Sabanur Kıraç Kadınların eş seçerken dikkate aldığı 10 özellik
HABERİ PAYLAŞ

Kadınların eş seçerken dikkate aldığı 10 özellik

Konu ilişkiler olduğu zaman seçici olan genelde kadındır. Ne de olsa erkeği “içine” alacak, onu ilişkiye kabul edecek olan odur. Erkekse genelde Cem Yılmaz’ın da dediği gibi farklı bir organı ve onun yaverleri tarafından yönetilir. Yani ilk bakışta bir kadında aradığı ilk şey cinsel çekimdir. Kadınsa sevgilisini de eşini de ve hatta tek gecelik ilişkisini bile birden farklı kriterden geçirerek seçer.

“Bu kriterler nedir” diye sorarsanız öncelikle şunu bilmelisiniz ki her kadın biraz yalan söyler bu konuda. “Bir erkekte seni ne çeker” diye sorduğunuzda hemen “Karakteri, kalbinin güzelliği, beni güldürmesi” gibi birkaç bahane uyduruverirler. Ama işin gerçeği bu olsaydı şu anda düz duvara tırmanan tüm ortalama tipli, iyi kalpli ve komik adamlar ya evli ya sevgili sahibi olurdu!

Haberin Devamı

İşin özünde bir kadın yatacağı adamda da, seveceğinde de, evleneceğinde de belirli özellikler arar. Ve bu özellikler çoğu zaman ya itiraf etmeye utanacağı kadar yüzeyseldir ya da inanılmayacak kadar hayalperest...

1- Para, para, para!

Nasıl erkekler “Çirkin kadın yoktur, az votka vardır” diyorsa kadınlar da içten içe “Çirkin erkek yoktur, fakir erkek vardır” diyor. İşte bu yüzden çirkin, huysuz ve kişiliksiz ama zengin adamlar hiçbir zaman yalnız kalmıyor! Çünkü para, kesinlikle kadınları gereğinden fazla etkiliyor. Bir erkeğin onlara hayal ettikleri hayatı ve saltanatı yaşatabilme fikri birkaç saniye içinde “sözde aşk”a dönüşüveriyor. İşte o noktadan sonra kadın karşıdaki adamın ne tipini ne karakterini görüyor. Tek ilgilendiği cimri olup olmadığı oluyor!

2- Geniş omuzlar, güzel gözler, uzun boy, seksi bakışlar

Sadece erkekler değil, kadınlar da dış görünüşe önem verir. Yani kadınlar da cinsel çekimle harekete geçebilir. Ve sonuçta kadınlar da sadece yakışıklı olduğu için bir erkekle yatabilir veya çıkabilir! Unutmayın seksi bir erkek gören kadının aklından şu iki şey mutlaka geçer:

- Acaba nasıl sevişiyor?

- Çocuklarımız olsa çok güzel olur!

3- Yasak elma gönül alma!

Bazı kadınlar elde edemeyecekleri erkeklere aşık olur. Onları çeken o imkansızlığın ta kendisidir. Sanki kazanmaları gereken bir yarış ya da oyunun içinde olduklarını hayal ederler. Erkeğin, evli ya da ilişkide olması sadece aşılması gereken bir engeldir onlar için. Veyahut adamın uslanmaz bir çapkın oluşu, aynı kadınla bir haftadan fazla vakit geçirmemesi, açık açık “Ben asla evlenmeyeceğim” demesi kadında “Ben bu adamı tavlarım, onu eve bağlarım, evet ben bunu yaparım” dürtüsü oluşturur. Bu tip kadınlar içten içe aşkı bir oyun olarak görür ve nerede ulaşılması zor ya da imkansız biri varsa ona aşık olup ve onu tavlayana kadar da rahat etmez!

Haberin Devamı

4- Alfa erkeği, kazanır kalpleri!

Kadınlar, kendine güvenen, lider özelliklerine sahip, olduğu ortamda ve grupta saygı duyulan, sözü dinlenen, güçlü erkeklerden çok etkilenirler. Alfa erkeği olarak bilinen bu erkeklere karşı koyabilen çok fazla kadın yoktur zaten. Hem nadir bulunmaları hem de çok zor tavlanmaları nedeniyle ayrı bir çekicidirler kadınlar için.

5- Eğlenilecek adam var evlenecek adam var!

Haberin Devamı

Kadınlar bazen sadece eğlenmek ister bazense sadece evlenmek! İki durumda da karşılarına çıkan erkekte fazla özellik aramazlar. Önemli olan amaca hizmet edebilecekler mi yoksa edemeyecekler midir?! Bazı kadınlar evlenmiş olmak için evlenmeyi, geceyi boş geçirmemek, eğlenmek için de tek gecelik ilişkiler yaşamayı seçerler. İşte bu durumda karşılarındaki erkekler “Bu karı kesin bana aşık” hareleri ile dolaşırken kullanıldıklarını fark edemezler...

6- “Gökten düşen üç elmadan biri bize düşmez mi”ciler

Kadınlar bazen sadece kurtarılmak ister. Bazen evde kalan kız kurusu sıfatından bazen de baskıcı aile ortamından onu beyaz atıyla çekip kurtaracak bir erkek bekler. Bazen de tek istedikleri sıkıcı hayatlarına romantik bir aşk hikayesi eklemektir. “Beni ilk gördüğü günden beri seviyormuş, gizli gizli yollarımı takip ediyormuş, sırf beni görmek için soğukta bekliyormuş” gibi hikayesi olan aşkların peşinde koşarlar. Her ne kadar peri masalı düşkünü olsalar da seçecekleri erkeklerin beyaz atlı prens, kırmızı pelerinli Süpermen ya da yeşil taytlı Robin Hood olmasına gerek yoktur. Dillere destan bir aşk hikayesi olsun yeter. O yüzden öyle barda, Facebook’ta filan aramazlar aşkı. Mutlaka torunlarına “Biz dedenizle” diye ballandıra ballandıra anlatabilecekleri bir hikayeleri olsun isterler...

7- İlk görüşte aşka inanlar

Kimyasal bir elektriklenme, ilk bakışta etkilenme ve “Bu adam beni görmeli, beni eve götürmeli” hissiyatı... İlk görüşte aşka inan birileri varsa işte onlar kesin bu kadınlardır. Aşık olmaları için adamın bir hareketi, bir jesti bile yetebilir. Gerçek birer romantik olan bu kadınlar masalcı kadınlara çok benzer. Her ne kadar her on güne bir aşık olsalar da kendileri için doğru bir kişi olduğuna inanırlar ve işin özünde aşık olmaya aşıktırlar.

8- “Erkek olsun çamurdan olsun”cular

Bir de çok seçici olmayan bir kitle vardır. Bu kitle genelde “Erkek olsun, başımda olsuncu”dur. “Ben bu adamla evlenirsem sırtım yere gelmez. Beni korur kollar. Aç bırakmaz, açıkta bırakmaz. Çocuklarıma iyi baba, bana iyi koca olur” diyenlerdir bunlar. Tek başlarına hayatta var olamayacaklarına inandıkları için midir nedir “Erkek olsun, çamurdan olsun” mantığıyla yaşarlar. Onların aşık oluşu ya da ilişkiye başlayışı erkeğin sahip oldukları özelliklere değil kendilerinin ne kadar umutsuz olduğuyla ilgilidir.

9- Markasına bakanlar

İtiraf etmesi ve bahsetmesi en zor olan konu ise erkeğe damızlık muamelesi yapanlardır. Bunlar için erkeğin iyi ve köklü bir aileden gelmesi yeterlidir. Bilinen ve saygı duyulan bir soya sahip olmak ve o aileye torunlar doğurmak bazı kadınları yeterince heyecanlandırabilir. Bu tip kadınlarla erkeği parası için seven kadınlar genelde aynı familyadandır.

10- “Sorun da sen değilsin, sebep de”ciler

Kadınlar bazen öyle kazık yedikleri, öyle yoruldukları bir ilişkiden çıkarlar ki karşısına ilk çıkan erkeğin hiçbir özelliğine bakmadan üzerlerine atlarlar. Bu tip ilişkilerde o adamlarla beraber olmalarının sebebi ne o adamların herhangi bir özelliğidir ne de yaptıkları herhangi doğru bir davranış. Onların sadece doğru yerde doğru zamanda olmaları yetmiştir. Ancak genellikle böyle başlayan ilişkiler oldukça hızlı sonlandığı için şunu da söylemeliyim ki nasıl ilişkinin başlama sebebi değillerse o adamlar, bitme sebebi de değillerdir. Kadın muhtemelen artık iyileşmiş, intikamını almış ve sakinleşmiştir. Artık gerçekten aradığı özelliklere sahip bir adam bulmak için yelkenleri açabilir!

İşte, bir kadının bir erkeği eş ya da sevgili olarak seçerken dikkat ettiği bu özelliklerin bazen bir tanesi tek başına yeterlidir bazen de birkaç tanesi bir araya gelmelidir. Kadın sevgilisini bu özelliklere göre bilinçli olarak seçmese bile bilinçaltında en az bir özelliğe “check” işareti koymuştur. Ama siz gelin “Bu kadın acaba beni hangi özelliğim yüzünden seviyor” diye kafa yormayın, aşkı bulduysanız sonuna kadar tadını çıkarın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder