Sabanur Kıraç Aldatmanın ve aldatılmanın insana öğrettiği 8 ders
HABERİ PAYLAŞ

Aldatmanın ve aldatılmanın insana öğrettiği 8 ders

Haberin Devamı

İnanmayacaksınız ama bugüne kadar yaşadığım ilişkilerde başıma gelen en iyi şey aldatılmamdı. Hayata ve kendime karşı gözlerim açıldı. Artık hiçbir zaman aynı hataları yapmayacağım. En azından yapmamaya çalışacağım. Öteki taraftan beni aldatan ve yakalanan kişinin de hayatının sonsuza kadar değiştiğine eminim. Çünkü bir ilişkide olabilecek en iğrenç şeylerden biri olan aldatma iki tarafa da önemli dersler verir. İşte aldatmanın ve aldatılmanın insana öğrettiği 8 ders...

1- Eninde sonunda yakalanır
Çekirge bir zıplar, iki zıplar, üçüncüde mutlaka yakalanır. Çünkü aldatan insan yakalanmadıkça rahatlamaya, rahatladıkça hata yapmaya başlar. Ve en önemlisi de aldatılan insan her zaman içten içe aldatıldığını hisseder. Kimi bununla hemen yüzleşir kimi biraz inkar eder ve sonra kabullenir. Ama bir kez insanın içine şüphe düştü mü, gerçekler ortaya çıkana kadar ortam gerilir. O yüzden aldatan ve aldatılan herkes iyi bilir, aldatan eninde sonunda açık verir!



2- Hiçbir zaman bir kereyle kalmaz
Aldatmayı bir nevi heyecan olarak gören insanlar var etrafta. Gizli saklı bir şeyler yapıyor olmak, her an yakalanabilme korkusu ve yeni bir ten insana yaşadığını hissettirebilir. Bir kere aldatan ve yakalanmayan kişi her ne kadar kendine “Bir daha asla” diye söz verse de eninde sonunda tekrar aldatır. Bu bakıma aldatmak bir tür uyuşturucu gibidir. İstediğiniz zamana bırakabileceğinizi sanırsınız ama bırakmak isteseniz de bazen o sizi bırakmaz.



3- Yakalanana kadar devam eder
Bir daha yapmayacağına, yakalanmadan o yasak ilişkiyi bitireceğine söz veren hiç kimse de bugüne kadar başarılı olamadı maalesef. Aldatan kişiyi durduran tek şey yakalanmak oldu hep. (Bazen o bile yeterli olmadı gerçi!) Yakalanıp affedilen kişi “Nasılsa bir kez yırttım yine yırtarım” duygusuyla tekrar tekrar aldattı karşısındakini. Kimi içinse yakalanmak ara vermek ya da eş değiştirmek demek oldu. Kısacası hiç kimse aldatmanın sonuçlarına katlanmadan bu işten yırtamadı...



4- Öteki kadın/adam olmaya meraklı birileri her zaman vardır
Ortalık o kadar kötü ki! Artık etik değerleri olan insan sayısı git gide azalıyor. Evlilerin ve sevgilisi olanların bazılarına daha çekici geldiği bir dünyaya doğru gidiyoruz. “Ama onun sevgilisi var” tepkisine “Olsun ayırırız” diyen birileri her zaman var. Bu da ne yazık ki aldatmaya meyilli olanları baştan çıkaracak insanların artması demek. “Benimkini kim ne yapsın” demeyin, her kör satıcının bir hatta birden çok topal alıcısı var.



5- Değmez
Aldatan ve yakalanan insan günün sonunda o heyecanın veya anlık tutkunun elindekini kaybetmeye değmediğini anlar. Aldatılan ise bir süre sonra karşı taraf için döktüğü gözyaşlarının ona değmeyeceğini kavrar. Sonuçta ne aldatan ne aldatılan ne de aldatmaya neden olan kazanır. Kısacası değmez!



6- İç güdülerinize güvenmelisiniz
Aldatıldığınızı hissediyorsanız kuvvetle muhtemelen ya aldatılıyorsunuzdur ya da aldatılmak üzeresinizdir. Hislerinize güvenin! Kanıta ihtiyacınız yok. Sevgilinizi iyi tanıyorsunuz, ruh ve davranış değişimlerini en iyi siz gözlemlersiniz. Paranoyaya bağlayın demiyorum ama hissediyorsanız iç güdülerinize güvenin. Aldatılan her insan “Aslında hissetmiştim” cümlesini mutlaka kurar unutmayın.



7- Konu aşk değil
Sizi aldatan kişi artık size aşık olmadığı ya da başkasına aşık olduğu için sizi aldatmadı. Konu aldatma olunca sebep çoğunlukla aşk değil maalesef. Keşke öyle olsa. “Aşık olmuş, yapacak bir şey yok” deseniz. Konu aldatma olduğunda sebep çoğunlukla yasak meyvenin cazip gelmesi. Hem zaten konu başkasına aşık olmak olsaydı hem sizi hem karşı tarafı elinde tutmaya çalışmazdı. Usul usul sizden ayrılır aşkının peşinde koşardı.



8- “Sorun sende değil bende!”

Bu sözün her seferinde doğru olduğu tek konu aldatma. Bir insan aldatıyorsa bu tamamen kendiyle ilgili bir durumdur. Kendi istekleri, arzuları, yaramazlıkları ve ahlakıyla ilgilidir. Sorunu kendinizde aramayın. Kendinizi suçlamayın! Eğer birden fazla aldatan sevgiliniz olduysa kendinize sadece neden hep aynı tip insanları çekici bulduğunuzu sorun. Hatta mümkünse bir uzmana danışın. Bu tercihlerinizin altından takıldığınız bir derdiniz çıkabilir.

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder