha sevdim. Çünkü oldum olası hem güçlü hem pozitif insanlara karşı zaafım vardır. Gerçekçi, keyifli, pozitif, eğlenceli ve aydınlatıcı bir sayfası var Tuğba Güldoğan’ın. Takip etmeye doyamıyorum. Önerilerine, gülüşüne ve hikayelerine bayılıyorum. Eğer hala takip etmiyorsanız mutlaka bu muhteşem annenin, muhteşem sayfasına bir bakmanızı öneriririm.

https://www.instagram.com/tugba.guldogan

Sıradaki haber yükleniyor...
holder