Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri “Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için
HABERİ PAYLAŞ

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Sonbahar geldi. Zaten çocukları çok dışarı çıkarmak istemiyorduk şimdi istesek de yağmurlar bize engel oluyor. Durum böyleyken evde geçen süre gözümüzde daha da büyüyor. “Sıkıldım Anne” diyen çocukların sayısı git gide artıyor. Peki ne yapacağız? “Sıkılan can iyidir kolay kolay çıkmaz” derdi eskiler hatırlar mısınız? Ne yazık ki zamane çocuklarında bu gibi sözle pek işe yaramıyor. O zaman evde etkinlik yapmaya devam!

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi

Kalemlik / Bozuk Para Çantası Yapımı

Haberin Devamı

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Bugün ister kalemlik olarak isterseniz de bozuk para çantası olarak kullanabileceğimiz bir etkinlik yapacağız. Ben bir köpek yaptım ve pembe tonlarını kullandım, siz istediğiniz rengi ve şekli seçebilirsiniz.

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

· İstediğiniz renk eva kağıtlar (Ben düz ve simli pembe, gözler için beyaz, burun için siyah eva kullandım.)

· Bir fermuar

· Makas

· Silikon tabancası

· Siyah kalem

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Öncelikle eva kağıdımızı ikiye katlayarak bir yarım ay kesiyoruz. Ardından birleşme noktasına fermuarımız sığacak kadar bir delik açıyoruz.

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Fermuarımızı silikon tabancasıyla kestiğimiz deliğin içine yapıştırıyoruz. Ardından evamızın uçlarını birbirine silikonla yapıştırıyoruz. Böylece fermuarlı çantamız hazır olmuş oluyor. Sırada süslemesi var.

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Beyaz evadan gözler için iki yuvarlak, siyah evadan burun için bir parça ve simli evadan kulakları keselim. Eğer yapıştırdığımız parçaların üç boyutlu gibi gözükmesini isterseniz, ütünüzün üzerine bir parça yapışmaz fırın kağıdı koyun ve kestiğiniz parçaları birkaç saniye ısıtın. Böylece eva hafif şişecektir. Bu parçları silikonla çantamıza yapıştıralım.

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Son olarak siyah bir kalem ile gözlerin için ve burunun kıvrımlarını boyayalım. Ve hazırız. Bu etkinliği çocuklar için yaptık ama sanırım bu çantayı ben makyaj çantası yapacağım. Ne dersiniz?

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi

Dönme Dolap Fotoğraflık

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Bu hafta anne etkinlikleri köşemizde çok şık bir fotoğraflık yapacağız. Ben oğlumun bebeklik fotoğraflarını kullandım. Siz isterseniz eşinizle olan fotoğraflarınızdan bir film şeridi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

İhtiyacınız olan malzemeler:

· Karton veya koli parçaları

· Bir adet çöp şiş

· Altı adet küçük çubuk (isterseniz çöp şişlerden kesip kullanabilirsiniz)

· Silikon tabancası

· Makas

· Maket bıçağı

· Kaplamak için renkli kağıt (yoksa boyayabilirsiniz)

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Öncelikle kartonlarınızdan iki adet yuvarlak kesin. Kartonunuz inceyse ikişer kat yapıp birbirine yapıştırabilirsiniz. Ardından bu yuvarlakların içlerinden küçük üçgenler kesip çıkarın. Böylece iki tekerlek elde etmiş olursunuz. İki adet ayak kesmemiz gerek. Ben bu ayakların ortasından da ovaller kestim şekil vermek için. Ama isterseniz hiç kesmeyebilirsiniz.

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Kestiğimiz parçaları renkli kağıtlarımızla kaplayalım. İsterseniz boyayabilirsiniz de. Veya yapışkanlı el işi kağıdı da kullanabilirsiniz. Ardından tekerleklerimizin ortasına ve kenarlarına çöp şiş ile delikler açın.

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Silikon tabancasıyla deliklere silikon sıkıp çöpşişimizi yapıştıralım. Şimdi sırada kavanoz kapaklarını yarım daire olan kısımlara yapıştırmak var. Bu uçağımızın tekerleri olacak.

Haberin Devamı

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Ayaklardan birine çöp şişimizle delik açıp silikonla yapıştıralım. Ardından tekerleklerimizin ortasından çöp şişi geçirelim ve diğer ayağı da çöp şişe yapıştıralım.

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Ayakların altına bir parça karton ile tabanlık yapalım ve onu da yapıştırıp sabitleyelim. Kağıtlarımızdan dikdörtgen kesip ikiye katlayalım ve çubukların üstünden geçirelim. Her kağıda istediğiniz fotoğrafı yapıştırın. Ve işte hazırsınız!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

365 Cıvıl Cıvıl Etkinlik / Fiona Watt / Timaş Çocuk

“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

Eğer bu satırları okuyorsanız demek ki siz de benim gibi çocuğunuzla etkinlik yapmayı seviyor ve/veya etkinlik yapmanın çocuklarımız için faydasını biliyorsunuz demektir. Çocuğumuza uygun etkinlik bulmak her zaman kolay olmuyor. En iyi anaokulu öğretmenleri bile etkinlik konusunda zaman zaman tıkanabiliyor. İnternette sayısız kaynak olsa da bazen o karmaşanın içinde insan aradığını bulamıyor. Daha da önemlisi çoğu kaynak bulması zor malzemeleri kullanabiliyor. Hatta bazı etkinlikler hiç öyle göründüğü kadar kolay da olmuyor. Oğlumla bayıldığım ve her zaman içinde bize göre bir etkinlik bulabildiğim harika bir kitap önerim var size bu hafta. Timaş Çocuk’tan çıkan 365 Cıvıl Cıvıl Etkinlik kitabı her annenin ve her öğretmenin kurtarıcısı. Adından da anlayabileceğiniz gibi her güne bir etkinlik fikri bulabilirsiniz bu yayında. Üstelik en güzel kısmı da evdeki malzemeleri kullanarak yapabileceksiniz etkinlikleri. Peçeteden, kaşığa, kağıttan süngere kolay ve keyifli malzemelerle şatolar, robotlar, hayvanlar, maskeler yapabileceksiniz. Dopdolu ve inanılmaz keyifli bu kitabı çocuğu olan her anneye öneriyorum.

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi“Sıkıldım Anne” diyen çocuklar için

@gulerjoy/ Güler Işık

Bazı insanları tanımadan seversiniz. Öyle güzel enerjileri vardır ki fotoğraflarından bile kanınıza işler. İşte Güler Işık öyle bir anne. Instagram’da iki çocukla hayatını ve maceralarını, önerilerini ve yorumlarını keyifle takip ediyorum. Kendisi aynı zamanda okul öncesi öğretmeni olduğu için çocuklarıyla yaptığı etkinlikler, paylaşımlar ve öneriler benim için çok değerli. Her fotoğrafından güzel enerji alabileceğiniz, her paylaşımı hakkında durup düşüneceğiniz harika bir sayfası var. Özellikle iki çocuklu hayatında kardeşler arasında olabilecek muhtemel sorunları harika bir şekilde özetleyişine, iki yavrusu arasında kurduğu harika dengeye bayılıyorum. Hala takip etmiyorsanız size de takip etmenizi şiddetle öneririm. Sadece kendi çocuklarına kullandığı ürünleri öneren, içten bir sayfa arıyorsanız @gulerjoy sayfasına bakabilirsiniz.

https://www.instagram.com/gulerjoy

Sıradaki haber yükleniyor...
holder