Sabanur Kıraç İlişkinizi bitirebilecek 10 ölümcül Facebook günahı
HABERİ PAYLAŞ

İlişkinizi bitirebilecek 10 ölümcül Facebook günahı

Haberin Devamı

Sosyal medya belası hayatlarımıza girdiğinden beri ne onlarla mutluyuz ne onlarsız! Bugün Facebook sebebiyle boşananların veya sevgilisinden ayrılanların sayısı, onun aracılığıyla sevgilisiyle tanışanları geçmiş durumda. Yani ilişki kurmak yerine bozmakta daha başarılı Facebook artık. Tabii burada suç Face’de değil onu yanlış kullanan çiftlerde. Eğer siz de Facebook sevgilinizle aranıza girmesin istiyorsanız aşağıdaki maddelere dikkat etseniz iyi olur!

1- Eksi sevgilinin fotoğraflarını beğenmek/onlara yorum yapmak

Kimsenin kimseden eski sevgililerini silmesini istemeye hakkı yok. Biten bitmiştir önemli olan mevcut sevgilidir. Amaaaa! Her şeyin de bir sınırı var! Eski sevgilinizle hala arkadaş olabilirsiniz ama bu onunla Facebook ilişkinizi devam ettirebileceğiniz anlamına gelmez. Yani onun fotoğraflarını beğenmek, sulu ya da övgü dolu yorumlar yapmak, şakalaşmak gibi gereksiz ve sonu mutlaka kavgayla bitecek hareketlerden uzak durun.



2- Sizden hoşlanan ya da sizin hoşlandığınız biriyle mesajlaşmak

Eski yeni, ufak ya da büyük hiç fark etmez. Bir zamanlar aranızda bir şey geçtiyse, ona karşı hisleriniz varsa ya da onun size karşı hisleri olduğunu düşünüyorsanız o kişiyle Facebook kankası olamazsınız, olmamalısınız! Size mesajlar atıyorsa öncelikle saygılı ama resmi cevaplarla konuşmayı sonlandırmaya çalışın. Sevgilinizle ilgili göndermeler yapın. Hala sululuğa devam ediyorsa ona açıkça ilgilenmediğinizi söyleyin veya onu arkadaşlarınız arasından çıkarın. Sanal ortamda flörtöz olmak çok kolay. İpin ucu siz daha farkında olmadan kaçabilir. Böyle saçma, gereksiz ve ufak bir şey için sevgilinizin güvenini kaybetmek istemezsiniz değil mi?



3- Fotoğraflarınızın altına sulu şeyler yazan kişileri engellememek

Paylaşımlarınızın ya da fotoğraflarınızın altına yapılan ilk sulu yorumda sizin suçunuz yoktur ama aynı kişi tarafından yapılan ikinci yorumdan sonrasında siz de en az yorum yapan kadar suçlu olursunuz. Bu tip kişilere en baştan tepkinizi koymazsanız daha sonra yapacaklarının kontrol edemeyeceğiniz noktalara gelmeleri an meselesidir. Böyle bir arkadaşınız, eski sevgiliniz ya da takıntınız varsa önce o kişiye özelden kibarca böyle şeyler yazmamasını sevgilinizin rahatsız olduğunu söyleyin, hala devam ediyorsa da çekinmeden engelleyin!



4- Facebook durumu üzerinden sevgiliye gönderme yapmak
Kol kırılır yen içinde kalır! Evde ne yaşarsanız yaşayın bunu Facebook’a aktarmayın! Kimsenin aranızdaki soruları bilmesine ya da buna yorum yapmasına ihtiyacınız yok. Eğer sevgilinize söylemek istediğiniz bir şey varsa bunu ona söyleyin, sadece ona!



5- Facebook üzerinden laf sokmak

Sevgilinizin duvarında ya da fotoğraflarının altında onunla aranızda kalması gereken konuları tartışmayın! İkinizin arasındaki sorunları başkalarının katılımına da açmayın. Seyirciye ya da yancıya ihtiyacınız yok. İlişki içerisinde fikri önemli olan sadece iki kişi var onlar da siz ve sevgiliniz! Başka kimseyi özelinize karıştırmayın!



6- Eski sevgiliyle çekilmiş fotoğrafları silmemek
Hadi ama! Ne kadar güzel veya yakışıklı çıktığınızın önemi yok! Eski sevgilinizle gurur duymanız ya da hava yapmaya çalışmanız da kabul edilemez! Eğer yeni bir ilişkiniz varsa ona saygı göstermeli ve eskisiyle olan fotoğraflarınızı kaldırmalısınız! Eğer fotoğrafları başkaları yüklediyse onlardan silmelerini rica edebilir ya da kısaca kendi etiketinizi kaldırabilirsiniz!



7- Sevgilinizin Facebook’unu kendi Facebook’unuz gibi kullanmak
Birbirinizin şifrelerini biliyor olabilirsiniz, birbirinize güveniniz de sonsuz olabilir ama bu birbirinizin Facebook’unu kullanma hakkını vermez size! Onun adıyla gönderiler paylaşmak ya da yorumlar yapmaktan vazgeçin. Herkes kendi hesabını kullansın!



8- Sevgilinizin durumuna ya da fotoğrafına yorum yapan birine cevap vermek
Her ne kadar tüm varlığınızla “O benim sevgilim, uzak dur” demek isteseniz de sevgilinize yorum yapan kişilere uygun cevabı siz değil o vermeli. O yüzden yapılan yorumda sizden bahsedilmediyse ya da sizi etiketlemedilerse konuşmaya girmeyin. Bu hakkı kendinizde görmeyin! O yorum sevgilinize yapıldı, buna saygı gösterin.



9- Özel fotoğraflarınızı paylaşmak
Seksi fotoğraflarınızı, özel anlarınızı, öpüşmelerinizi ya da sevişmelerinizi kendinize saklayın! Ne kadar sanatsal ya da güzel görünseler de onlar sadece ikinizin arasında kalması gerek! Buna bikinili fotoğraflarınız da, kaslarınızı gösterenler de, insanı heyecanlandıranlar da dahil!



10- Facebook’a sevgilinizden fazla zaman ayırmak!

Telefon elinize yapışmış, gözünüz sürekli kim ne post etmiş, kim ne yorum yapmış, fotoğraflarını kaç beğeni toplamış peşinde olursa sanal hayatınız gerçek hayatınızı baltalamaya başlayabilir. Sevgilinizle sohbet etmek yerine Facebook sayfanızı güncellemeyi seçtiğiniz her an ilişkinize vurduğunuz yeni bir darbe! Bunu unutmayın ve sanalda olanı sanalda bırakıp karşınızdaki kişiye vakit ayırın!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder