Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Şeker tadında bayram etkinlikleri
HABERİ PAYLAŞ

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Her bayram olduğu gibi bu bayram da içim kıpır kıpır. Her ne kadar diğer bayramlara kıyasla daha yalnız ve yalın bir bayram geçiriyor olsak da içimdeki heyecan yine de aynı. Çünkü “Nerede o eski bayramlar” demek yerine içinde bulunduğumuz anın tadına varmaya çalışmayı tercih ediyorum. Lütfen siz de öyle yapın. Yanınızda yakınınızda kim varsa bu heyecanı onunla paylaşın.

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Şeker Buketi Yapımı

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Bu bayram çocuklarımızla şeker tadında etkinlikler yapalım istedim. O yüzden size hem pratik hem eğlenceli hem de leziz bir etkinlik hazırladım. Yaparken eğlenelim yerken keyif alalım ve şeker tadında harika bir bayram geçirelim!

Haberin Devamı

Şeker tadında bayram etkinlikleri

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Boş bir saksı yoksa bir kavanoz

• Strafor Top

• Kürdanlar

• Köpük parçaları yoksa çiçekçi süngeri

• Yumuşak şekerler

• Süslemek için kağıt ve kurdele

Şeker tadında bayram etkinlikleri

İlk olarak saksımızı veya kavanozumuzu kaplayalım. Ardından içine strafor köpük veya çiçekçi süngeri yerleştirip üzerlerine kürdan saplayalım.

Şeker tadında bayram etkinlikleri (Resim 4)

Şekerlerimizi tek tek kürdanlara geçirelim. Strafor topumuza şekerlerimizi saplayarak buketimizi oluşturmaya başlayalım. En alt kısmını boş bırakalım.

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Topumuzu saksımıza sabitleyelim ve işte hazırız. Şeker buketimiz hazır. Evimizin bir köşesine yerleştirip canımız istedikçe üzerinde şekerlerimizi yiyebiliriz! Elinize sağlık ve afiyet olsun!

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Çikolata Ağacı Yapımı

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Bu hafta anne etkinliği olarak kendi bayram hediyemizi yapacağız. Çikolatalardan bir bayram ağacı yaparken hem eğleneceğiz hem de bayram çikolatalarımızı çok şık bir tasarıma çevireceğiz.

Şeker tadında bayram etkinlikleri

İhtiyacınız olan malzemeler:

• Koni şeklinde bir strafor

• Çikolatalar

• Boş bir kavanoz

• Krapon kağıdı

• Kurdele

• Silikon Tabancası

• Makas

Şeker tadında bayram etkinlikleri

İlk olarak krapon kağıtlarımızdan küçük kareler keselim. Uçlarından kıvırarak küçük güller yapalım. Ardından aynı kağıtla kavanozumuzu kaplayalım ve kurdelemizi bağlayalım.

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Çikolatalarımızı silikon tabancasıyla konimize yapıştıralım. Hazırladığımız kağıttan güllerle boşlukları dolduralım.

Haberin Devamı

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Son olarak çikolata ağacımızı kavanozumuza yapıştıralım. Ve işte hazırız! Harika bir bayram hediyesi oldu. Umarım sizler de beğenirsiniz!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Willy ve Hugh / Anthony Browne/ Hep Kitap

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Siz hiç, bir kitabı okuduktan sonra ona sarıldınız mı? “Ne saçma! İnsan bir kitaba neden sarılsın ki?” demeyin! Geçenlerde oğlumla okuduğumuz bir kitabı farkında olmadan kalbimin üzerine götürmüş, ona sımsıkı sarılmışım. Oğlum şaşkın gözlerle bana neden bir kitaba sarıldığımı sorunca fark ettim ne yaptığımı. Ona kalbime dokunan, beni mutlu eden, düşündüren veya şaşırtan bir kitap bulduğumda içimden o kitaba sarılmak geldiğini söyledim. Aslında sarıldığım sadece kitap değil, o kitabın hikayesi, kahramanları ve yazarı dedim. Bunun aslında benim onlara teşekkür etme şeklim olduğunu anlattım. Aklına yattı. Elimdeki kitabı aldı ve o da sarıldı. Hızını alamadı bir de öpücük kondurdu. Bunca sevgi ve minnet gösterdiğimiz kitap Anthony Browne’nin yazdığı Willy ve Hugh idi. Hiç arkadaşı olmayan Willy, yalnız bir şempanze. Etrafındaki zorbalar yüzünden kendini daha da yalnız hissediyor. Ta ki bir gün Hugh ile karşılaşana dek. Hugh kocaman bir goril. Dış görünüşleri çok farklı ama içleri birbirine çok benziyor. Hem zaten arkadaş olmak için birbirlerine benzemeleri gerekmiyor. Tüm farklılıklarına rağmen dost oluyorlar. Çünkü o farklılıklar o dostluğu güçlendiriyor. Bu kitaba sarılma hissiyatım önce bu güzel dostluk hikayesinden sonra yardımlaşma, saygı, yalnızlık ve zorbalık ile ilgili verdiği harika mesajlardan kaynaklanıyor. Hep Kitap’tan çıkan Willy ve Hugh, sadece hikayesiyle değil çizimleriyle de hem sizi hem çocuğunuzu içine çekecek. Hikayeden bağımsız çizimlerin içine yerleşmiş sürprizler okuma saatinizi daha da renklendirecek. Üzerine dakikalarca sohbet edeceğiniz, çocuğunuza farklılıklar, arkadaşlık, paylaşımlar gibi konularda çokça duyguyu anlatabileceğiniz muhteşem bir eser. Canı gönülden tavsiyemdir.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@nurtugbaalgul/ Nur Tuğba Namlı

Şeker tadında bayram etkinlikleri

Pek çoğumuzun ekranlarda görmeye alışkın olduğu bir sima Nur Tuğba Namlı. Kanal D’de yayınlanan Neler Oluyor Hayatta’nın güzeller güzeli sunucusu o. Televizyona çok yakışan güzel mi güzel bir kadın. Ben şahsen onu televizyonda görmeyi sevdiğim kadar Instagram’da takip etmeye de bayılıyorum. İki çocukla başarılı bir kariyer sahibi olmayı kolaymış gibi gösteriyor olsa da bence asıl başarısı burada yatıyor. Hem kendine hem çocuklarına bu kadar özveriyle bakmasına hayranım. Evet kabul, televizyon dünyasındaki herkes kendine, giyimine ve görünüşüne özen gösterir. Makyajı, kıyafetleri ve duruşu önemlidir. Ama hiçbir makyöz veya stilist bir kadının çocukları kucağındayken yaydığı enerjiye şekil veremez. İşte bu yüzden ben Nur Tuğba Namlı’nın en çok çocuklarıyla olan paylaşımlarını seviyorum. Çünkü sahip olduğu ışık yüzlerce hatta milyonlarca kez katlanarak artıyor çocuklarıylayken. Evet ekrana çok yakışıyor, evet çok güzel ve bakımlı bir kadın ama ben ona en çok anneliği yakıştırıyorum sanırım. O yüzden de onu takip etmeye bayılıyorum. Tarzını, giydiklerini, kullandıklarını da merak ediyorum. Önerilerini mutlaka dikkate alıyorum. Ve anneliğine bayılıyorum. Eğer Nur Tuğba Namlı’yı takip etmiyorsanız sayfasına bir bakmanızı tavsiye ederim. Hislerimi paylaşacağınıza eminim.

https://www.instagram.com/nurtugnaalgul

Sıradaki haber yükleniyor...
holder