Sabanur Kıraç Morali bozuk olan sevgilinizi neşelendirmenin 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Morali bozuk olan sevgilinizi neşelendirmenin 10 yolu

Haberin Devamı

Ülkenin durumu malum. Terör, şehit, cenaze, işsizlik, gelecek kaygısı derken herkeste maddi, manevi bir bunalım söz konusu. İnsanın içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Terörden korkmuyorum diyenler bile sokağa çıkmaya çekiniyor. Zaten şu aralar kimse para harcamak dahi istemiyor. İşe git, eve gel ya da evden hiç çıkma...

Televizyonu aç kötü haberler, internete gir korkunç görüntüler, bir yanda faturalar, diğer yanda duygusal sıkıntılar derken ülkece derin bir depresyona doğru sürükleniyoruz. Ve ne yazık ki bu iç karartıcı durumu ister istemez duygusal hayatlarımıza da yansıtıyoruz. Zaten ne zaman bir şeye canımız sıkılsa bunun acısını hep en yakınlarımızdan çıkartıyoruz.

Durum böyle olunca ilişkiler de zedeleniyor, dışardaki mutsuzluk içeriyi de kaplıyor. Eğer sevgiliniz, tam da yukarıda bahsettiğim gibi karamsar ve mutsuz bir dönemden geçiyorsa ona destek olmak size düşüyor. Sadece ülkenin durumundan değil, işte veya okulda kötü bir gün geçirmiş, ailesiyle sorunlar yaşayan ya da maddi sıkıntılardan ötürü morali bozulmuş sevgilinizi hayata döndürmek ve onu neşelendirmek elinizde. İşte size bunu başarabilmeniz için birkaç öneri...

1- Konuşmak istiyorsa konuşmasına izin verin

Bazen canı sıkkın olan insanlar hiç durmadan konuşmak ister. Başlarına gelen şey, (her neyse) onlar için öylesine önemlidir ki başka bir şeyden bahsedemezler bile. Eğer sevgiliniz de böyle hissediyorsa bırakın içini döksün. Sakın ha onu kısıtlamayın. “Yeter artık” demeyin. Çünkü eğer onu susturur ya da konuyu değiştirirseniz onu anlamadığınızı veya daha da kötüsü sorunlarını önemsemediğinizi hissedebilir. Bu da ilişkinizi çok olumsuz bir yöne götürür. Eğer onu seviyor ve ona destek olmak istiyorsanız bırakın size açılsın. İçindeki durumu sizinle konuşabileceğini, onun yanında olduğunuzu hissetsin!

2- Yalnız kalmak istiyorsa üstüne gitmeyin

Sevgiliniz belki de yaşadığı sıkıntılar hakkında konuşmak, konuşup da daha fazla bunalıma girmek istemiyor olabilir. Eğer durum gerçekten böyleyse sakın üzerine gitmeyin. Onu konuşması için zorlamayın. Eğer ısrarcı olursanız bu onun daha fazla içine kapanmasına neden olabilir. Ona konuşmak ve paylaşmak isterse dinlemek istediğinizi ama konuşmak istemiyorsa ona anlayış göstereceğinizi söyleyin. Böylece hazır olduğunda o gelip sizle konuşacaktır ve ilgisiz olduğunuzu düşünmeyecektir.

3- Alıngan olmayın

Sevgiliniz mutsuzken yapabileceğiniz en kötü şey “O mutsuzsa ben de mutsuzum” demek. Ya da suratı asık diye ona tirip yapmak! Bugünler ilişkinizde en anlayışlı olmanız gereken günler. Sakın ha olayı kendinize çevirmeyin. Onun içinde yaşadığı mutsuzluğu üzerinize almayın. Ona mümkün olduğunca destek olun ki bir an önce bu durumdan kurtulsun. Ve zamanı geldiğinde aynı şeyi sizin için yapsın!

4- Onu güldürün

Çok bariz bir çözüm öyle değil mi? Eğer sevgiliniz mutsuzsa onu güldürün. Ona eğlenceli bir şeyler izletin. Komik fıkralar anlatın ya da daha da iyisi geçmişte başınıza gelen komik anılardan bahsedin. Yalnız sizden bir ricam var. Komik olduğunu düşündüğünüz şeyleri önceden gözden geçirin. Komik olacağım diye kırıcı olmayın. Amaç sizi değil onu eğlendirmek. Yani onunla dalga geçerek ya da onu utandıracak şakalardan ve anılardan uzak durun!

5- İyilerden bahsedin

Malum sevgiliniz karamsar bir gün geçiriyor. Ona yeni ufuklar açmanın tam zamanı. Sizi bekleyen güzel bir gelecekten bahsedin. Bu zor günleri atlattıktan sonra güzel günler geleceğinin altını çizin. Gerekiyorsa onunla birlikte hayaller kurun. Bu günlerin göz açıp kapayıncaya kadar geride kalacağını ve birlikte çok mutlu günleriniz olacağını ona hatırlatın.

6- Ne olursa olsun yanında olacağınızı hissettirin İnsan zor günler geçirirken genellikle kendini çok yalnız hisseder. Bunun doğru olmadığını ona hissettirmek ve söylemek size düşüyor. Yaşadığı zorluklar yüzünden kaçmayacağınızı ya da onu terk etmeyeceğinizi bilmesini sağlayın. Her ne yaşıyorsa onu birlikte atlatacağınızı bilsin. Bu ona güç ve umut verecektir. Bonus olarak da sizi daha çok sevmesini sağlayacaktır!

7- Her şeyin yoluna gireceğini söyleyin Ona şu anda öyle hissetmese bile her şeyin eninde sonunda yoluna gireceğini söyleyin. Çok basit bir cümle gibi gelebilir ama insanın bazen tek duymaya ihtiyacı olan şey budur. Her şeyin her zaman kötü olmayacağına, onu iyi günlerin beklediğine ve bu günlerin yakın olduğuna inanmak ve inandırılmak ister.

8- Sevdiği bir yemeği yapın ya da ısmarlayın

Bazı yemeklerin insana mutluluk verdiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Sevgilinizin özellikle sevdiği yemekleri düşünün ve eğer becerebiliyorsanız onları kendi ellerinizle hazırlayın. Bu hem sevgilinizi düşündüğünüzü hem de onun için emek harcadığınızı ona gösterecektir. Mutsuz bir insanın en çok ihtiyacı olan şey de kesinlikle değer verildiğini hissetmektir. Eğer yemek yapmayı bilmiyorsanız ya da bunun için zamanınız yoksa sevdiği yemekleri sipariş de edebilirsiniz. Ama yemekleri dışarıdan getirtseniz bile bu yine de onları güzel bir masada servis edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Biraz hareket edin ve sevgiline gerekiyorsa mum ışığı da içeren bir sofra hazırlayın. Plastik çatalları çöpe atın ve bir zahmet mutfaktan çatal bıçak ve tabak getiriverin.

9- Onun için yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun

Ne yaparsanız yapın onu mutlu edemediğinizi hissediyorsanız onu karşınıza alın ve onunla ciddi ciddi konuşun. Onu sevdiğinizi, ona bu zor zamanında destek olmak istediğinizi söyleyin. Onun için yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun. Ama bunu lütfen içten yapın. Ciddi olduğunuzu laf olsun diye sormadığınızı hissettirin. Belki de sizden yardım almak istiyordur ama bunu sormaya çekiniyordur. Bazen en kolay çözüm en basit olanıdır, unutmayın...

10- Ufak sürprizlerin tam zamanı

Sevgilinize kendini iyi hissettirecek bir şeyler yapmanın tam sırası. İlla maddi değeri olan şeyler yapmak ya da almak zorunda değilsiniz. Buradaki amaç onu düşündüğünüzü ve mutlu etmeye çalıştığınızı hissettirmek. O yüzden biraz düşünün. Onun için neler yapabilirsiniz? Onu mutlu etmek ve/veya omuzlarından yük almak için ne yapmanız lazım? İşe ev işlerinde ona destek olarak bile başlayabilirsiniz! Ya da ona hep istediği bir şeyi vererek... Yeter ki bir yerden başlayın... Ve lütfen siz de unutmayın ki bu durum geçici. Kısa sürede siz de iyi olacaksınız o da...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder