Sabanur Kıraç Ayrılık acısıyla baş etmek için yapılabileceğin en iyi 10 şey
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılık acısıyla baş etmek için yapılabileceğin en iyi 10 şey

Öyle ya da böyle bir ilişkin daha bitti. Üzgün belki biraz da kırgınsın. Hakkındır. Ama sakın bunalıma girme çünkü değmez! Bırak eski sevgiline ve kalp kırıklıklarına saplanıp kalmayı, gidenle gidemiyorsan kalıp kendin için savaşmaya başla!

Biliyorum söylemesi kolay. Belki acını dindiremem ama ayrılık acısıyla baş edebilmen için sana birkaç öneride bulunabilirim... Aşağıdaki maddeleri yavaş yavaş uygulamaya başla. Çok daha iyi hissedeceksin ve şunu sakın unutma yakında çok ama çok “iyi” olacaksın!

Haberin Devamı



1- Eski sevgilinin ne yaptığını, nereye gittiğini takip etme
Bırak ne yaparsa yapsın. Artık onun hakkında haber almaya çalışma. Kiminle nereye gitmiş, ne giymiş, ne yemiş, ne yazmış umursama. Hatta mümkünse bu haberleri sana getirenlerden de bir süre uzak dur. Çünkü her ne kadar içten içe bu haberleri almak istesen de onun yaptıklarını öğrenmenin sana hiç bir yararı yok. Aksine unutmanı engeller.

2- Sosyal medyadan izlerini sil

Hemen Facebook’ta ne kadar beraber çekilmiş fotoğrafınız varsa sil. Silemediklerinden de etiketini kaldır. Ha bu arada “ilişki durumu”nu değiştirmeyi de unutma! Hatta bana sorarsan eski sevgilini bir güzel blockla ki ne gönderileri ne de fotoğrafları düşmesin sayfana.

3- Onu hatırlatan şeylerden kurtul
Biraz acı verse de neyi var neyi yoksa topla ve bir an önce ona postala. Evine gelmek için hiçbir bahanesi kalmasın. Ama asıl önemlisi senin de “Acaba bunu almak için gelir mi” gibi bir umudun kalmasın. Bak gör evdeki tüm izlerini sildikten sonra evini daha çok seveceksin. Sana onu hatırlatacak ne kadar az şey olursa o kadar iyi! Tabii bu arada aynı şekilde telefonunu da temizlemeyi unutma!

4- Kendinle ilgilen

Hadi kalk ve dışarı çık. Kendine güzel ve yeni bir şeyler al. Masaja git, kuaföre git, bakıma git. Biraz kendinle ilgilen. Kendine iyi bak. Sakın kendini salma. Kendin için bir şeyler yaptıkça kendini daha iyi hissedeceksin, sana söz veriyorum!



5- Sosyalleş
Böyle bir zamanda her şeyden çok arkadaşlarına ve ailene sarıl. Sakın yalnız kalma. Çık gez, eğlen ama kimseye nispet olsun diye değil kendin için. İlk başta içinden gelmese de zorla kendini. Sakın kendini eve kapatma. Bunalıma girmenin kimseye faydası olmaz unutma!

6- Sevdiğin şeyleri yap
Sevgilinleyken yapmaya zaman bulamadığın şeyleri yap. Mesela hobilerine geri dön. Sana zevk veren, aklını meşgul eden ne varsa onunla ilgilen. Okumayı ertelediğin kitapları oku, izlemek istediğin ama o istemediği için izleyemediğin filmleri ve dizileri seyret.

7- Kendini işe ver
Biraz işine odaklanmayı dene. Başarı seni hem mutlu edecek hem de canlı hissettirecek. En önemlisi de aklını meşgul edecek. Belli mi olur bir bakarsın terfi bile alırsın!

8- Kendine yeni hedefler belirle

Mesela zayıfla, ya da vücut yap. Evini veya işini değiştir. Bir derneğe katıl. Sigarayı bırak. Ne biliyim işte aklına ne geliyorsa o konu hakkında gerçekçi hedefler koy kendine. Hedeflerine ulaştıkça daha mutlu olduğunu göreceksin!

Haberin Devamı



9- Kurban rolünden çık

“Bunlar da mı başıma gelecekti? Ben mutlu olmayı hak etmiyor muyum? Hayatımın sonuna kadar yalnız ve mutsuz olacağım” gibi kendine acıyan ve kendini kurban gibi gösteren düşünce tarzından artık kurtul. Ne ilk ne son terk edilen sen değilsin. Her şeyin bir nedeni var. Belki de seni çok daha iyi şeyler bekliyor! O yüzden bir an önce silkelen ve kendine gel!

10- Yeni sevgili için acele etm
e
Biliyorum “Çivi çiviyi söker” diyen çok etrafında. Ama acele etme. Önce biraz kendinle kal. Ne istediğine karar ver! Acını yaşamadan, eski sevgilini unutmadan yeni bir ilişkiye başlarsan hem karşındakini hem de kendini boşu boşuna üzersin. Sabırlı ol. Doğru zaman geldiğinde anlayacaksın...

Şu anda öyle hissetmiyor olabilirsin ama bu ayrılık sana çok iyi gelecek. Bu acılardan güçlenerek ve yepyeni biri olarak çıkacaksın. Kendine biraz zaman tanı. Ani kararlar verme. Bu ayrılığı bir avantaja çevir ve hayatını şekle sok. Sen mutlu ve meşgul oldukça yeni aşklar kendiliğinden gelecek!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder