Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Yeni bir gün, yeni bir etkinlik
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Evde her gün birbirinin aynı gibi geçiyor bazen. Yemek yap, temizle. Çamaşır yıka, ütüle. Oyun oyna, uyut. Yat, kalk başa dön. Hep aynı döngü. Günleri birbirinden ayıran tek şey kendimize ve çocuğumuza ayırdığımız zaman içinde yaptıklarımız. Madem durum böyle o zaman yaptığımız etkinlikleri maksimumda renklendirelim ne dersiniz?

Haftanın evde yapılacak çocuk etkinliği önerisi

Aslan kafasından duvar süsü

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Hep söylüyorum. Çocukların nefes almak için dışarı çıktığı saatleri doğa yürüyüşleriyle değerlendirmenin onlarca faydası var. Temiz hava, bol oksijen, keşfetmek için harika bir ortam ve etkinliklerimiz için toplanabilecek sayısız malzeme var doğada. Bu malzemeler arasında en sevdiğim kesinlikle kozalaklar. Kozalaklara yapılabilecek sayısı keyifli etkinlik var. Bu hafta kozalaklardan aslan yeleleri yapacağız. İster duvar süsü olarak kullanın isterseniz de göz kısmını kesip maske yapın. Hem çocuklarla yaparken hem de oynarken eğlenin!Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Haberin Devamı

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

• Kozalaklar

• Renkli boyalar ve fırça

• Bir parça karton

• Yapıştırmak için sıvı yapıştırıcı veya silikon tabancası

• Makas

• Bir çift oynar göz

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

İlk olarak kartonumuzdan aslanımızın kafası için büyük bir daire keselim. Ardından burun ve ağız için bir küçük bir büyük kalp, kulaklar için iki küçük daire ve bir üçgen keselim.Yeni bir gün, yeni bir etkinlikSırada çocukların en sevdiği kısım olan boyama işlemi var. Kulakların ortalarına daireler boyayalım. Üçgenimizi gökkuşağı gibi farklı renklerle şerit şerit renklendirelim. Kalplerimizden büyük olanı beyaza küçük olanı da siyaha boyayalım.

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Son olarak kozalaklarımızı yele olacak şekilde dairemizin etrafına yapıştıralım. Gözleri, burunu ve kulakları ekleyelim. Eğer bunu bir maske olarak kullanmak isterseniz göz kısımlarını kesip boşluklar yaratabilirsiniz. Arzu ederseniz kozalakları turuncuya da boyayabilirsiniz. Ben doğal halini çok sevdim o yüzden öyle bıraktım. Umarım çok eğlenir ve beğenirsiniz.

Haftanın anne etkinlikleri önerisi

Çöp şişlerden kafes şeklinde mumluk

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Bu hafta evimiz için yine harika bir obje yapacağız. Ben mumluk olarak yaptım ama eğer evinizde bir kuş biblosu varsa siz bir kuş kafesi haline de getirebilirsiniz.

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

İhtiyacınız olan malzemeler:

• İki adet strafor parçası

• Çöp şiş veya çubuklar

Haberin Devamı

• Bir parça karton

• Makas

• Süslemek için yapay veya kağıt çiçekler

• Beyaz boya ve fırça

• Silikon tabancası

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

İlk olarak straforumuza çubuklarımızı eşit aralıklarla saplayalım. Sonra üzerine diğer straforumuzu da saplayarak kafesimizin temelini oluşturalım.

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Kartondan şeritler keserek önce alttaki straforu kaplayalım. Ardından yine kartondan bir çatı keserek üstüne yapıştıralım. Ardından tüm malzemeyi beyaz boyayalım

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Son olarak çiçeklerimizle kafesimizi süsleyelim. İster içine benim gibi bir mum isterseniz de bir biblo koyarak kullanabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi

Guurrrrr!.. Bu Ses De Ne / Dilhan Hız & Gözde Eyce / Arden Yayınları

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik

Oğluma hamileyken bir komşumuz “İnşallah çok yiyen ve çok uyuyan bir çocuğun olur” diye dua etmişti. Çok garibime gitmişti. İlk kez böyle bir temenni duyuyordum. Ama oğlum ne zaman doğdu o zaman anladım bu duanın değerini. İyi uyuyan ve iyi yemek yiyen çocuk bir annenin en büyük şanslarından kesinlikle. Çocuğu uyumadığı için perişan olan, uykusuz kalıp enerjisi tükenmiş çok anne gördüm. Restoran işlettiğimiz dönemdeyse çocuğu bir lokma yemek yesin diye onun etrafında dört dönenen annelere şahit oldum. Eğer siz de çocuklarınıza sağlıklı yemekler yedirirken zorlanıyorsanız korkmayın yalnız değilsiniz. Çoğu çocuk zaman zaman bu dönemde geçiyor. Kimi için bu süreç uzun sürüyor kimi içinse çabuk bitiyor. Bugün önereceğim kitap yemek savaşlarından yorulmuş tüm anneler için. Arden Yayınları’ndan çıkan, Dilhan Hız’ın yazdığı ve Gözde Eyce’nin resimlediği Guurrrrr!.. Bu Ses De Ne? adlı kitapta annesinin yaptığı brokoli çorbasını içmek istemediği için yatağa aç giden Mira’nın hikayesi anlatılıyor. Ancak gecenin bir yarısı garip bir sesle uyanıyor Mira. Bu sesin kaynağını arıyor. Akla gelmeyecek yerlere bakıyor. Halbuki bu ses onun midesinden geliyor. Çünkü Mira aç. Akşam yemeğinde brokolilerini yemediği için çok pişman oluyor. Kısacası bu kitapta kararlı bir annenin muhteşem zaferi anlatılıyor. Bu kitabın en güzel yanı çocuklara da annelere de somutlaştırabilecekleri bir örnek sunması. Annelere verdiği ders “inatlaşma, başka seçenek sunma, eninde sonunda kazanacaksın!” Çocuklara verdiği ders ise “Eğer yemeğini yemezsen Guurrrrr sesi akşam seni de ziyarete gelir!” Hem eğlenceli hem öğretici bu kitabı mutlaka edinmenizi öneriyorum!

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi

@gullsahmutlu/ Gülşah Mutlu

Yeni bir gün, yeni bir etkinlik(Resim 12)

Anneler için seminer ve etkinlikler yapmaya başlamamın sebebi hep annenin anneye ihtiyacı olduğunu düşünmemdi. Oğlumu doğurduğum dönemde etrafımda benim gibi yeni anne olan çok az arkadaşım vardı. Bu yüzden de sormak istediğim sorulara, yaşadığım sorunlara derman olamıyorlardı. Kendimle aynı dönemde doğum yapmış annelerle bir araya gelmek fikir alışverişinde bulunmak bana inanılmaz iyi gelmişti. Instagram’daki influencer anneler de işte bu yüzden çok kıymetli. Onlar annelik yolculuklarını bizle paylaşırken aslında bize kendi yolculuğumuzda da eşlik ediyorlar. Bu nedenle her zaman kimi neden takip ettiğimize dikkat etmemiz gerektiğine inanıyorum. Ben Gülşah Mutlu’yu birden fazla sebeple takip ediyor ve beğeniyorum. İlk nedenim onun büyük oğluyla benim oğlumun aynı yaşta olması. Yani aynı gelişim taşlarından aynı dönemlerde geçiyor olmamız. Okul öncesi öğretmeni olarak oğluyla oynadığı oyunlar, ona anlattıkları ve öğrettiklerinden çok şey öğreniyor olmam. Bir diğer neden ise onun o güzel ve gülen yüzünü her gördüğümde içimin pozitif enerjiyle dolması. 2020’de ikinci kez anne olması ise tüm bilgilerimi tazelemek için bir fırsat veriyor bana. Yani hem yeni annelere hem de okul öncesi çağda çocuğu olan annelere hitap ediyor @gullsahmutlu sayfası. Önerileri, maceraları, iki çocuklu hayata tutunuşu gerçekten çok ama çok keyifli ve öğretici. @sansliannne adında bir sayfası daha var. Bu sayfada da harika etkinlik önerileri var. Aslında düşününce Gülşah Mutlu’yu takip etmek için zannettiğimden daha çok sebebim olduğunu fark ediyorum ve bu yüzden hepinize şiddetle öneriyorum.

https://www.instagram.com/gullsahmutlu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder