Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri
HABERİ PAYLAŞ

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Sonbaharın etkisi mi, yıldızlardaki hiç bitmeyen Retro mu bilmiyorum ama bu aralar ben dahil etrafımdaki herkeste bir isyan sezinliyorum. Yetişmeyen işler, bir türlü topla kalamayan evler, huysuzlukta tavan yağmış çocuklar ve sağı solu belli olmayan hava da bu ruh halimize pek yardımcı olmuyor. Böyle zamanlarda deşarj olacak bir uğraş bulmak her zamankinden daha değerli geliyor bana. Beni biliyorsunuz ben bir şeyler ürettikçe kafamı dağıtabiliyorum. Bu nedenle de eğer siz de bu ara stresli hissediyorsanız size biraz el emeği uğraşlara yönelmenizi tavsiye etmek istiyorum. Başlangıç olması için de bu hafta da size kafanızı dağıtacak çok keyifli iki öneri hazırladım.

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Yumurtalardan Sevimli Hayvanlar

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Bu haftaki çocuk etkinliğini yaparken hem ben hem de birlikte yaptığımız çocuklar o kadar eğlendik ki paylaşmazsam olmazdı. Üstelik ortaya çıkan yumurta hayvanlar o kadar sevimli oldu ki evimizin de baş köşesinde yerini buldu. Umarım sizler de yaparken bizim kadar eğlenirsiniz

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Yumurtalar
  • Renkli eva ve keçeler
  • Renkli boyalar
  • Boyamak için fırça
  • Toplu iğne ve çivi
  • Makas
  • Silikon tabancası

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

İlk olarak yumurtalarımızın içini boşaltmamız lazım. Bunun için iğneyle yumurtaların tepesinden ve altından birer delik açıyoruz. Sonra çivi ile bu deliği çok az genişletiyoruz. Deliklerden birinden kuvvetlice üfleyince yumurta diğer delikten akmaya başlayacak. Bittikten sonra içine su koyup çalkalayabilirsiniz. Boşalttığınız yumurtalardan da güzle bir kek yapabilirsiniz. Yumurtalar kuruduktan sonra yapmak istediğiniz hayvanların rengine boyayıp kurumaya bırakabilirsiniz.

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Sırada yapacağımız hayvan cinsine göre eva ve/veya keçeden kulak, kuyruk ve kol kesmek var. Ben penguen, panda, domuz, tilki ve geyik yaptım ve onlara uygun parçaları kestim.

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Sırada kestiğimiz bu parçaları yumurtalara yapıştırıp gözlerini, burun ve ağızlarını boyamak var. Gözleri ister oynar göz kullanın ister siyah kalemle boyayın. Ortaya çıkan görüntü her türlü çok şirin olacaktır!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Kartondan Hediyelik Çanta Yapımı

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Kırtasiyelerde satılan rengarenk torba çantalara bayılıyorum. Ama elim bir türlü almaya gitmiyor. Bu hafta kendi çantamızı yapsak nasıl olur diye düşündüm ve ortaya çıkan sonucu çok beğendim. Hem eğlenceli hem de işe yarar bir etkinlik oldu. Umarım sizler de seversiniz.

Haberin Devamı

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

İhtiyacınız olan malzemeler:

· Karton parçası

· Renkli keçeler

· Kağıt bir torbadan kesebileceğiniz kulplar

· Süslemek için bulabileceğiniz çiçek ve ipler

· Silikon Tabancası

· Makas

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

İlk olarak kartonumuzu katladığımızda üstü açık bir dikdörtgen olabilecek şekilde kesiyoruz. Kenarlarını ve altlarını silikonla yapıştırıyoruz. Sonra da çantamızı süslemek istediğimiz parçaları keçelerden kesiyoruz.

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Çantamızı öncelikle seçtiğimiz renk keçe ile tamamen kaplıyoruz. Üstüne ve altına dalgalı şeritler yapıştırıyoruz. Kağıt torbadan kestiğimiz kulpları da yapıştırıyoruz. Ardından süslemeye başlıyoruz. Ben çiçekler yapıp ortalarına düğmeler yapıştırdım. Ama bu kısım tamamen sizin hayal gücünüze zevkinize kalmış. Nasıl isterseniz öyle tasarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Ben son dokunuşlar olarak biraz yapma çiçek ve evadan kesip boyadığım bir arı ekledim. Siz isterseniz pul, boncuk veya uğurböceği gibi detaylar ekleyebilirsiniz. İşte hepsi bu! Umarım severek yapar ve kullanırsınız.

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Özür Dilerim (Nasıl Desem Ki) Stefan Boonen/ Potikare Yayıncılık

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Çocuklar büyüdükçe zor sorular kapımızı çalıyor. Benim oğlum beş buçuk yaşında. Tam sorgulama dönemine girdik. Geçen aylarda “Ölünce cennete mi gideceğim? Peki cennete gittiğimde kaç yaşında olacağım? İstediğim yaşta olabilir miyim?” diye sordu mesela. Karşılaşacağım en zor soru olduğunu düşünmüştüm. Ama bugünlerde daha basit gibi görünen sorular sormaya başladı. Örneğin “Neden yatmadan bana tatlı rüyalar diyorsun? Sabah kalktığımda zaten unutmuş oluyorum” gibi. Tekrar tekrar en çok sorduğu soru ise “Özür dilerim ne demek?” Aldığı cevap ona işlemiyor olsa gerek ki her gün sormaya devam ediyor. İşte bu yüzden Potikare Yayıncılıktan çıkan “Özür Dilerim (Nasıl Desem ki) kitabını görünce bunu hemen oğluma okumak istedim. Belki benim anlatamadıklarımı anlamasına yardımcı olur diye düşündüm. Nitekim de öyle oldu. Kitaptaki küçük çocuk annesini kızdırmıştı. Annesinin kızgınlığı geçsin diye sayısız hikaye ve bahane anlatıyordu. Ama annesi ikna olmuyordu. Sonunda o sihirli kelimeleri söyledi ve annesine sarıldı. İlk olarak küçük çocuğun anlattığı renkli hikayeler ve eğlenceli çizimler ilgisini çekti oğlumun. Sonra da annesinin neden onun anlattıklarıyla sakinleşmediğini sorguladı. Bu sefer soru sorma sırası bendeydi. “Sence annesi bu hikayeleri mi duymak istiyordu yoksa duymaya ihtiyacı olan başka bir cümle mi vardı” dedim. “Başka bir şey vardı” dedi. Ne olduğunu sorduğumda da “Özür dilemek” olduğunu söyledi. Böylece özür dilemenin anlamı ve insanlar üzerindeki etkisi üzerinde dakikalarca konuştuk. Sonunda bana bu kitabı her gün okumak istediğini söyledi. Böyle önemli bir kavramın böyle eğlenceli ve çocukların anlayabileceği şekilde anlatılmasına bayıldım! O yüzden de tanıdığım her ebeveyne önermeye başladım. Sizlere de canı gönülden tavsiyemdir. Çocuklarınızın da seveceğinin garantisini veriyorum!

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@niranhurel/ Niran Hürel Herder

Kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak etkinlik önerileri

Bu hafta size hem güzel hem başarılı bir kadının sayfasını önermek istiyorum. Niran Hürel Herder’i iş hayatından bildiğim için takibe almıştım. İyi ki de almışım. Onun keyifli anneliğine bu sayede tanık oldum. Dünyalar tatlısı oğlu Dorian ile anılarına ortak olmak içimi ısıtıyor. Taze bir annenin yaşadıklarını, paylaşımlarını deneyimlerini gözlemlemeye bayılıyorum. Öyle içten ve sıcak ki! Onun başarılı bir marka iletişim danışmanı olduğunu biliyordum ama işini bu kadar aşkla yaptığını sayfasını takip edince anladım. Kariyerinde ilerlerken ailesiyle huzurlu ve mutlu bir denge kurduğuna şahit olmak biz annelerin aynı anda neleri başarabileceğini bana hatırlattığı için içimi pozitiflikle dolduruyor. Çünkü her birimiz en az onun kadar güçlü ve yetenekliyiz. Hayatın bize sunduklarını doruklarda yaşayacak ve yaşatacak kabiliyetteyiz. Sırf bunu bize hatırlattığı için bile onu takip etmek gerek. Ama o İnstagram sayfasından bundan fazlasını yapıyor. “Benim” diyen en başarılı influencerlardan bile daha içten ve kaliteli görseller ve içerikler paylaşıyor. Bunu takipçi arttırmak endişesiyle yapmadığı içinde inanılmaz doğal ve samimi bir şekilde yapıyor. Ben Niran Hürel Herder’i takip etmeye bayılıyorum. Eğer onu takip etmiyorsanız size de takip etmenizi içtenlikle öneririm.

https://www.instagram.com/niranhurel

Sıradaki haber yükleniyor...
holder