Sabanur Kıraç En etkili eski sevgiliyi geri kazanma yolları
HABERİ PAYLAŞ

En etkili eski sevgiliyi geri kazanma yolları

Haberin Devamı

Biten ilişkinin ardından acı çekiyorsan, hala seviyor ve özlüyorsan aslında o ilişki bitmemiştir. En azından senin için bitmemiştir! O zaman ne duruyorsun? Aradan daha fazla zaman geçmeden onu geri kazanmaya çalış. Ama bunu “Hastanedeyim yetiş” gibi saçma numaralarla yapma!

Önce bir düşün, sevgilin seni neden terk etti? En önemli soru budur aslında. Sebebi anlık bir sinir mi? Ayların birikimi mi? Senin yaptığın bir hata mı? Yoksa sevgisizlik mi? Eğer ayrılık sebebiniz senin düzeltebileceğin, fark yaratabileceğin bir konuysa hiç durma bu yazıyı oku ve onu bir an önce geri kazan!

Hatanı kabul et

Eğer ortada bir ayrılık varsa ve barışmak isteyen taraf sensen büyük ihtimalle ayrılığın nedeni de sensindir. Sebep ne olursa olsun hatanı kabul et. Konuyla ilgili hala haklı olduğunu kanıtlamaya çalışma. Onun neye takıldığını, kırıldığını iyi anla ki özrünü bu konular çerçevesinde gerçekleştirebil. Sadece hatanı kabul etmekle de kalma onu tekrarlamayacağını da sevgiline inandır!



Onu suçlama!

Sevgilinle barışmaya çalışırken “Ama sen de” ile başlayan cümlelerden uzak dur. Bu onun savunmaya geçmesine sebep olacaktır. Ne yaparsan yap kendi hataların üzerine odaklan. Onunkilerden bahsetme bile. Zaten kızgın ve savunmada olan birini yumuşatman gerektiğini unutma. Eğer onun bir davranışı ve sana hissettirdikleri nedeniyle yanlış bir şey yaptıysan konuyu “Sen böyle yaptın” diyerek değil “Ben böyle hissettim” diyerek anlat.



Değiştiğini, değişebileceğini göster

Ona değiştiğini söyleme, değiştiğini göster. Üstelik sadece bir anlığına değil gerçekten ve sonsuza kadar değiştiğini hissettir. Örneğin onu dinlemediğinden şikayet ediyorsa, sus ve dinle! Tartışmalarda bağırmandan bıktıysa, sesini yükseltme!



Yavaştan al

Bir anda her şeyin eskisi gibi olmasını bekleme. Ona biraz zaman tanı. Bu ayrılığı bir fırsata çevir ve sevgilinle tekrar flört etmeye başla. Tıpkı ilişkinizin başlarında olduğu gibi... Seni bir anda ve sonsuza kadar affetmesini bekleme. Eğer seni affeder veya sana bir şans verirse bu şansı iyi değerlendir. Ona “Sen değiştin, eskiden böyle değildin” gibi cümleler yaklaşma.



Arkadaşlarından destek al

Sevgilinin arkadaşları her koşulda senin en büyük hazinendir. Sevgilin sana hiç anlatmadığı duygularını, isteklerini ve sorunlarını arkadaşlarına anlatır. O yüzden o arkadaşlarla ne kadar iyi geçinirsen sevgilini geri kazanman o kadar muhtemeldir. Öncelikle onlara ne kadar aşık ve pişman olduğunu anlat. Anlat ki sana güvensin ve insanlar. Unutma sevgilini en iyi ikna edebilecek kişiler onlar. Hem gereken bilgiyi (sevgilinin senden tam olarak ne beklediği gibi) onlardan alabilirsin hem de sen ortalarda yokken senin hakkında iyi şeyler söylemesi için onlara güvenebilirsin!



İyi görün, hem de çok iyi görün!

Sevgilinin karşısına çıktığında mutlaka iyi görün! Sana baktığında dağılmış, bunalımda ve pespaye birini görmesin. Her ne kadar sevgilinin acıyıp seni geri almasını istiyor olsan da ona acınacak bir dış görünüş gösterme. Onun yerine karşısında en güzel halinle ol ki sana baktığında aşkını, sevgisini hatırlasın.



Ona sevdiği kişi olduğunu hatırlat

Sevgilinin sende en çok neyi sevdiğini senden iyi kimse bilemez. O noktalara yoğunlaş. Ona sevdiği kişi olduğunu hatırlat. Sana baktığında o özelliklerini görsün. Böylece ona beraber olmanız gerektiğini, birbirinizi sevdiğinizi anlattığında sana karşı çıkamaz.



Onu hala sevdiğini ve özlediğini söyle

Sevgilinle mümkünse yüz yüze gelmeye çalış. Önce ona nasıl olduğunu, hayatını sor. Ortamı biraz yumuşat. Ve ardından onu hala ne kadar çok sevdiğini ve onu geri istediğini söyle. Söyle ama bunu tüm kalbinle yap! Ondan sonra da sevgilinin yüzündeki ifadeye bak. Eğer yumuşamayı veya gülümsemeyi görebiliyorsan bil ki hala ümidin var. Hemen elini tut ve onun nelerini özlediğini saymaya başla!



Ona nasıl hissettiğini anlat

Eğer onu sevdiğini söylediğinde beklediğin tepkiyi alamadıysan konuşmayı biraz daha derinleştir. Ona tam olarak neler hissettiğini anlat. Bu süreç içinde ne yaparsan yap onu suçlama! Tamamen kendine ve kendi duygularına yoğunlaş. O anda seni dinlemiyor gibi gelse de söylediklerini daha sonra düşünecektir.



Hediyelerle gitme!

Eğer büyük ve ciddi bir ayrılık yaşamışsanız hediyeler çözüm olmayacaktır. Ne yaparsan yap önce sorunu çöz ve tekrarlanmayacağını göster. Unutma aşkınızı parayla satın alamayacağın gibi yüzükle veya evlilik teklifiyle de satın alamazsın. Ona illa ki bir hediye almak istiyorsa durma al ama o hediyeyi barışmadan verme!

İşin özünde bu taktikleri doğru uygulamana rağmen karşında inatçı ve hiçbir koşulda geri adım atmayan biri varsa geriye sadece iki seçenek kalır. Ya onu unutacaksın ya da kendini geri çekip onun sana gelmesini bekleyeceksin. Ama bunları yapmadan önce sana düşen her şeyi yaptığından emin ol ki için rahat etsin. “Şunu yapsaydım hala birlikte olur muyduk” şüphesi içinde kalmasın. Ondan sonra zaten gerçekten beraber olmanız gerekiyorsa olursunuz, gerekmiyorsa da ayrılmanız ikinizin de hayrına olmuştur!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder