Sabanur Kıraç Her kadının bilmesi gereken 15 şey
HABERİ PAYLAŞ

Her kadının bilmesi gereken 15 şey

Kadın olmanın belirli sorumlulukları ve ayrıcalıkları olduğunu kimse yadsıyamaz. İster 20’lerinde ol, ister 30’larında ya da 40’larında kadınsan mutlaka bilmen gereken bazı şeyler vardır. Bunları bilmen hayattan istediklerini alabilmen, mutlu ve sağlıklı olabilmen için önemlidir. O yüzden her şeyden önce kadınlığını bilmeli ve ona sahip çıkmalısın. Ondan sonra da aşağıdaki maddeleri hiç aklından çıkarmamalısın!

1- Periyodik jinekolojik muayene olman gerektiğini
Yılda bir kez jinekolojik olarak kontrolden geçmeli ve smear testi yaptırmalısın. Bu test rahim ağzında kötü huylu bir hastalık olup olmadığını anlamanı sağlar. Ayrıca memelerini herhangi bir şişlik veya anormallik olup olmadığını anlamak için düzenli kontrol etmelisin. Unutma konu ne olursa olsun, kulağa ne kadar garip veya utanç verici gelirse gelsin seni rahatsız eden veya normal olmayan bir şey varsa mutlaka bir doktora danışmalısın.

2- Çocuk sahibi olmak istememe hakkına sahip olduğunu

Çocuk sahibi olmak istememek, istemek kadar normaldir. Eğer anne olmaya hazır değilsen veya hiçbir zaman hazır olmayacağını düşünüyorsan bil ki yalnız değilsin. Dünyada yüzbinlerce kadın seninle aynı fikirde ve bunda garipsenecek hiçbir şey yok.

Haberin Devamı



3- Seks için hazır değilsen mecbur olmadığını

Ne zaman ve kiminle seks yapacağına sen karar verirsin. İlişkinin ne kadar zamandır sürdüğü veya ne kadar ciddi olduğunuz hiçbir şeyi değiştirmez. Eğer hazır değilsen hayır diyebilirsin ve demelisin de!

4- Sevişmekten keyif alabileceğini, sevişmeyi isteyebileceğini
Sadece erkeklerin cinsel arzuları veya dürtüleri yoktur, kadınlar da benzer istekleri duyabilirler. Arzularının ve/veya fantezilerinin olması çok normal ve bu senin en doğal hakkın.

5- Seviştikten sonra mutlaka çişini yapman gerektiğini

Seks sonrası çişini yapmak bazı bakterileri uterusundan atmana yardımcı olacaktır. Ayrıca seviştikten sonra suyla genital bölgeni temizlemen idrar yolu iltihaplanmalarına karşı yardımcı olacaktır.

6- Sutyen seçiminin memelerinin geleceğini belirleyeceğini

Doğru sutyen seçimi memelerinin sarkmasını büyük ölçüde engeller. Yanlış sutyen ise memelerinin yapısını bozabilir! Kaç beden sutyen giydiğini hala bilmiyorsan veya emin değilsen prestijli bir iç çamaşırı dükkanına gidip satış danışmanından yardım alabilirsin.

Haberin Devamı



7- Vücudunun normal olduğunu

Her kadın vücuduyla ilgili bazı güvensizlikler yaşar. Bize güzel olduğu şartlanmış Barbie siluetlerine sahip olmak zorunda değilsin. Hiç kimsenin bacakları, kalçaları, memeleri, vajinası veya kolları birbirine benzemek zorunda değil. İnan bana vücudunun her yanı normal!

8- Yanlış biriyle olmaktansa yalnız olmanın daha iyi olduğunu

Bugün sırf yalnız kalmamak için yanlış ilişkiler içine hapsolmuş binlerce insan var. Sen onlardan biri olmak zorunda değilsin. Mutlu olmak için bir erkeğe ya da ilişkiye ihtiyacın yok. Doğru kişi karşına çıkana kadar yalnız ve mutlu olabilirsin!

9- Tamir işlerini halletmesi için eski sevgilinin değil tamircinin çağrılması gerektiğini
Evde bazı işleri evin erkeği yapar şartlamasından kurtul. Sırf musluk su akıtıyor diye hemen eski sevgilini arama. Evde bir şeyler yanlış gidiyorsa tamirciyi, kalbinde bir şeyler yanlış gidiyorsa o zaman eski sevgilini ara!

10- Tekrar tekrar sevebileceğini
Her kadın uzun soluklu bir ilişkiden çıktıktan sonra bir daha asla sevemeyeceğini ve hatta sevilemeyeceğini düşünür. Ama elbette ki bu doğru değildir. Doğru insanı bulana kadar tekrar tekrar sevecek ve sevileceksin. Sadece biraz sabırlı olmalısın.

Haberin Devamı



11- Gardırobunda en azından bir tane şık ve sad
e bir siyah elbise, iyi bir beyaz gömlek ve formal bir siyah ceket olması gerektiğini
Siyah, mini ve şık bir elbise neredeyse her türlü daveti kurtarabilir. Ne giyeceğini bilemediğin pek çok ortam için uygundur. İyi ve kaliteli bir beyaz gömlek ise kotun üzerinde bile seni asil gösterebilir. Siyah ceket ise işle ilgili herhangi bir durumda hayat kurtaracaktır.

12- Mutlaka korunman gerektiğini
“Bir kerecikten bir şey olmaz, zaten içine boşalmayacağım, hastalığın yeni bitti korkma” gibi bahanelere asla kanma. Hamile kalmaktan korkmuyorsan bile hastalık kapmaktan her zaman kork!

13- Kimseyi değiştirmeye çalışmamayı

Ne kadar akıllı ve becerikli olursan ol kimseyi değiştiremeyeceğini kabul et. Eğer karşındaki insanı olduğu gibi sevmiyorsan ona bir proje gibi bakma. Çünkü hayal kırıklığına uğrarsın. Unutma kimseyi değiştiremezsin!

14- Hayır demeyi, mutsuz işini bırakmayı, sevmediğin adamı terk edebilmeyi ve arkadaşına dürüst olmayı

Asla “hayır diyemeyen” o insanlardan olma. Yapmak istemediğin bir şeyi sırf kibarlıktan yapma! İşinden memnun değilsen ve daha iyisini bulabileceğine inanıyorsan sırf istifa etmekten çekindiğin için kendine eziyet etme. Ve eğer ilişkin kötü gidiyorsa, ayrılık konuşması zor ve sancılı geçecek diye erteleme. İstemediğin durumlardan kendini kurtarabilmeyi öğrenmelisin! Ve bunu bir an önce yapmalısın!



15- Suçun olmayan bir konuda özür dilememeyi

Genetik olarak “Kadın dediğin alttan alır” cümlesiyle kodlanmışız. Evet yeri geldiğinde alttan alabilmelisin ama her zaman değil. Çünkü eğer suçlu olmadığın her koşulda alttan alır ve özür dilersen karşındakiler seni ezmeye ve duygularını suiistimal etmeye başlayacaktır. O yüzden haksız olduğun her zaman özür dile ama olmadığın zamanlar hakkını savun!

Bunları ne kadar çabuk öğrenirsen o kadar mutlu olursun. Unutma yaşın kaç olursa olsun kadınsan her şeyin en iyisine layıksın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder