Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi
HABERİ PAYLAŞ

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Çocuğunuz büyüdüğünde nasıl bir insan olsun istersiniz, hiç düşündünüz mü? Tabii ki düşündünüz. Birbirinden önemli ve güzel özelliklerinin olmasını, vatana millete hayırlı bir evlat olmasını, başarılı, merhametli ve belki de varlıklı olmasını düşlediniz. Tüm bu vasıfları kazanması için gerekli altyapıyı sağlamaya çalıştığınıza da eminim. Ama gelin merdivenleri teker teker çıkalım. Tüm bu özelliklerin temelini atmak için öncelikle merak eden, soran, sorgulayan ve cevaplar arayan bir çocuk yetiştirmeye çalışalım. Ancak o zaman çocuğumuz öğrenmeye açık, bilgiye aç bir birey olabilir. Ve ancak o zaman başarı da onu takip edebilir. Peki merak eden, soru soran çocuk nasıl yetiştirilir? Maksimum iletişimle tabii. Karşılıklı farklı konularda konuşarak, yeni ve farklı konularla onu tanıştırarak. İşte evde çocuğunuzla değişik aktiviteler yapmak size birbirinden farklı alanlarda konular açma fırsatı verecek, çocuğunuzun ilgi alanlarını da bu şekilde geliştirecek.

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Yumurta kabuklarından mozaik çerçeve yapımı

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Kahvaltıda, kekte, pastada veya çorbada yumurta kullanıyoruz. Kabuklarını da bir güzel çöpe atıyoruz değil mi? Halbuki çocuğumuzun sağlığı için dolabımızdan eksik etmediğimiz yumurtaların kabuklarını da motor becerilerinin gelişimi için kolaylıkla etkinliklerde de kullanabiliriz. Bugün çocuklarımızla birlikte yumurta kabuklarından mozaik yapacağız.

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Yumurta kabukları
  • İki parça karton veya koli
  • Boyamak için boya ve fırça
  • Silikon tabancası
  • Tutkal, stik yapıştırıcı veya şeffaf yapıştırıcı
  • Kullanmak istediğimiz bir fotoğraf

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

İlk önce yumurta kabuklarımızı güzelce yıkayıp kurutuyoruz. Ardından içini de dışını da istediğimiz renklere boyuyoruz. Karton parçalarımızı fotoğrafımızın boyutunda kesiyoruz. Üstte kalacak parçayı da istediğimiz renge boyuyoruz.

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Boyadığımız ve kuruyan yumurta kabuklarını küçük bir torbanın içine koyup çok ufak olmayacak şekilde kırıyoruz. Bu işlemi poşetin içinde yaparsak küçük parçalar etraf saçılmamış olur. Ardından parçalarımızı seçtiğimiz yapıştırıcı ile çerçevemizin etrafına yapıştırıyoruz.

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Son olarak iki karton arasına fotoğrafımızı yerleştirip silikon tabancasıyla birbirine yapıştırıyoruz. Silikon tabancanız yoksa bu işlemi tutkal veya sıvı başka bir yapıştırıcı ile de yapabilirsiniz. Ve hazırız. Çocuğunuzla yaptığınız bu çerçeveyi evinizde bir yere koyup misafirlerinize gösterebilir ve arada çocuğunuzla bu etkinlik hakkında sohbet edebilirsiniz. Hatta böyle bir çerçeveden bir tane daha yapıp büyükanne veya büyükbabasına hediye edebilirsiniz!

Haberin Devamı

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Kuru dallardan kase ve mumluk yapımı

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Etkinlik yapma zamanı şimdi de annelerde. Kurumuş dallardan evimiz için keyifli dekoratif objeler yapmaya ne dersiniz? Ben bir kase ve mumluk yaptım. Siz hayal gücünüzü kullanıp başka objeler de çıkarabilirsiniz.

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Kuru dallar. Bu dalları ağaç altlarından toplayabileceğiniz gibi daha önce eviniz gelmiş ve kuruttuğunuz taze çiçeklerin saplarını da kullanabilirsiniz
  • Sprey boya
  • Silikon Tabancası
  • Şeklini almasını istediğiniz bir kase ve/veya bardak

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Öncelikle kurumuş dallarımızı sprey boya ile boyayıp kurumasını bekliyoruz. Kase yapımı için önce genişçe bir kasenin içini kullanıyoruz. Böylece tabanın şeklini verebiliriz. Ardından kaseyi ters çevirip dışının şeklinden faydalanıyoruz. Dalları silikon tabancasıyla birbirlerine tutturuyoruz. Karışık bir şekil kullanmamız görüntünün daha şık olmasını sağlayacaktır. Kasemiz böylece hazır olmuş oluyor.

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Sırada mumluklarımız var. Ben bunun için küçük kahvaltılık kaseler kullandım. Dalları kasenin etrafına dikey şekilde birbirlerine yapıştırdım. Ve hepsi bu.

Haberin Devamı

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Kasemiz ve mumluklarımız hazır. İsterseniz birlikte bir takım olarak isterseniz ayrı ayrı olarak kullanabilirsiniz. Kuru dalları isterseniz hiç boyamadan doğal renklerinde de kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Hayvanlar Senfonisi / Dan Brown & Susan Batori / Altın Kitaplar

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Dan Brown’u anlatmaya, tanıtmaya ya da hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Da Vinci Şifresi kitabı 100 milyona yakın satış yaptı. Filmi gişelerde çok sevildi. Böylece de Dan Brown’u tüm dünyada tanınan ve kitapları en çok satan yazarlar arasına taşıdı. Böyle bir yazarın bir çocuk kitabı çıkardığı haberini ilk okuduğumda heyecanlanmadım. Hatta içimden “Ününden faydalanarak başka bir alanda daha para kazanmaya çalışıyor” diye geçirdim. Çünkü bir yazarın muhteşem yetişkin kitapları yazması onun harika bir çocuk kitabı yazarı olacağını göstermediğine inanlardanım. Anlayacağınız Dan Brown’un Altın Kitaplar’dan çıkan Hayvanlar Senfonisi kitabını elime aldığımda oldukça önyargılıydım. Ama yanılmışım. Dan Brown yine muhteşem bir iş başarmış. Bu kitap sadece hikayeleriyle ve Susan Batori’nin keyifli çizimleriyle değil müziğiyle de bir harika. Evet bu kitapta sadece kelimeler ve çizimler değil harika müzikler de var. Üstelik o müzikleri de Dan Brown bestelemiş. Ücretsiz olarak indireceğiniz uygulamasından veya web sitesinden her sayfanın kendine ait bestesini dinleyebiliyorsunuz. Klasik müziğin güzelliğini ve faydalarını kimseye anlatmama gerek yok. Çocuğunuzu klasik müzikle belki o daha karnınızdayken tanıştırdınız belki de henüz tanıştırmadınız. İki durumda da bu kitabın müziklerine çocuğunuzla beraber hayran kalacaksınız. Kitabın içeriğine gelirsek. Dan Brown hayvanlar aleminden karakterlerle kafiyeli, keyifli ve her annenin çocuğuna anlatmak istediği dersler içeren hikayeler kaleme almış. Görseller de hikayeler kadar büyüleyici olunca bu kitap dört dörtlük bir eser halini almış. Tüm annelere ve çocuklara bütün kalbimle tavsiye ediyorum.

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: @zeyd_hayattamircisi / Hayat Tamircisi / Hasan Kızıl

Merak eden çocuk yetiştirmek için evde etkinlik yapmanın önemi

Bu hafta önereceğim sayfa bir anne ya da etkinlik sayfası değil aslında. Hasan Kızıl’ı anlatmak için uygun bir sıfat bulmak çok zor. Doğru kelimeler onu seçmiş olabilir belki de. Hasan Kızıl, bir hayat tamircisi. Ben onu engelli hayvanlar için yaptığı yürüteçler sayesinde tanıdım. Kediden köpeğe, buzağıdan eşeğe hangi hayvanın ona ihtiyacı varsa gönülden, hiçbir gelir beklemeden yardımına koşan eşsiz bir kalp o. İhtiyaca uygun ve hayvana özel tasarımlar geliştiriyor. O minik canların yaşam kalitesini arttırıyor, güzelleştiriyor. Bir süredir bu harika işleri televizyona da taşıdı ve Hayat Tamircisi adında harika bir program yapmaya başladı. Bugüne kadar yüzlerce hayvan için yürüteç yapan Hayat Tamircisi Hasan Kızıl’ı instgram’da da takip etmenizi öneririm. Hatta onun sayfasındaki o yürek ısıtan fotoğrafları ve videoları çocuklarınıza da gösterin. Her insan gibi her hayvanın da farklı olduğunu, onların da özel ihtiyaçları olabileceğini anlatın. Her canlıya eşit derecede şefkat göstermemiz gerektiğini bilsinler. Özel ihtiyaçları olan herkesin ve her şeyin aslında bizden hiç de farklı olmayan kalpleri olduğunu çocuklarımıza anlatmanın en güzel yolu olabilir bu sayfa. Sevginin ve ilginin aşamayacağı hiçbir zorluk olmadığını bize gösteren Hasan Kızıl iyi ki varsın. Takipteyiz!

https://www.instagram.com/zeyd_hayattamircisi/

Sıradaki haber yükleniyor...
holder