Sabanur Kıraç - Anne Etkinlikleri Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri
HABERİ PAYLAŞ

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

2020’nin son günündeyiz. Çok zor bir yıldı. Pek çok sınavdan geçtik. Ama sonunda bitti. Bu akşam hep birlikte yeni yılın gelişini kutlayacağız. 2021’e tüm ümitlerimizi ve hayallerimizi bağlayacağız. Pek çoğumuz aynı şeyi dileyecek: “Sağlık, mutluluk ve huzur!” Benim de hem kendimi hem sizler için dileğim bunlar. Hadi gelin bu akşam 2020’de olan tüm olumsuzlukları geri de bırakalım. Keyifli bir masa hazırlayalım ve yepyeni bir sayfa açalım. Bu masada benim de ufak bir tuzum olsun diye size çocuklarınızla yapabileceğiniz yılbaşı temalı sofra süsleri önerileriyle geldim. Umarım beğenirsiniz ve umarım muhteşem bir yıla adım atarasınız!

Haberin Devamı

Haftanın Evde Yapılacak Çocuk Etkinliği Önerisi: Noel Baba Temalı Peçetelik Yapımı

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

Bu akşam yemekler sizden masayı süslemek çocuklarınızdan olsun ne dersiniz? Yeni yıl heyecanını ve etkinliklerini soframıza taşımak için ilk etkinliğimiz tuvalet kağıdı rulolarından noel baba temalı peçetelik yapımı.

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

İhtiyacımız olan malzemeler şöyle:

  • Boş tuvalet kağıdı ruloları
  • Kırmızı, siyah ve gümüş ya da altın rengi keçe veya eva kağıtlar
  • Beyaz yün
  • Yapıştırmak için stick yapıştırıcı veya silikon tabancası
  • Makas

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

İlk olarak tuvalet kağıdı rulolarımızı ortadan kesip küçültelim. Ardından kestiğimiz roluyu kaplayacak kadar kırmızı keçe veya eva keselim. Kemer için ince bir şerit siyah ve tokası içinde küçük bir dikdörtgen keselim. Kemer tokası için kestiğimiz dikdörtgenin ortasından da küçük bir dikdörtgen çıkaralım.

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

Önce tuvalet kağıdı rulomuzu kırmızı ile kaplayalım. Ortasına siyah şeridimizi yapıştıralım. Onun de ortasında kemer tokası için kestiğimiz dikdörtgeni yapıştıralım.

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

Son olarak iki uca da beyaz yünlerimizden şerit halinde yapıştıralım. Ve hazırsınız. Tek yapmanız gereken içlerine peçetelerinizi geçirmek. Umarım beğenmişsinizdir.

Haftanın Anne Etkinlikleri Önerisi: Yılbaşı Temalı Bardak Altlığı Yapımı

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

Bu akşam kadehlerimizi yeni bir yılın gelişine, sağlık, mutluluk ve huzura kaldıracağız. Bu güzel dileklerinizin gerçek olması ümidiyle kadehlerinize şık ama yapması kolay bir süs önerim var.

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

İhtiyacınız olan malzemeler:

  • 1 parça karton
  • Üzerini kaplamak için istediğiniz renk eva kağıt
  • Makas
  • Süslemek için yeni yıl temalı ufak süsler
  • Beyaz yün veya ponpon yoksa pamuk
  • Silikon tabancası

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

İlk olarak kartonumuzdan kullanacağınız bardağın altından 1 cm daha büyük olacak şekilde karton daireler kesin. Evadan keseceğiniz dairler bu karton dairelerden yarım cm daha büyük olsun. Eva dairlerinizin ortasından X şeklinde çizgiler kesin. Ve evalarınızı kartonlarınıza yapıştırın.

Haberin Devamı

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

Dairelerimizin etrafını beyaz yünle kaplayıp kar efekti vereceğiz. Beyaz yününüz yoksa ponpon veya pamuk kullanabilirsiniz. Ardından bir kenarına istediğiniz süsleri yapıştırın.

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

İşte hazırsınız. Bardaklarınızı X şeklinde kestiğimiz yerden geçirerek yılbaşı temalı altlıklarımıza yerleştirebilirsiniz. Muhteşem bir gece ve tüm dileklerinizin kabul olduğu bir yıl dilerim!

Haftanın Çocuk Kitabı Önerisi: Oli – Mutluluğu Arayan Bir Ahtapotun Hikayesi / Naz Elkorek & Gizem Darendelioğlu / Yapı Kredi Yayınları

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

İçinde bulunduğumuz zaman pek çoğumuzu korkunç bir sarmalın içine soktu. Aldığımız kötü haberler, sürekli evde oluşumuz, özgürlüğümüzün ister istemez kısıtlanması hepimizi biraz bunalttı. Belki de mutlu olmak için ihtiyacımız olan her şeye sahip olmamıza rağmen yine de mutlu olamadığımız bir dönemdeyiz. Peki mutluluk neydi? Neredeydi? Hepimiz, bazen çocuğumuzun kıkır kıkır gülmesinde, bazen sevdiğimiz bir lokma yemekte, bazen de keyifle yaptığımız bir etkinlikte mutluluğu bulabildiğimizi unuttuk. Aslında mutlu olmak için ihtiyacımız olan her şey gözlerimizin önünde. Ama biz yine de onu aramaya devam ediyoruz değil mi? İşte bu durum bazen çocuklarımız için de birebir aynı. Onlarla ne kadar oynasak da, istediği oyuncakları alsak da, izlemek istediği şeyleri izlemelerine izin versek de günün sonunda ufak ya da büyük krizlerle karşılaşabiliyoruz. Halbuki onlara da kendimize de mutlu olmak için ihtiyacımız olan her şeye sahip olduğumuzu anlatabiliriz. Nasıl mı? Naz Elkorek’in yazdığı ve Gizem Darendelioğlu’nun çizdiği Oli – Mutluluğu Arayan Bir Ahtapotun Hikayesi adlı kitap bunu başarabilmemizin en güzel yollarından biri. Hem çocuklarımıza hem kendimize mutluluğun ne olduğunu ve ona ne kadar kolay ulaşabileceğimizi hatırlatmak ve anlatmak için harika bir kitap bu. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan bu kitabın ana karakteri ahtapot Oli hepimiz gibi mutluluğu arıyor. Etrafındakileri neyin mutlu ettiğini gözlemliyor, sevdiklerine soruyor kısacası her yerde mutluluğu arıyor. Ve sonunda buluyor. Bu muhteşem mesajı çocuklarımıza ve kendimize hatırlatmak için daha iyi bir kitap olduğunu sanmıyorum. Tüm çocuklara ve hatta yetişkinlere şiddetle tavsiye ediyorum!.

Haberin Devamı

Haftanın Anne/ Çocuk / Etkinlik Sayfası Önerisi: @anlatan.anne/ Nalan Gökalp

Yılın son etkinliği: Yılbaşı temalı sofra süsleri

Bu dönemde takip etmeyi en çok sevdiğim sayfalardan biri kesinlikle Instagram’daki @anlatan.anne hesabı. Nalan Gökalp’e ait olan bu sayfayı bu kadar sevmemin sebebi aradığım ve ihtiyacım olan her şeyi bu sayfada bulabilmem. Nalan Gökalp hem bir anne hem bir öğretmen hem de bizden biri. Bu dönemi en keyifli şekilde geçirmemiz için sunduğu etkinlik önerileri, uzaktan eğitimle savaşan herkesi hem bir anne hem de bir eğitimci olarak anlaması, yaptığı harika içerikli paylaşım ve yayınlarla her annenin takip etmeye bayılacağı bir sayfa onunki. Onun önerdiği etkinlikler sadece eğlenceli değil aynı zamanda çocuğunuzun gelişimi için de çok faydalı. Çocuklarımızın yaşadığı zorluklardan, onların okul hayatını kolaylaştıracak önerilere kadar birbirinden değerli onlarca öneri ve içerik bu sayfada var. Eğer hala takip etmiyorsanız takip etmenizi şiddetle öneririm. Anlatan Anne; hem pozitif iletişimiyle size çok şey katacak hem de enerjisiyle içinizi ısıtacak.

https://www.instagram.com/anlatan.anne

Sıradaki haber yükleniyor...
holder