Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri 'Mış gibi' oyunlar için eğlenceli etkinlikler
HABERİ PAYLAŞ

'Mış gibi' oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Çocuklarımızın gelişiminde oyunun önemini ne kadar çok anlatsak az. Her oyunun çocuklara farklı kazanımlar sağladığını biliyoruz. Bu oyunlar içinde çok büyük öneme sahip olan bir alan var ki onun kazanımları çocuklarımızın gelişiminde, hayal gücünü arttırmasında ve bilişsel becerilerini geliştirmesinde çok önemli. Peki bu alan hangisi mi? Aslında hepimizin farkında olmadan uyguladığı “Mış gibi oyunlar !” Hani doktor, hasta, polis ya da hırsız olduğumuz sembolik oyunlar var ya işte onlardan bahsediyorum. Rol yaptığımız veya bir nesneyi hayal gücümüzle başka bir şey gibi gösterdiğimiz oyunlar çocukların çok eğlenmesini hem de farkında olmadan gelişmesini sağlıyor. İşte bu yüzden 'mış gibi oyunlar' oynamayı hiç bırakmamakta fayda var.

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Market Kasası Yapımı

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Bu hafta çocuklarımızla en eğlenceli mış gibi oyunları oynamak için bir market kasası yapacağız. Birimiz müşteri diğerimiz kasiyer olacağız. Hem etkinliği yaparken eğleneceğiz hem de oynarken. Bir yandan hayal gücümüz gelişecek bir yandan oyuna matematik katacağız. Daha ne olsun?

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Karton/koli parçaları

• Bir hesap makinesi

• Beyaz kağıt

• Şişe kapakları

• Spiralli bir kalem (yoksa bu parçayı da kartondan yapabilirsiniz)

• Kalem

• Makas

• Koli bıçağı

• Silikon tabancası

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

İlk olarak karton kolilerimizden 25 X 20 cm, 5 X 19,5 cm, 3 X19,5 cm, 5 X 20 cm ve 21 X 13 cm parçalar keselim. Ayrıca 5 X 13 X 7 cm uzunluğu olacak bir yanı 3 cm diğer yanı 5 cm eni olacak bir parça keselim.

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Hesap makinemizin ekran ve tuşları boşta kalacak büyüklükte bir karton keselim. Şimdi yapıştırma işlemine başlayabiliriz. En büyük parçamız yani 20 X 25 cm tabanımız olacak. 5 X 13 X 7 cm uzunluğu olacak bir yanı 3 cm diğer yanı 5 cm eni olan parçamızı dik bir şekilde tabanımıza yapıştıralım. Kenarlarını ekleyelim. Ve üstlerini kapatalım.

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Şişe kapaklarımızın üstüne kağıtlar kesip bozuk para olacakları için üzerlerine rakamlar yazalım. Beyaz kağıttan kenarları oval üstünde siyah bir bant olan bir kredi kartı yaratalım. Para çekmecelerimizi kartonumuza sığacak şekilde oluşturalım ve yerleştirelim. Hesap makinemizi de ortasına ekleyelim.

Haberin Devamı

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

İki karon parçasından ucu ve ortası açık olacak şekilde bir kredi kartı geçecek yer yapalım. Son olarak spiralli kalemimizi bir barkod okuyucu gibi en sağa yerleştirelim. Spiralin bir ucunu kartonumuzun altına yapıştıralım. Ve işte hazırız. Önce tarayıcıyla satın alacak ürünü okutalım. Sonra hesap makinemize tutarı yazlım ve ödemeyi ister kartla ister parayla alalım! İyi eğlenceler!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Hasır Kutu Yapımı

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Bu hafta yapacağımız hasır kutunun aynısını bir dekorasyon mağazasından almıştım. Internette yapılışı karşıma çıktığında da verdiğim paraya çokça acımıştım. Ne zamandır denemek istiyordum. En son Instagramda @1portakalcicegii sayfasında kolay yapımı karşıma çıkınca “Tamam” dedim ve sizler için yaptım. Umarım beğenirsiniz.

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Karton/koli parçaları

• Jüt ip

• Cetvel

• Kalem

• Maket bıçağı

Haberin Devamı

• Silikon Tabancası

• Makas

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

İlk olarak altı adet 20 X 20 cm karton parçası keselim. Cetvel yardımıyla bu kartonların köşelerinden çizgiler keselim. Sadece bir tanesinin ortasından kenarları 5 cm olacak bir kare çizelim. Kartonlarımızı kestiğimiz çizgilerden üçgenler olacak şekilde keselim. Ortasına 5cm’lik kare kestiğimiz parçaları da keselim. Böylece dört tane ucu kesik 20 tane kesilmemiş üçgenimiz olacak.

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Şimdi tüm parçalarımızı şüt iple saralım. Sardığımız parçaları silikon yardımıyla birbirine yapıştırarak kareler elde edelim. Uçlarını kestiğimiz üçgenleri birbirine yapıştırdığımızda ortası boş bir kare elde edeceğiz.

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Son olarak kutumuzu üstü açık olacak şekilde bir araya getirelim. Ve işte hazırız! Tıpkı mağazalarda satılanın aynısı oldu! Umarım siz de beğenmişsinizdir!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Aktivite Kitabı – Dikkat Geliştirme ve Algılama – Kes Yapıştır Oyna – Farkı Bul Benzerini Eşleştir / Yeti Kitap

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Pandemi döneminde ebeveyn olarak hepimiz farklı sınavlarla sınandık. Ben şahsen en çok okul öncesi çağda bir çocukla evde eğitimde zorlandım diyebilirim. Bir yandan yaşıtlarından geri kalmasın, diğer yandan okullar açıldığında hazır olsun derken evi ister istemez ufak çaplı bir kreşe çevirdiğimi fark ettim. Malum önümüz yaz, yine evdeyiz. Yine okul yok. Eylül ayı geldiğinde hayat bize nelere gösterecek çocuklar yüz yüze eğitime dönecek mi göreceğiz. Ama bu süreçte çocuklarımızın gelişimi için yine iş başa dönüyor. Bu süreçte hepimizin en büyük yardımcısı bence kesinlikle aktivite kitapları. Gerçi suçu pandemiye atmak da doğru değil. Okullar devam etseydi bile çocuklarımızın motor becerilerini ve bilişsel, görsel ve sözel gelişimlerini arttırmada ev desteği gerekecekti. Çünkü çocuklarımızın okul başarıları buna bağlı. Şunu unutmamak gerek eğer çocuğumuzu okula hazırlamazsak ve o okul başladığında kendini yetersiz hissederse çok uzun yıllar sürecek eğitim hayatından daha ilk günde soğuyabilir. Bu nedenle içinde bulunduğumuz dönemi avantaja çevirip çocuklarımızı aktivite kitaplarıyla tanıştırmanın tam zamanı. Bu alanda çok çeşitli yayınlar var ama benim bu haftaki önerim Yeti Kitap’tan çıkan 3-5 ve 6 yaş üstü çocuklar için özenle hazırlanmış olanlar. Çocuk gelişim uzmanları tarafından geliştirilen, renkleri, baskısı ve tasarımıyla tüm çocukların ilgisini çeken bu kitaplar bizim evin baş tacı oldu. Eğlenerek öğrenmek, görsel algı, el ve göz koordinasyonu ve hatta kalem tutma becerilerini geliştirmek için birebir. İster boyama kitaplarından, ister etkinlik kitaplarından isterseniz de dikkat geliştirme ve algılama serisinden güvenle faydalanabilirsiniz. Tüm ebeveynlere gönülden tavsiyemdir.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@selindereli_/ Selin Dereli

Mış gibi oyunlar için eğlenceli etkinlikler

Instagram’da takip ettiğim bazı sayfalara fanatik şekilde bağımlıyım. Bu sayfalardan biri de Selin Dereli’ye ait. İtiraf ediyorum sosyal medya maceramın en renkli ve eğlenceli yanı güne Selin ve Kuzey ile başlamak olabilir. Onların eğlenceli videoları, fotoğrafları ve insanın içini aydınlatan gülüşleri o küçücük ekranda içime kadar işliyor. Mimar bir anne olan Selin Dereli aynı zamanda bir Youtube fenomeni. Benim radarıma dünya tatlısı Kuzey’i doğurmasından yani anne olmasından sonra girdi. O rengarenk sayfasıyla hepimize anneliğin en güzel, sevgi dolu ve eğlenceli yanını hatırlatıyor hepimize. Anne oğul, boncuk gözleri ve kocaman gülüşleriyle içimizi ısıtıyor. Eğlenceli videoları, içten önerileri ve hayatın içinden paylaşımlarıyla zevkle takip edilesi bir sayfa. Eğer hala Selin Dereli’yi keşfetmediyseniz hem Instagram’da hem de Youtube’da onu bulmalısınız. Hiç ama hiç pişman olmayacaksanız!

https://www.instagram.com/selindereli_

Sıradaki haber yükleniyor...
holder