Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Satın almak yerine birlikte yapalım
HABERİ PAYLAŞ

Satın almak yerine birlikte yapalım

Pandemi nedeniyle hepimiz maddi ve manevi olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Çocuklarımız kendilerini anlamlandıramadıkları bir dönemim içinde buldular. Okullar neden bir açılıp kapanıyor, parklar neden artık tehlikeli, arkadaşlarını neden göremiyorlar ve bir şey satın almak istediklerinde neden hep aynı cevabı alıyorlar anlamıyorlar. Ebeveynler olarak onlara sabırlar anlatmaya ve yaşadıkları eksiklikleri doldurmaya çalışıyoruz. Hepimiz için zor olsa da bence çok da iyi işler çıkartıyoruz! Bu zor zamanların bana kattığı en güzel fayda internete veya televizyonda gördüğümüz bazı oyun veya oyuncakları evde yapabildiğimizi keşfetmem oldu. Böylece hem çocuğumla kaliteli zaman geçirmiş oldum hem de ona az maliyetli ve çok eğlenceli şeyler sundum. Hadi gelin bu hafta da birlikte harika etkinlikler yapalım. Bazı şeyleri satın almak yerine kendimiz yapınca da mutlu olabileceğimizi çocuklarımıza bir kez daha gösterelim

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Ev Yapımı Bilye/Misket Oyunu

Satın almak yerine birlikte yapalım

Bu hafta çocuklarımızda ve çocuklarımız için harika bir oyun yapacağız. Yapması inanın hiç zor değil üstelik oynaması da çok eğlenceli. Evde kapanın elinde kalan bu oyunu eminim siz de çok seveceksiniz.

Satın almak yerine birlikte yapalım

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Karton/koli parçaları

• Beyaz kağıt

• Renkli kalemler

• Şeffaf bir plastik ya da dosya kağıdı

• Yapıştırmak için silikon tabancası veya sıvı yapıştırıcı

• Makas

• Bilye/Misket

• Maket bıçağı

Satın almak yerine birlikte yapalım

Öncelikle kağıdımıza bir resim çizelim. Resim çizme konusunda pek başarılı olmadığım için ben basit bir yılbaşı ağacı çizdim. Misketlerin geleceği yerlere de ufak daireler ekledim. Karton kolimizden iki eşit parça keselim. İkisinden de aynı yerde parmaklarınızın gireceği genişlikte tutacak yer olması için dikdörtgenler kesin. Bir kartonunuzun ortasından ekran gibi görünecek bir dikdörtgen kesip çıkarın.

Satın almak yerine birlikte yapalım

Çizdiğiniz resmi alt kartonunuza yapıştırın. Misketlerin geleceği yerleri misketten biraz daha küçük olacak şekilde delin. Misketinizi bu deliklere bastırın ve hafif çukurlar oluşturun. Resmin etrafını çevirecek şekilde aynı boyutta kartondan yükseltiler yapıştırın. Misketlerinizi içine koyup şeffaf dosya veya plastiğinizi üzerine yapıştırın. Onun da üzerinde ortasını kestiğimiz kartonunuzu yapıştırın.

Haberin Devamı

Satın almak yerine birlikte yapalım

İster böyle doğal haliyle bırakın, isterseniz kartonunuzu boyayın. Ben turuncu bir renk kağıt yapıştırdım daha şık gözüksün diye. Ve oyunumuz hazır. Misketleri deliklere yerleştirmeye çalışırken çok eğlenmenizi umarım.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Dondurma Çubuklarından Peçetelik Yapımı

Satın almak yerine birlikte yapalım

Bu hafta Anne Etkinlikleri köşemizde yapması çok basit ama keyifli bir peçetelik yapacağız. Az malzemeyle keyifli bir etkinlik olacak.

Satın almak yerine birlikte yapalım

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Dondurma / Abeseng Çubuklar

• Kare şeklinde bir karton (ben evdeki renkli bir kartonu kullandım ama siz bir koli parçasını doğal haliyle de kullanabilirsiniz veya istediğiniz renge boyayabilirsiniz)

• Süslemek için yapay / kuru çiçekler

• Silikon tabancası

Satın almak yerine birlikte yapalım

Öncelikle her kenara beş adet gelecek şekilde dondurma çubuklarımızı dik olarak kutumuza yapıştıralım. Sonra üçer adet çubuğu yatay olarak yapıştıralım. Böylece bir çit görünümü elde edeceğiz.

Haberin Devamı

Satın almak yerine birlikte yapalım

Son olarak yapma çiçeklerimizi köşelere yapıştıralım. İçine peçetelerimiz de koyduk mu hazırız! Keyifle kullanmanızı umarım!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Devasa Hayvanların Büyük Kitabı / Cristina Banfi & Cristina Peraboni/ Ketebe Yayınları

Satın almak yerine birlikte yapalım

Bu hafta önereceğim kitap içinde bir değil iki kitap barındırıyor. Kocaman boyutları olan Devasa Hayvanların Büyük Kitabı’nın ortasından bir de mini minnacık Minik Hayvanların Küçük Kitabı çıkıyor. Ketebe Yayınları’ndna çıkan bu harika sete oğlumla bayılıyoruz. Normalde sadece hikaye ve masal kitaplarını seven oğlum hayvanlarla ilgili bilgiler içeren bu koca kitaba aşık diyebilirim. Hem tasarımı hem de çizimleriyle sadece çocukları değil yetişkinleri de cezbeden bir yapısı var. İçinde dünyanın en büyük ve en küçük hayvanlarına yer verilmiş. Her çocuğun en sevdiği iki kavram büyüklük ve küçüklük ve en çok ilgisini çeken şey olan hayvanlar öyle güzel harmanlanmış ki bu kitapta okurken hem onlar hem biz keyif alabiliyoruz. Verdiği ilginç bilgileri çocuklarımızın anlayabileceği örneklerle sunmuşlar. Evlerden, arabalardan, gemilerden bile daha büyük hayvanlar ile bir çiçeğin yapraklarından bile daha küçük olanları incelerken çocuğunuzun heyecanına tanık olacaksınız. “Benden bile mi daha büyük, babamdan da büyük” gibi sorular sordu benim oğlum. Ben de “Evet babandan bile daha büyük hatta babandan yüz tane yan yana koysak ondan bile daha büyük” dediğimde o boncuk gözlerini kocaman açıp hayal etmeye çalışmasını görmek çok eğlenceliydi. Minik hayvanları okurken de parmaklarıyla boylarını tahmin etmeye çalıştı. Sonuç: Ketebe Yayınları’ndan çıkan bu şahane kitap baş ucumuzdaki yerini aldı. Hatta gün içinde pek çok sohbetimize de konu oldu. Hem öğretici, hem eğlenceli hem de ilginç bu kitabı 4 yaşından büyük tüm çocuklarla keyifle okuyabilirsiniz.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@gizemzzor/ Gizem Zor

Satın almak yerine birlikte yapalım

Instagram’da pek çok fenomen anne var. Bunlardan bazıları fenomen olmak için kendilerini çok zorluyor bazılarıysa fenomen olmak için doğmuş. Bence Gizem Zor ikinci kategoriye giriyor. Hem güzel hem başarılı hem de doğal bir kadın. Aslında İstanbullu olmasına rağmen Kapadokya’da yaşıyor. Yıllar önce keşfetmiştim sayfasını. Gördüğüm en güzel Kapadokya manzaralarını paylaşması dikkatimi çekmişti. O zamanlar sadece tek çocuklu bir anneydi. Bugün ise birbirinden tatlı iki kızı var. İki çocuklu hayatın en güzel karelerini onun sayfasında buluyorum. Doğal olarak elit bir tarzı var. Evinin ve hayatının her köşesine yansıtıyor bu tarzı. Eşi Arda zor ile birlikte Kapadokya’nın en güzel otellerinden biri olan Rox Capadoccia’nın sahipleri onlar. Sanki Kapadokya’nın iyilik elçileri gibiler. Sadece kendi otellerini değil bu muhteşem ve tarihi yöreyi onlar kadar güzel tanıtan ve yaşayan kimseyi görmedim. Çektikleri her fotoğrafı tablo yapıp evinizin en güzel köşesine asabilirsiniz. Karı koca ve anne baba olarak sergiledikleri hayatlarını takip etmek hem çok keyifli hem de çok eğlenceli. Paylaştıkları her anı, önerdikleri her ürün gerçekten hayatlarının bir parçası. Yani ortada bir kurgu yok. Beni en çok cezbeden şey de bu elit doğallıkları. Eğer Gizem Zor’u hala takip etmiyorsanız sayfasına mutlaka bakmanızı öneririm. İçinizin açılacağını da garanti ederim.

https://www.instagram.com/gizemzzor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder