Sabanur Kıraç Kıskançsanız ilişkinizi kurtarmak için uygulamanız gereken 8 şey
HABERİ PAYLAŞ

Kıskançsanız ilişkinizi kurtarmak için uygulamanız gereken 8 şey

Haberin Devamı

Şunu açıkça söyleyeyim “Aşırı kıskançlık aşkı öldürüyor güzelim!” Dünyanın en gözde bekarı da olsanız eğer aşırı kıskançsanız eninde sonunda terk edilmeye mahkumsunuz demektir. Durup dururken, altında hiçbir mantıklı sebep yokken ve muhtemelen haksızken geçirdiğiniz her kıskançlık krizi sevgilinizi sizden biraz daha uzaklaştırıyor çünkü.

Eğer sevdiğiniz kişiyi boğmak, bunaltmak ve sonunda da kaybetmek istemiyorsanız bu huyunuzdan hemen vazgeçmeli ya da mümkün olduğunca törpülemelisiniz. Peki, bunu nasıl mı yapacaksınız? İşte size pek çok psikolojik makalede geçen birkaç yöntem...

1- Neden bu kadar kıskanç olduğunuzu kendinize sorun!

“Benim yapım bu, hep böyleydim” yeteri kadar iyi bir cevap değil. Neden bazı ilişkilerinizde daha çok diğerlerinde daha az kıskanç olduğunuzu bir düşünün. Acaba kıskançlığınızın kaynağı sevgiliniz mi yoksa siz misiniz? Belki de içten içe sevgilinizin sizin için fazla iyi olduğunu düşünüyor ve bu nedenle her an sizi aldatmasını bekliyorsunuz. Belki de kendinize yeterinizce güvenmiyorsunuz. Ya da belki de bu kadar kıskanç olmanızda sevgilinizin hiç günahı yok, belki de tüm günah eski sevgilinizde. Onun sizi aldatması sizi ebediyen yaraladı ve şimdi yeni sevgilinize güvenmekten zorluk çekiyorsunuz? Sebebin ne olduğunu kendi içinizde aramalı ve bulmalısınız. Eğer kıskançlığınızın kaynağı sevgilinizse belki de o doğru kişi değildir. Eğer sizseniz, o zaman bir an önce kendinizi iyileştirmeli, kırılan hangi yanınızsa onarmalısınız. Daha önce yaşadığınız olumsuz tecrübeleri yeni ilişkinize taşımamalı ve birlikte olduğunuz kişiye bir şans vermelisiniz. Kendinizi değerli hissedemiyorsanız, kendinizle barışmalısınız. Kafanızda başka sorular varsa da doğru yanıtları bulmalısınız.

2- Güvenmeyi öğrenin

Sevgiliniz size bir şey anlattığında ilk düşünceni onun yalanını ya da açığını yakalamak olmamalı! Hemen onun yalan söylediğine kanaat getirmek yerine sevgilinize inanmayı seçin. Onu gereksiz yere suçlamalarınız hata yapmasına ve sizden bir şeyler saklamasına neden olacaktır. Bu da ilişkinizin temelinin sarsılmasına neden olur.

3- Geçmişi geçmişte bırakın

Sevgilinizin eski sevgililerini unutun. Yaşanmış ve bitmiş şeylere takılmayın. Kendinizi onlarla kıyaslamaktan vazgeçin! Onlar mı daha iyi yoksa siz mi diye düşünmenizi gerektirecek hiçbir sebep yok. Sevgiliniz sizi seçmiş demek ki sizi onlardan daha iyi görüyor! Siz de kendinizi sevin ve güvenin!

4- Ayağınızı denk alın

Bugünlerden birinde sırf bu gereksiz kıskançlıklarınız yüzünden terk edileceksiniz. Bu bir tehdit değil. Bu bir gerçek. Herkes ilişkinin başında kıskanılmaktan hoşlanır. Ama ilişki ilerledikçe aşırı kıskançlık kabak tadı vermeye başlar. Şimdi sevgilinizin sizi bu kıskançlık krizleri nedeniyle terk ettiğini hayal edin. Hala o saçma kavgaları çıkartmak istiyor musunuz? Eğer davranışlarınızı düzeltmezseniz eninde sonunda terk edileceksiniz!

5- Oyun oynamayı bırakın

“Acaba yalan söyleyecek mi” ya da “Acaba gerçekten beni aldatmaz mı” gibi düşüncelerle düzenlediğiniz oyunları sakın ha sakın hayata geçirmeyin! Onu sınavlara sokmayın! Asla ve asla onu denemeyin. Bu gibi oyunlar onu rencide edip sizden soğutacaktır. Daha da kötüsü elinize yüzünüze bulaştırdığınız bu oyunlar sayesinde masum olmasına rağmen onu suçlu görmeye başlayacaksınız ve bu da dönülmez bir yola girmenizi sağlayacak. O yüzden siz, siz olun oyunları çocuklara bırakın...

6- Hayal gücünüze yenilmeyin

Size bir iş arkadaşıyla mesaiye kaldığını söylediğinde hemen gözünüzün önüne ofis masasının üzerinde öpüştüklerini getirmeyin. Hayal gücünüzün sizi yoldan çıkartmasına izin vermeyin. Sevgilinizi dinleyin. Onun anlattıklarından yola çıkın. Asla kendi kafanızda kurduğunuz şeylerle hareket etmeyin. Detayları kendi kafanızda doldurmaya çalışmayın. Gerçekten olanlara inanın. Sevgilinizi “Sen zaten kesin şöyle yapmışsındır” gibi cümlelerle suçlamayın. Eğer bu yaşa kadar psişik güçler geliştirmediyseniz muhtemelen bundan sonra da olanları tahmin edemeyeceksiniz. Bırakın gerçekleri o anlatsın ve siz sadece ona inanın!

7- Sevgilinizi sıkboğaz etmeyin

Birini ne kadar sıkarsanız o kadar çabuk elinizden kaçırırsınız. Baskıcı davranmayın. Onu serbest bırakın. Sizi aldatacağına inanıyorsanız onunla ne işiniz var? Aldatmaz diyorsanız onu neden bunaltıyorsunuz.

8- Kendinizi kontrol edin

Krize girmemek için kendinizi kontrol etmeyi öğrenin. Aklınıza gelen saçma sapan düşünceler üzerine senaryolar yazmak yerine iyi olanları düşünün. Eğer ki yine de kıskançlık yapacaksanız da bunu dozunda ve tatlı dille yapmaya çalışın.

Eğer sinirli ya da üzgünseniz sevgilinizden uzak durun. Sakinleşmeyi bekleyin. Sakın ha sakın o duygu bombardımanıyla sevgilinize saldırmayın. Duygularınızı kontrol etmek kolay değil biliyorum ama yapamayacağınız bir şey de değil. Kendinize hakim olun. Unutmayın karşınızdaki kişiyi kaybetmek istemiyorsunuz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder