Sabanur Kıraç Konuşmaya utandığımız (ama utanmamamız gereken) 10 seks kuralı
HABERİ PAYLAŞ

Konuşmaya utandığımız (ama utanmamamız gereken) 10 seks kuralı

Haberin Devamı

Toplum olarak “s” harfinin yanına “e” harfini koymaya bile utanıyoruz ama aslında utanmamalıyız. Adem ile Havva’dan bu yana seks ile çoğaldığımıza göre artık bazı konuları aşmamız lazım. Ne seksten, ne alınan zevkten, ne de bu konu hakkında konuşmaktan çekinmemize gerek yok. Hatta bazı durumlarda çekinmeyi bırakın açıkça konuşma yolunu seçmemiz gerekiyor. Çünkü seksin de tıpkı futbol gibi üniversal bazı kuralları var. Bu kuralları hepimiz bilmeli ve uygulamalıyız. Ben ne dersem diyeyim siz yine utanmaya devam edeceksiniz biliyorum ama en azından ben görevimi yapıp konuşmasanız bile uygulamanız gereken bu kurallardan en önemlilerini yazayım...

1- İstemezsen alamazsın
Kimse müneccim değil. Senin yatakta nelerden hoşlandığını tahmin etmek zorunda değil. Sevişirken partnerini yönlendirebilir veya ona ne istediğini açıkça söyleyebilirsin. Böylece o da seni neyin mutlu ettiğini bulmak için uğraşmak zorunda kalmaz sen de tatmin olmanın tadına varmaktan yoksun kalmazsın!



2- Kimseyi yapmak istemediği bir şeye zorlamamalısın
Ne istediğini söylemekle onu yapmaya zorlamak arasında büyük bir fark var. Senin hoşlandığın şeyden o hoşlanmıyor olabilir. Aynı yatağa girmiş olmanız istediğin her şeyi yaptırabileceğin veya alabileceğin anlamına gelmez. Eğer karşındaki kişi senin istediğin şeyi yapmak istemiyorsa onu zorlamamalısın. Kafasını bastırmak, onu rahatsız olduğu bir pozisyona sokmak veya ona önem vermemek hiçbir şekilde iyi sonuçlanmayacaktır. Yarıda bırakıp gitmesini veya canını acıtmasını istemiyorsan onu istemediği hiçbir şeye zorlama!



3- İstemediğin hiçbir şeye evet demek zorunda değilsin
Sen onu zorlayamayacağın gibi, o da seni zorlayamaz. Sırf ayıp olmasın diye ya da partnerin istediği için zevk almadığın veya rahatsız olmadığın bir şeyi yapmak zorunda değilsin. “Hayır” her zaman “Hayır”dır. Bu kelimeyi kullan ve ciddi olduğunu belli et. Utanma, korkma ve onu durdurmaktan çekinme! İkiniz de zevk almıyorsanız veya onay vermiyorsanız bu sevişme değil tacizdir!



4- Dur diyorsa durmalısın
Başta yapmaya onay verdiği bir şey dahi olsa dur diyorsa durmalısın. Hangi durumda olursan ol, o dur dedikten sonra devam etmeye hakkın yok. Seni durduruyorsa, bunu sözleriyle ya da hareketleriyle belli ediyorsa hemen kendine gel ve o yaptığın şeyi yapmaktan vazgeç. Onun da hoşlanacağı veya onay vereceği başka bir pozisyona geç.



5- Sıra dışı bir şey denemek istiyorsan önce sor
Yatakta yenilikleri seviyor olabilirsin, farklı yollardan ilişkiye girmek istiyor da olabilirsin ama karşı tarafın da seninle aynı sayfada olması gerekir. Eğer normalin dışına çıkmak istiyorsan önce partnerine bunu onun da yapmak isteyip istemediğini sor. Ondan izin ya da onay almadan sakın harekete geçme. Anın ateşine kapılıp karşı tarafın söz hakkını yok sayma!



6- Seks bazen sadece seks demek olabilir
Öncesinde ne yaşadınız bilmiyorum ama seviştiniz diye düğün planları yapacak değilsiniz. Karşı tarafın hislerine önem ver ama olaya olması gerektiğinden fazla anlam yükleme. Onun yüklemesine de izin verme. Seviştikten sonra kalmanı istemiyorsa git. Eğer bu tepkiye hazır değilsen karşındaki kişinin seninle seksten ötesini düşündüğüne emin olmadan onunla yatağa girme. Bu hem kadın hem erkek için en geçerli kural.



7- Bebek şakaları yapma
Sevişirken veya seviştikten sonra hamilelik ya da bebek şakaları yapma. Ne sevimli ne de komik oluyorsun. Aksine anın tüm büyüsünü bozuyor ve karşındaki kişiyi senden ve sevişmeden soğutuyorsun. Yatağa çocuk yapmak için girmediyseniz çocuk konusunu açmaya hakkın yok demektir!



8- Korunma konusunu sormaya utanma
Eğer yanında prezervatif yoksa onda olup olmadığını sor. Unutma cinsel yollardan bulaşan hastalıklar sayesinde hayatın kararabilir. Eğer anın şehvetiyle korunmayı unuttuysan en azından ertesi gün hapı almalısınız. Hastalık kapmasan bile hamilelik riski her zaman var. Ayrıca hap konusu kadının sorumluluğundadır diye bir şey yok. Erkek olmak gerekli sorumluluğu kadına yıkmak demek değil. Bu işi birlikte yaptınız, çözümünü de birlikte bulun!



9- Karşındaki kişiye kendine davranılmasını istediğin gibi davran
Ne kadar ateşli olursan ol saygı çerçevesinden çıkma. Sana yapılmasını istemediğin hiçbir şeyi ona yapma. Ve eğer sana yapılmasını istediğin özel bir muamele varsa aynısını senin de ona yapıp yapmayacağını düşün. Kısacası iyi ya da kötü kendine nasıl davranılmasını istiyorsan ona da öyle davran!



10- Kütüphanede değilsin, ses çıkarabilirsin, hatta çıkarsan iyi edersin
Sevişirken sessiz kalmak zorunda değilsin. Konuşabilir, zevk sesleri çıkartabilirsin. Hatta çıkartırsan da iyi edersin. Bu karşındaki kişiye hoşlandığın hareket ve pozisyonları anlatacaktır. Ayrıca senin de zevk aldığını düşünüp o da rahat rahat keyfine bakabilecektir. Eğer gerçek anlamda kütüphanede sevişmiyorsanız kütüphanedeymiş gibi sessiz olmanıza gerek yok! Kendinizi rahat bırakın. Ve asla ama asla sevişme sırasında veya sonrasında sevgilinin çıkardığı seslerle dalga geçme!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder