Sabanur Kıraç Seks hayatınızı mahveden 10 şey
HABERİ PAYLAŞ

Seks hayatınızı mahveden 10 şey

Haberin Devamı

Siz farkında olmasınız da seks hayatınız günlük hayatınızda aldığınız pek çok karardan etkilenir. Bir gün bakıp “Neden eskisi kadar çok sevişmiyorum” demek istemiyorsanız bu maddeleri dikkatlice okuyun! Unutmayın sağlıklı bir cinsel hayat sağlıklı ve güçlü ilişkiler kurmanızı sağlar.

1- Yediğiniz yemekler
Akşamları yediğiniz ağır yemekler üzerinize büyük bir ağırlık çökmesine neden olacaktır. Böyle bir durumda ne siz ne de partneriniz hareket dahi etmek istemeyecek böylece de seks yine başka bir bahara kalacaktır. Akşam öğünlerini hafif geçirmeniz hem sağlığınız hem de seks hayatınız için önemli. Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer diye akşamları ziyafet sofraları hazırlayan hanımlara duyurulur...



2- Babaanne donlarınız ve çubuklu pijamalarınız

Özellikle uzun süreli ilişkilerde en çok rastlanan sorundur, çiftlerin kendini salması. Giydiklerine, özellikle de yatarken giydiklerine dikkat etmeyen çiftler bilinç altında “Bugün sevişmek istemiyorum” mesajı verdiklerini fark etmezler. İlk tanıştığınızda giydiğiniz seksi çamaşırlarınızı rafa kaldırmayın. Yatağa girerken kendinizi iyi hissedeceğiniz ve partnerinizi heyecanlandıracak şeylerden vazgeçmeyin.



3- Erteleme butonu
Bugün dizim var, maç var, işim var, misafir var, halim yok, prezervatif yok, keyfim yok gibi sayısız bahaneyle sevişmeyi ertelerseniz bir sabah uyanır ve en son ne zaman seviştiğinizi hatırlayamaz hale gelirsiniz. Sevişmek bir görev ya da vaktinden önce çalan bir alarm değil ki erteleyesiniz.



4- Monotonluk
Her zaman aynı gün, aynı saat, aynı yer ve hatta aynı pozisyonda sevişmek bir süre sonra bu işi bile görev haline getirir. Yapmayın! Sevişme günleriniz olmasın. Canınız istediğinde sevişin. İşi monotonluğa dökmeyin. Hatta tam tersi yeni şeyler, yerler ve pozisyonlar denemekten de çekinmeyin!



5- Yatak odasındaki elektronikler

Yatak odasındaki televizyon, bilgisayar, tablet veya cep telefonları da seks hayatınızı etkiliyor. Yatağa girdiğinizde aklınızı başınızdan alan ve dikkatinizi dağıtan bunca şey varken sıra sekse gelmiyor. Mümkünse yatak odanızdan elektronikleri çıkarın. Telefonlarınızı bile sessize alın ve birbirinizle ilgilenin!



6- Hijyeninize özen göstermemeniz

Bacaklarınızdaki kıllar, ter kokan vücudunuz veya kirli çamaşırlarınız sizi o gün yataktan uzak durma isteğine yönlendirebileceği gibi partnerinizin de sizden kaçmasına neden olabilir. Eğer sağlık bir cinsel hayat istiyorsanız ağdayı sadece yaz aylarında yaptırmayı bırakın hanımlar. Ve beyler siz de kışın da terleyebileceğinizi ve ter kokabileceğinizi unutmayın! Suya sabuna dokunun ve lütfen hijyeninize önem verin!



7- Aşırı alkol
Aşırı alkol yataktaki performansınızı etkileyebileceği gibi partnerinize de itici gelebilir. Üstelik sürekli aşırı alkol tüketmek bir süre sonra cinsel hayatınızı sağlam sekteye uğratabilir. Alkol bütün kötülüklerin anası mıdır bilmem ama seks hayatınıza değer veriyorsanız tükettiğiniz miktarlara dikkat etmenizi öneririm.



8- Kullandığınız ilaçlar

Aldığınız ilaçların yan etkilerine iyi bakın. Bazıları cinsel isteksizlik yaratıyor olabilir. Siz farkında olmadan libidonuz yerlerde dolaşabilir. Eğer durum böyleyse doktorunuza danışın ve aynı görevi gören ama yan etkileri daha az olan bir ilaç yazıp yazamayacağını sorun.



9- Aşırı kilolarınız

Kilo alan insan kendine güvenini kaybetmeye başlar. Özellikle de çıplakken! Böyle bir durumdaysanız sevişmekten de soğumanız çok normaldir. Eğer kilolarınızı kafaya takıyorsanız ve onlar yüzünden yatakta aktif olamıyorsanız hem sağlığınız hem tatmininiz için spor yapmaya ve boğazınızı tutmaya başlasanız iyi edersiniz. Üstelik söylemek istemezdim ama siz güveninizi kaybetmeseniz bile aldığınız kilolar sevgilinize çekici gelmeyebilir ve onun sizi istememesine de neden olabilir!



10- Erken uyumanız veya hiç uyumamanız

Yatağa girer girmez uyumanız ya da koltukta uyuyakalmanız ve bunu çok sık tekrarlamanız da sek hayatınızı mahveden etkenlerden biri. Kimse sizi uykunuzdan uyandırıp sevişmeye ikna etmekle uğraşmak istemez. Daha da kötüsü karşınızdaki kişi bunu “İstemiyor” mesajı olarak görebilir. Aynı şekilde uykusuz kalmanız da sizi yorgun ve isteksiz yapacaktır. O yüzden uyku düzeniniz seks hayatınız için önemlidir!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder