Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz
HABERİ PAYLAŞ

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Resmi olarak Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinden itibaren tam bir yıl geçti. Bir yılda hayatlarımız öyle değişti ki eskiden yaptığımız ve bize normal gelen her şey artık çok garip görünüyor. Bir yıl önce bugün oğlumu okula bırakıp, iş yerime giderken ne yüzümde bir maske ne de elimde bir dezenfektan vardı. Yürüyen merdivenlerden çıkarken bir elim bantta, diğeriyle arkadaşımın koluna girmiştim. İş yerime gitmeden uğradığımız kafede belki beş belki on yere dokunmuş, cüzdanımdan para çıkartıp kasiyere uzatmış, aldığım para üstünü cüzdanıma koymuş ve ellerimi otuz kez dezenfekte etmemiştim. Oğlumsa gittiği anaokulunda birkaç ay sonra korona yüzünden hayatını kaybedecek olan görevlinin elinden tutarak sınıfına gitmiş, onlarca çocukla aynı oyuncakları paylaşmış, öğretmeninin kollarında ağlamış ve gülmüştü. O gün etkinlik merkezime gelen her anneyi öpüp sarılmış, her çocuğu kucağıma alıp oyunlar oynamıştım. Bugün o anları düşündükçe içimi hem özlem hem korku sarıyor. Yeni normallerimizin içinde yer almayan onca şey hem ne kadar güzeldi hem de kadar tehlikeli diye düşünüyorum. Evet bir yılda hayatlarımızda çok fazla şey değişti. Değişmeye de devam edecek. Bu değişim çocuklarımızla geçirdiğimiz zamana da yansıdı. Artık bir sene öncekinden çok daha farklı ebeveynleriz. Zamanı geri alıp yaşananları değiştiremeyeceğimize göre yeni normalimizin içindeki yeni ebeveynliğimizi kabul edip sevmekten başka çaremiz yok. O yüzden gelin bu dönemi birlikte avantaja çevirelim ve çocuklarımızda keyifli etkinlikler yaparak güzel anılar biriktirelim.

Haberin Devamı

HAFTANIN EVDE YAPILACAK ÇOCUK ETKİNLİĞİ ÖNERİSİ

Kalpli ve Kokulu Masa Süsü

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Bu hafta çocuklarımızla yine çok keyifli bir etkinlik yapacağız. Bir elden sarkan bir kalp yapıp onu karton bir bardağa yerleştireceğiz. Ben bardağın içine kahve koydum çünkü kahve kokusunu çok seviyorum ama siz isterseniz güzel kukulu çiçekler veya taşlar da kullanabilirsiniz

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Bir parça kağıt
  • Renkli grapon kağıdı yoksa peçete de kullanabilirsiniz (ben pembe grapon kağıdı kullandım)
  • Bir az tel
  • Bir adet karton bardak veya eski bir cam bardak da kullanabilirsiniz
  • Yapıştırmak için silikon tabancası veya sıvı yapıştırıcı
  • Makas
  • İçine koymak için güzel kokan bir şeyler (ben kahve kullandım)

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

İlk olarak kağıdımızdan iki eşit parça kalp keselim. Grapon kağıtlarımızdan ise küçük parçalar keselim.

Haberin Devamı

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Kalplerimizin üzerine grapon kağıtlarımızı yapıştıracağız. Küçük kareler halinde kestiğiniz grapon kağıtlarını isterseniz bir çubuk yardımıyla kıvırabilirsiniz. Ya da gelişi güzel parçacıklar halinde yapıştırabilirsiniz. İki kalbi de beyaz yeri kalmayacak şekilde grapon kağıtlarıyla doldurun.

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Hazırladığımız iki kalbin ortasına önce telimizi yapıştıralım. Sonra da iki kalbi sırt sırta birbirine yapıştıralım. Böylece üç boyutlu bir kalp elde etmiş olacağız.

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Bardağımızın içini neyle doldurmak istiyorsanız onunla doldurun. Kahve çekirdeği, çekilmiş kahve, renkli taşlar veya kokulu çiçekler kullanabilirsiniz. Sonra da hazırladığımız telin boştaki ucunu bardağa yapıştıralım. Telimizi kıvırıp kalp havadan sarkıyormuş gibi yaptık mı hazırız. Umarım siz de beğenirsiniz.

HAFTANIN ANNE ETKİNLİK ÖNERİSİ

Cevizden Yelkenliler ile Süs Yapımı

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Bu hafta anne etkinliği olarak ceviz kabuklarından mini yelkenliler yapacağız. Onu bahçede bulduğumuz bir ağaç dalına yapıştırarak rüstik bir süs elde edeceğiz

Haberin Devamı

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • Ceviz kabukları
  • Beyaz kağıt
  • Kürdan
  • Ağaç dalı
  • Makas
  • Silikon tabancası

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

İlk olarak kağıtlarımızdan küçük üçgenler ve dikdörtgenler keselim. Kestiğimiz parçaları kürdanlara yapıştırıp yelkenlerimizi oluşturalım.

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Yelkenlerimizi cevizlerimizin içine yapıştıralım. Bol silikon sıkıp kürdanı birkaç saniye tutalım ki dik olarak donabilsinler. Böyle cevizden yelkenlilerimiz hazır olmuş olacak.

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Son olarak cevizlerimizi sokaktan veya bahçeden bulduğumuz bir dalın üzerine yapıştıralım. Ben boyamadım çünkü doğal renklerini çok sevdim. Siz isterseniz boyayıp renklendirebilirsiniz de. Umarım keyifle yapar ve kullanırsınız.

HAFTANIN ÇOCUK KİTABI ÖNERİSİ

Kurt’ın Renkli Montu / Avril McDonald & Tatiana Minina / Hep Kitap

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Çocuklarımız arkadaş edinmeye başlama yaşına geldiğinde hepimizde aynı korku oluşur. Acaba uyum sağlayabilecek mi? Hayatta ona eşlik edecek, destek olacak gerçek ve güvenilir arkadaşları olacak mı? Arkadaşları ona iyi davranacak mı? Ya da o arkadaşlarına iyi davranacak mı? Hepimiz çocukluğumuzda hatta yetişkin hayatımızda bile zorbalarla karşı karşıya geldik. Kalbimizi kıran, bizi korkutan, bize kendimizi yetersiz hissettirmeye çalışan kişiler çıktı hayatımıza. Çocuklarımızda eninde sonunda böyle kişilerle karşılaşacak hatta belki de bazı durumlarda zorbalık yapan onlar olacak. Bu gibi durumlarla karşılaştıklarında onlara doğru yolu gösterebilmek çok önemli. İşte tam da bu yüzden bu hafta size önereceğim kitap hem çocuklarımız hem bizim için çok değerli. Hep Kitap’tan çıkan Avril McDonald’ın yazdığı Kurt’un Renkli Montu adlı kitapta zorbalıkla karşı karşıya kalan kurdun macerasını okuyacaksınız. Kendisiyle dalga geçildikten ve hatta biraz da hırpalandıktan sonra yaşadığı özgüven kaybını ve korkularını göreceksiniz. Bu hikaye size çok tanıdık gelecek. Ama en güzel tarafı çocuğunuz böyle bir durumla karşılaşırsa neler hissedebileceğini, nasıl tepkiler verebileceğini de görmüş olacaksınız. Ve bu tepkilere karşı nasıl önerilerde bulunabileceğinizi yine kitabın kahramanlarından birinden dinleyeceksiniz. Siz zorbalıkla karşı karşıya kalan çocuğunuza tekrar nasıl iyi hissettirebileceğinizi öğrenirken çocuğunuz da böyle bir durumla karşılaşırsa neler yapabileceğini görmüş olacak. Biz kitabı okuduktan sonra oğlumla uzun uzun konuştuk. Kurt’un hissettiklerini, öyle bir durumda kendisi olsa neler yapabileceğini ve daha da güzeli bir gün kendisi başka bir çocuğa böyle hissettirirse bunun ne kadar yanlış olacağını anladık. İçinde bu kadar güzel dersler barındıran bu kitabı hem çocuğunuz hem kendiniz için mutlaka edinmelisiniz diye düşünüyorum. Arkadaş edinme yaşına gelmiş, okul öncesi ve okul çağındaki tüm çocuklara ve ailelerine şiddetle tavsiye ediyorum.

HAFTANIN ANNE / ÇOCUK/ ETKİNLİK SAYFASI ÖNERİSİ

@alevgeziyor/ Eczacı Alev Özkan

Yeni normalimiz içindeki yeni ebeveynliğimiz

Sosyal medyada takip ettiğim bazı insanlar gerçekten çok özel. Birebir tanışmadan bile kendilerini sevdirebiliyorlar. Benim için Alev Özkan o kişilerden biriydi. Onu daha tanımadan sevmiştim. Çok doğal çok gerçek bir kadın ve anne o. Sayfasına her baktığımda iki kızıyla, mesleğiyle ve paylaşımlarıyla içimi ısıtıyor. Sağlık sektöründe çalışan başarılı ve güzeller güzeli bir kadın o. Çocuklarımızın sağlığı için önerdiği her şeyi ilgiyle ve merakla okuyorum. Gezip gördüğü, yaşayıp deneyimlediği her anısından bir şeyler öğreniyor ve keyif alıyorum. Gezileri kadar annelik yolculuğunda da ona eşlik etmek bana keyif veriyor. Alev Özkan’ı uzun zamandır takip ediyorum. Instagram sayfasındaki sıcak ve pozitif enerjiye bayılıyorum. Bir davette yan yana oturduğumuz anda onu bu kadar beğenip sevmemin nedenini çok daha iyi anladım. Çünkü o sayfasında gördüğüm kadar sıcak ve samimi bir insan. Kalbinin güzelliği yaptığı her paylaşıma yansıyor. İşini, ailesini, takipçilerini öyle seviyor, öyle önemsiyor ki başarısı da buradan geliyor. İster başarılı bir eczacının önerileri için, ister gezmeyi seven birinin maceraları için isterseniz de iki çocuklu bir annenin yolculuğuna eşlik etmek için takip edebilirsiniz onu. Eminim siz de benim kadar sevip keyif alacaksınız bu takipten.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder