Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı?
HABERİ PAYLAŞ

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı?

Çocuğunuz içinde bir kazanan bir de kaybeden olan oyunları oynama yaşına geldiyse her ebeveynin yaşadığı bir ikilime düşmüşsünüz demektir. Sürekli kazanmasına izin mi versem yoksa hayatta kaybetmek de olduğunu öğretsem mi? Kaybettiği zaman yaşanacak sinir ve ağlama krizlerinde ne yapsam? Pek çok seminerde ve videomda konu buraya geldiğinde Kidsnook kurucularından ve okul öncesi eğitmeni sevgili Betül Gece’den öğrendiğim bir bilgiyi anlatırım. Eğer içinde bir kazanan bir de kaybeden olan bir oyun oynayacaksanız çocuğunuzun ilk ve son oyunu kazanmasına izin verin. Aradaki oyunları kazanabilirsiniz. Böylece çocuk ilk oyunu kazanarak oyunu oynamaya devam etmek için heveslenecek, son oyunu kazandığındaysa oyunla ilgili aklında güzel anılar kalacak ve bir dahaki sefer yine oynamak isteyecek. Ne kadar mantıklı değil mi? Her zaman kaybetmek zorunda olmadığımızı bilmek çok iyi gelmedi mi? O zaman bu haftanın önerisi basketbol oyunumuzda bu önerimizi denemeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi: Basketbol oyunu

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Bir adet koli, bir makas ve bolca yapıştırıcı ile yapamayacağınız şey yok sanırım. Bu hafta da bir basketbol oyunu yapıyoruz. Oğlumu evde tutmak istediğim güneşin tepede olduğu saatlerde benim çok işime yaradı. Hatta o yattığında babasıyla da kapıştığımız doğrudur!

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Koli parçaları
  • Silikon tabancası
  • Maket bıçağı
  • Makas
  • Beyaz elektrik bandı veya beyaz boya ve fırça
  • Sekiz adet çöp şiş (isteğe bağlı)
  • Oynamak için pinpon topu boyutlarında bir top

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Öncelikle çapı kullanacağımız topun çapından daha büyük olacak şekilde iç içe iki daire çizelim. Bu dairelerin bir ucundan iki parmak kadar alan bırakarak maket bıçağımızla keselim. Ardından ince bir dikdörtgen koli parçasını ortadan ayıralım ve tırtıklı kısmını ortaya çıkaralım. Bu tırtıklı kısmı kestiğimiz dairenin etrafına silikon tabancasıyla yapıştıralım.

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Eşit boyutta kestiğimiz ucu küt üçgen karton parçalarımız oyunumuzun kenarları olacak. Arzı ederseniz bu kenarlara benim gibi bir hareket katabilirsiniz ya da olduğu gibi bırakabilirsiniz. Benim yaptığım şekliyle yapmak isterseniz bu parçalardan karşılıklı gelecek şekilde birer kare kesip çıkartın. Ardından çöp şişlerinizi kartonun kenarından geçirerek kafes etkisi verin. Kare parçalardan birini potamızı yapmak için kullanabilirsiniz. Varsa kolay olması için beyaz elektrik bandıyla 8 numaradaki şekli verebilirsiniz. Yoksa aynı işlemi beyaz boya ile de yapabilirisiniz. Üçgen parçalarınızı dik olacak şekilde tutup arasına bir karton parçası daha yapıştırıp oyunumuzun tabanını oluşturun.

Haberin Devamı

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Potamızı monte etmeden arka duvarımız için de bir karton parçası yapıştıralım. Hazırladığımız potayı bu parçanın ortasına yapıştıralım. Son olarak tabana faul atış ve üç saniye çizgilerini ister boya ile ister benim gibi elektrik bandıyla oluşturalım. İşte hazırız! En çok sayı yapan kazansın!

Haftanın anne etkinlikleri önerisi: Hasır kaseler

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Bu haftanın Anne Etkinliği hasır kaseler yapmak. Yapımının ne kadar kolay olduğunu görünce çok şaşıracaksınız. İster banyonuza sabunluk ya da havluluk ister masanıza meyvelik olarak yapabileceğiniz bu kaselere ben bayıldım!

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Şekil verebilmek için bir cam kase
  • Şeffaf tutkal
  • Fırça
  • Doğal ip veya halat
  • Streç folyo

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Öncelikle cam kasemizin dışını iki kat streç folyo ile saralım. Ardından kuruyunca şeffaflaşan tutkalımızı folyonun üzerine fırça yardımıyla sürelim. V ortadan dışa doğru ipimizi sıkıca sarmaya başlayalım.

Haberin Devamı

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Sarma işimiz bitince tutkalın kuruması için bekleyelim. Tutkalımız kuruyunca cam kasemizi hazırladığımız hazırdan ayıralım. Folyo hala hasırın içinde kalacaktır.

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Folyomuzu dikkatlice hasırımızdan ayıralım. Eğer tutkal kurumuşsa beyaz renk kaybolmuş demektir. Ve folyoyu çıkarmaya hazırsınızdır. İşte bu kadar! Keyifle kullanmaya başlayabilirsiniz!

Haftanın çocuk kitabı önerisi: Masal Yolu / Madalena Matoso / Redhouse Kidz

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Aynı kitabı defalarca okumak isteyen Ata’dan her gün yeni bir masal/hikaye üretmek isteyen Ata’ya terfi etmiş olmanın dayanılmaz mutluluğu içindeyim! Canım Redhouse Kidz! Bana bugünleri gösterecek bu şahane kitabı bastığınız için önce size sonra da muhteşem çizer Madalena Matosa’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum! Sizin de benimki gibi bazı kitaplara takılıp kalan bir çocuğunuz varsa Masal Yolu kitabına bayılacaksınız. Çünkü bu kitaptaki hikayeyi çocuklar kendileri yazıyor. Çizer Madalena Matosa’nın sunduğu seçenekler arasından seçim yaparak 3 milyar hikaye üretebiliyorlar! Ana karakterden mekana, aksesuarlardan araçlara pek çok farklı sahne için birbirinden eğlenceli seçenekler sunuyor kitap size. Her seçtiğiniz yol yeni bir maceraya açılıyor. Çocuklar hem eğleniyor hem de hayal güçlerini geliştiriyor! Redhouse Kidz’den çıkan ve Madalena Matosa’nın çizdiği Masal Yolu kitabı uzun bir süre elimizden hiç düşmeyecek gibi! Size de şiddetle tavsiye ederim.

Haftanın anne/ çocuk / etkinlik sayfası önerisi: Berna Mutlu Aytekin / @bernamutluaytekin

Oyunlarda hep çocuklar mı kazanmalı

Bazı insanlar yazmak için doğmuş. Şimdi diyecekseniz eli kalem ya da klavye tutan herkes yazabilir. Herkes yazar da herkes okutamaz! Berna Mutlu Aytekin hem yazıyor hem okutuyor hem de yazdığı duyguyu karşı tarafa birebir geçiriyor! Sadece bir anne olarak değil bir kadın olarak da keyifle okuyorum yazdıklarını. Kaleminde öyle bir enerji var ki, ilgimi çekmeyeceğini düşündüğüm konulara bile ilgi duymamı sağlıyor. Ama sanırım hepsinden önemlisi samimiyetine öyle inanıyorum ki yazdığı ve önerdiği her şeye güveniyorum. Eğer aranızda Berna Mutlu Aytekin’i takip etmeyen varsa bir an önce keşfetmesini öneririm. Annelikten, zayıflamaya, iş hayatından sosyal medyada var olmaya kadar pek çok konudaki tecrübelerini ve yolculuğunu keyifle okuyacağınıza eminim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder